مبالغ‌ ناچیز دستمزدها، شأن هنرمند و حرمت دفاع مقدس را حفظ نمی‌کند
کد خبر: 3703527
تاریخ انتشار : ۲۰ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۸:۰۰

مبالغ‌ ناچیز دستمزدها، شأن هنرمند و حرمت دفاع مقدس را حفظ نمی‌کند

گروه فرهنگی ـ با پایان یافتن همایش تئاتر دفاع مقدس «فاتحان آسمان» در خوزستان، هنرمندان حاضر در این همایش از کم لطفی مسئولان فرهنگی گفتند.

به گزارش ایکنا از خوزستان، همایش «فاتحان آسمان» از 25 اسفند تا 15 فروردین با حضور 15 گروه نمایشی در یادمان‌های دفاع مقدس استان خوزستان برگزار شد. این گروه‌ها در دهلاویه، گلزار شهدای هویزه، فکه، فتح‌المبین، شلمچه، موزه خرمشهر، یادمان شهدای اروند، روبروی مسجد جامع خرمشهر و معراج شهدای هویزه برای کاروان‌های راهیان نور به اجرای نمایش پرداختند.

متن زیر گفت‎وگوی ایکنای خوزستان با 4 هنرمند حاضر در این همایش است؛ این هنرمندان نقطه نظرات و پیشنهادات خود را درباره برگزاری این همایش بیان کردند و از کم لطفی مسئولان فرهنگی استان نسبت به هنرمندان تئاتر دفاع مقدس گفتند.

عادل کروشاوی، کارگردان نمایش «رنج‌نامه» یکی از آثار به اجرا در آمده در این همایش گفت: این نمایش از شهرستان خرمشهر در همایش فاتحان آسمان، شش نوبت در مرکز فرهنگی دفاع مقدس خوزستان و یادمان شهدای شلمچه اجرا شد.

وی با بیان اینکه استقبال خوبی از این نمایش به عمل آمد، گفت: موضوع «رنج‌نامه» رشادت‌های رزمندگان 45 روز مقاومت خرمشهر است. با توجه به حضور کاروان‌های راهیان نور و مسافران نوروزی از اقصی نقاط کشور اجرای این نمایش با استقبال آنها همراه بود.

این هنرمند تئاتر گفت: نمایش‌های «بازی‌های تلخ و شیرین»، «یه پنجره»، «یعنی میشه»، «منم می‌خوام برم»، از جمله آثاری است که با موضوع دفاع مقدس کار کرده‌ام. برگزاری همایش تئاتر خیابانی «فاتحان آسمان» حرکت خیلی خوبی است، در این نمایش‌ها تلاش می‌کنیم گوشه‌ای از رشادت‌ها و ارزش‌های دفاع مقدس را به تصویر بکشیم و کسانی که شاید چیزی از دفاع مقدس و وضع زندگی آدم‌های آن دوران پس از جنگ ندارند با مشاهده این نمایش‌ها آگاهی‌های خوبی پیدا می‌کنند.

هنرمندان تئاتر دفاع مقدس خوزستان از کم لطفی مسئولان فرهنگی گفتند

کروشاوی افزود: این همایش در وهله اول یک کار فرهنگی و پس از آن پاسداشتی از آدم‌هایی است که برای این مرزوبوم جان خود را تقدیم کردند.

بچه‌های خوزستان فوق‌العاده کار کردند

وی با تصریح به اینکه هنرمندان برای حضور در این همایش برنامه‌های قبل و بعد از عید خود را لغو می‌کنند و با تمام وجود در این برنامه حضور می‌یابند، گفت: اگر بخواهیم کار فاخری در تئاتر خیابانی ارائه دهیم باید هزینه کنیم. سطح مالی اجرای این همایش‌ها برای هنرمندان واقعاً پایین است ولی بچه‌های خوزستان فوق‌العاده کار کردند.  

کارگردان «رنج‌نامه» با اشاره به تأثیر تئاتر در انتقال ارزش‌ها گفت: ما این تأثیر را در استقبال مردم و همزادپنداری آنها احساس می‌کنیم اما اعتقاد داریم در این وضعیت سخت اقتصادی اگر بخواهیم کار فاخری انجام دهیم که حق مطلب را ادا کند باید برای آن هزینه کنیم. دستمزدی که هنرمندان ما در این همایش دریافت کردند کم‌لطفی در حق آنهاست. بچه‌های ما همیشه با کم‌ترین امکانات بهترینها را ارائه کردند.

این هنرمند تئاتر گفت: در سال گذشته همزمان با هفته قرآن و عترت حرکت خوبی در حاشیه نمایشگاه کتاب صورت گرفت که اگر ادامه پیدا کند بسیار خوب است و اگر در کنار این موضوع مسائل مالی نیز تقویت شود بهتر است چون بر کیفیت کار تأثیر خواهد گذاشت.

همچنین رضا چوپان، کارگردان نمایش «به نام پهلوانی» نیز گفت: این نمایش در ارتباط با شهدای دفاع مقدس و شهدای مدافع حرم است که پنج نوبت در شلمچه، موزه دفاع مقدس خرمشهر و روبروی مسجد جامع اجرا شد. با توجه به حضور کارون‌های راهیان نور و مسافران نوروزی انبوهی از تماشاچی برای تماشای این نمایش حضور پیدا کرده بودند و با اثر همزادپنداری کردند.

هنرمندان تئاتر دفاع مقدس خوزستان از کم لطفی مسئولان فرهنگی گفتند

بعضی‌ رزمنده ها گفتند این نمایش تصاویر جنگ را برای ما زنده کرد

وی گفت: کسانی هم بودند که در بطن دوران دفاع مقدس حضور داشتند و با مشاهده نمایش گفتند این اثر تصاویر جنگ را برای ما زنده کرد.

چوپان که نمایش‌های «ستارگان آسمان»، «بزنگاه ابلیس»، «فرصت عاشقی»، «جریان خون» و «آبادانی‌ها» را نیز در موضوع دفاع مقدس کارگردانی کرده است، با تصریح به وجود ناهماهنگی‌هایی در اجرای نمایش‌ها گفت: متأسفانه ما به بی‌نظمی عادت کردیم و این برای ما عادی شده است.

این کارگردان به حمایت از گروه‌های نمایش خوزستانی تأکید کرد و گفت: گاهی احساس می‌کنیم بین گروه‌های نمایش بچه‌های تهران و شهرستان تفاوت قائل می‌شوند. آنها بودجه‌های کلان می‌گیرند و به لحاظ مادی حمایت می‌شوند؛ اما در خوزستان با وجود اینکه بچه‌های بااستعدادی داریم؛ اما مسئولان دوست دارند با پایتختی‌ها کار کنند. امکانات و بودجه‌ها را آنها می‌گیرند اما سختی‌ها و دشواری‌ها برای ماست. هنرمند هم نیازها و هزینه‌های خاص خود را دارد. حداقل کاری که مسئولان می‌توانند بکنند این است که بین هنرمندان فرق قائل نشوند.

محمد نگراوی، کارگردان نمایش «دو پلاکی» نیز با اشاره به حضور خود در همایش «فاتحان آسمان»، گفت: موضوع این نمایش مردی است که در هنگام عبور از خیابان با پسربچه‌ای دستفروش مواجه می‌شود. پسربچه دستفروش را می‌شناسد. او پسر یکی از همرزمان اوست. گفت‌وگویی میان آن دو صورت می‌گیرد و طی نمایش شخصیت پدر دستفروش که از رزمندگان دوران دفاع مقدس و مدافعان حرم است به مردم معرفی می‌شود.

وی با اشاره به استقبال خوب کاروان‌های راهیان نور از این نمایش گفت: نمایش «دو پلاکی» در 9 نوبت در معراج شهدای اهواز به اجرا درآمد. همایش فاتحان آسمان یکی از بهترین اتفاقاتی است که می‌توانست بیفتد. هشت سال دوران دفاع مقدس تمام شده است؛ اما خیلی‌ها نمی‌دانند چرا کشور ما در حال حاضر در شرایط امنیت به سر می‌برد. آنها نمی‌دانند مدیون شهدایی است که در این هشت سال برای کشورشان جنگیدند و مدافعانی که امروز بیرون از مرزهای کشور دفاع می‌کنند.

همایش فاتحان آسمان یک نهال نوپا است

این کارگردان افزود: این همایش می‌تواند این ارزش‌ها را انعکاس دهد. باید از برگزاری این جشنواره و دبیر آن تشکر کنیم. این اتفاق یک نهال نوپاست که دو سال است برگزار می‌شود. برای توسعه بخشیدن به این کار می‌توانیم برنامه‌ریزی کنیم و آن را به صورت رقابتی هم برگزار کنیم.

جایگاهی مشخص برای اجرای نمایش‌های خیابانی در استان مشخص شود

کارگردان «دو پلاکی» با بیان اینکه مردم از این گونه آثار استقبال می‌کنند، گفت: خوب است در محل یادمان شهدا جایگاهی مشخص برای اجرای نمایش‌های خیابانی مشخص شود. ما در حال حاضر در گوشه‌ای از خیابان به اجرا می‌پردازیم. اگر برنامه‌ریزی‌های بیشتری انجام شود تأثیر بهتری خواهد گذاشت. ما از تعطیلات نوروزی خود گذشتیم و از کارهای نمایشی خود برای کسانی که از کشور دفاع کردند لذت بردیم. امیدواریم این درخت قطور دفاع مقدس همچنان پروار باقی بماند.

احمد مسافری، دیگر هنرمند حاضر در این همایش که نمایش «حرمت» را اجرا کرده بود، گفت: این نمایش در محل شلمچه، باغ موزه خرمشهر، یادمان علقمه و فضای روبروی مسجد جامع در شش نوبت اجرا شد.


هنرمندان تئاتر دفاع مقدس خوزستان از کم لطفی مسئولان فرهنگی گفتند

با این مبلغ‌های ناچیز نه شأنیت هنرمند حفظ می‌شود و نه حرمت دفاع مقدس

وی با اشاره به حضور خود در دوره اول همایش فاتحان آسمان، گفت: تعداد اجراها در همایش امسال بسیار پایین آمده بود و این از نکاتی است که باعث ناراضایتی هنرمندان شد. از مرحله شروع طراحی یک نمایش تا اجرای آن بین دو تا سه ماه برنامه‌ریزی نیاز است. مبلغ‌های ناچیزی که در قبال آن به هنرمند داده می‌شود و قابل گفتن نیست، نه خوشایند دفاع مقدس است و نه هنرمندان. با این مبلغ‌های ناچیز نه شأنیت هنرمند حفظ می‌شود و نه حرمت دفاع مقدس.

کارگردان نمایش «حرمت» تصریح کرد: ما در سال 94، 46 اجرا داشتیم و امسال 6 اجرا. هزینه نمایش‌ها هم فرقی نکرده است. با این رفتارها شأنیت هنرمند و حرمت دفاع مقدس از بین می‌رود و هنرمند کم کم دلسرد می‌شود. در مقطع زمانی که تمام دشمنان نظام هزینه‌های آنچنانی فرهنگی می‌کنند ما در این عرصه چند گروه فعال داریم که این‌طور با آنها برخورد می‌شود و باعث دلسردی آنها می‌شویم.

این هنرمند همچنین درباره حضور گروه‌های راهیان نور گفت: کاروان‌ها معمولاً برنامه مدونی برای خود دارند، ما خیلی سخت مردم را دور خود جمع می‌کنیم. پیشنهاد می‌کنم در برنامه‌ریزی سال‌های آینده، گروه‌های نمایش در استراحتگاه‌های کاروان‌ها حضور پیدا کنند، این طور راحت‌تر می‌شود کار را در معرض دید قرار دهیم. چون ما کار را برای مردم تولید می‌کنیم حیف است که گروه‌ها بدون تماشای نمایش از یادمان‌ها خارج شوند.

وی گفت: همه مبلغی که به ما پرداخت شد، 600 هزار تومان بود که باید بین گروه هم تقسیم شود.

گفتنی است نمایش «کوچه‌های این شهر»، «ضامن»، «ما چهار نفر بودیم» و «برحی دلاور»، نام نمایش‌های دیگر احمد مسافری است.

انتهای پیام

captcha