از افزایش تعداد حافظان کل تا سنجش توانایی شرکت در دوره حفظ یک ساله
کد خبر: 3740133
تاریخ انتشار : ۰۲ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۷:۱۰
گزارش ایکنا از آزمون ارزیابی تخصصی حافظان در خوزستان؛

از افزایش تعداد حافظان کل تا سنجش توانایی شرکت در دوره حفظ یک ساله

گروه فعالیت‌های قرآنی ـ داوران سیزدهمین آزمون ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حفاظ قرآن در خوزستان در بخش آقایان آمادگی حفاظ این آزمون را مطلوب و قابل ملاحظه عنوان کرده و توانایی آنها را در سطح حضور در عرصه های ملی و بین المللی دانستند.

به گزارش ایکنا از خوزستان، مرحله دوم سیزدهمین آزمون ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حفاظ قرآن در استان خوزستان در دو بخش آقایان و بانوان از 25 تا 29 مردادماه در اداره کل تبلیغات اسلامی خوزستان برگزار شد.

 رشته‌های این آزمون از حفظ ۵ جزء تا کل قرآن کریم را شامل می‌شد و 236 حافظ خوزستانی به مرحله دوم آن که به صورت شفاهی برگزار شد، راه یافته بودند.

ایکنای خوزستان پس از برگزاری آزمون با تعدادی از داوران مرحله دوم آزمون اعطای مدرک به حافظ درباره ارزیابی آنها از سطح آمادگی حفاظ و بهترین شیوه حفظ قرآن انجام داده است که در پی می آید:

سبحان دغاغله، داور بخش آقایان مسابقات ارزیابی حفاظ در گفت‌وگو با ایکنا از خوزستان گفت: آمادگی حفاظ در این دوره از مسابقات قابل ملاحظه بود و در بخش‌های تجوید، صوت و لحن، وقف و ابتدا و حسن حفظ وضعیت بهتری نسبت به سال‌های قبل داشتند.

از افزایش تعداد حافظان کل تا سنجش توانایی شرکت در دوره حفظ یک ساله

حفاظی داشتیم که می توانند در سطح ملی و بین المللی ظاهر شوند

وی گفت: امسال حفاظی داشتیم که اگر روی آنها سرمایه‌گذاری شود می‌توانند در سطح ملی و بین‌المللی حرفی برای گفتن داشته باشند. مشروط به اینکه حمایت شوند.

این حافظ قرآن گفت: این حفاظ کسانی هستند که با تلاش فردی و به صورت خودجوش در این مسیر جلو آمدند و اگر جلساتی به صورت استانی برای آنها برگزار شود برای سال‌های نزدیک می‌توانند مقام‌های اول تا سوم کشوری را به دست بیاورند.

 تثبیت دوره های حفظ یکساله 40 تا 50 درصد است

دغاغله درباره دوره‌های حفظ یک ساله قرآن نیز گفت: در حفظ کل دو روش وجود دارد یک روش این است که قرآن را در زمان کوتاهی حفظ کنیم، در این روش محفوظات ضعیف است. به عبارتی در این دوره‌ها تثبیت حفظ 40 تا 50 درصد است. اگر بخواهیم تخصصی نگاه کنیم درباره اینکه چند درصد می‌تواند محفوظات خود را ارائه دهد در یک سطح نیستند. چون ما صفحات ساده، متوسط و دشوار در قرآن کریم داریم و افرادی که در دوره‌های حفظ یک ساله شرکت می‌کنند شاید نتوانند محفوظات خود را در جاهای سخت ارائه دهند.

وی با تصریح به اینکه اشکال دوره‌های حفظ یک ساله در تثبیت است، افزود: روش دوم این است که حافظ طی سه یا چهار سال قرآن را حفظ کند و آن را تثبیت نماید که در این روش معمولاً‌80 تا 90 درصد می‌تواند پاسخگوی سؤالات باشد. اما کسانی که در دوره‌های حفظ یک ساله شرکت می‌کنند بعدها مجبور می‌شوند دو تا سه سال زمان برای تثبیت خود اختصاص دهند.

همچنین سید هاشم موسوی‌نسب دیگر داور این آزمون اظهار کرد: امسال نسبت به سال‌های گذشته استقبال به لحاظ کمی بیشتر بود و به لحاظ کیفی نیز مسابقات نسبت به سال گذشته بهتر برگزار شد.

 افزایش تعداد حافظان کل قرآن

وی گفت: برای خودم عجیب بود که امسال حافظان کل زیادی شرکت کردند و فکر می‌کنم بالای 40 نفر حافظ کل در بخش آقایان داشتیم که این خوشحال‌ کننده بود. آمادگی این حفاظ هم خوب بود. با وجود اینکه حافظانی بودند که یک سال از حفظ آنها گذشته بود تسلط خوبی بر تجوید و حسن حفظ داشتند.

این حافظ قرآن درباره دوره‌های حفظ یک ساله گفت: این طرح‌ها برای کسانی که علاقه‌مندند و امکان شرکت در این دوره‌ها را داشته باشند طرح‌های خوبی است. شاید برای برخی هم دشواری داشته باشد. حتماً کسانی که در طرح‌های یک ساله شرکت می‌کنند شور و شوق بالایی نسبت به حفظ قرآن دارند. اما اگر بتوان در کنار طرح‌های یک ساله جلسات دیگر حفظ سه تا چهار ساله نیز برگزار کرد مخاطبان خود را دارد.

از افزایش تعداد حافظان کل تا سنجش توانایی شرکت در دوره حفظ یک ساله

وی تأکید کرد: معمولاً دوره‌هایی که در مدت زمان بیشتری حفظ قرآن انجام شود حافظ زمان بیشتری برای تثبیت محفوظات خود دارد. 

 پیشرفت حفاظ خوزستانی نسبت به سال گذشته محسوس بود

محسن مزرعاوی دیگر داور این مسابقه گفت: امسال 90 درصد شرکت‌کنندگان حافظ کل قرآن بودند و نسبت به سال‌های گذشته تفاوت بسیار زیادی در این دوره بود. نکته دیگر این است که بحمدالله کیفیت قرائت حفاظ نسبت به سال‌های گذشته بهتر شده بود. ولی در زمینه حسن حفظ سختی‌های خاص خود را دارد. برخی تازه حفظ کرده بودند و نیاز به زمان داشتند که آیات برای آنها ملکه شود. ولی به طور کلی مسابقات از نظر کمی و کیفی نسبت به سال‌های گذشته پیشرفت محسوسی داشته است.

از افزایش تعداد حافظان کل تا سنجش توانایی شرکت در دوره حفظ یک ساله

 دوره‌های کوتاه مدت برای همه تجویز نمی‌شود

این داور قرآن درباره دوره‌های حفظ یک ساله گفت: دوره‌های کوتاه مدت برای همه تجویز نمی‌شود. برخی از افراد بدون اینکه به توانایی‌های خود توجه کنند در این دوره‌ها شرکت می‌کنند و حتی حفظ خود را ناتمام می‌گذارند. اما این دوره‌ها برای اهل خود که توانایی آن را داشته باشند خیلی هم خوب است و حتی افرادی را داریم که با شرکت در این دوره ها در سطح بین‌المللی ظاهر شدند. کسی که می‌خواهد در این دوره‌ها شرکت کند پیش از آن باید سنجیده شود که آیا توانایی شرکت در آن را دارد یا خیر؛ چرا که افراد خاص می‌توانند این دوره ها را بگذرانند.

انتهای پیام

 

captcha