اگر قاسم بیاید و خانه را پیدا نکند، چه کنم
کد خبر: 3822917
تاریخ انتشار : ۰۷ تير ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۱

اگر قاسم بیاید و خانه را پیدا نکند، چه کنم

گروه فرهنگی _ پیکر شهید «قاسم بلند» پس از ۳۷ سال شناسایی شد و در نبود پدر و مادر به وطن بازگشت؛ مادری که خانه‌اش را به سختی ترک کرد چراکه می‌گفت: «اگر قاسم بیاید و خانه را پیدا نکند، چه کنم؟»

قاسم بلند در سحر سومین روز اردیبهشت 1337 در اهواز دیده به جهان گشود. قاسم دومین پسر و ششمین فرزند خانواده شد.

شهید بلند

دوران ابتدایی و دبیرستان را در محله آخرآسفالت اهواز با موفقیت گذراند؛ در سال 54 و از طرف شاه مخلوع اعلام کردند که همه دانش‌آموزان باید به عضویت حزب رستاخیز درآیند. وقتی فرم‌های عضویت حزب را از طرف رژیم منحوس پهلوی در کلاس بین دانش‌آموزان توزیع می‌کنند قاسم سرباز زده و فرم مذکور را پاره می‌کند که این عمل موجب اذیت وی از طرف مسئولان مدرسه و دیگر مراکز قرار می‌گیرد و همان سال از تحصیل محروم می‌شود.

در جلسات دوستان و دانش‌آموزان و دبیران که ضدیت با رژیم داشتند با شرکت در سخنرانی‌ها با زعامت و مرجعیت امام خمینی(ره) آشنا شده و با علم و آگاهی مرجعیت امام را پذیرفته و مقلد ایشان می‌شود. 

زمزمه مخالفت با رژیم شدت بیشتری می‌گیرد و همزمان با شهادت سید مصطفی خمینی فرزند امام و شعله ور شدن انقلاب، قاسم بلند با شرکت در تجمع‌ها و راهپیمایی‌ها حضوری فعال داشته و با پیروزی انقلاب اسلامی دوران جدیدی از فعالیت‌هایش آغاز می‌شود و به صورت خود جوش با بردن کتاب به مناطق محروم و روستاها سعی در زدودن جهل و بی‌سوادی داشت.

با شروع جنگ تحمیلی و فراخوان از طرف ارتش، به سربازی رفته و در مرکز آموزش با توجه به استعداد و رشادت‌هایی که از خود نشان داد او را به شیراز منتقل کرده و دوره فرماندهی تانک را آموزش دید و پس از اعزام به گردان تانک لشکر 92 زرهی خوزستان فرمانده تانک شده و در تمامی عملیات‌های لشکر حضوری فعال داشت.

شهید بلند

سر انجام در 23 تیرماه 1361 ساعت یازده صبح در جریان عملیات رمضان در شرق بصره مورد پاتک دشمن قرار گرفته و به همراه حدود 12 بسیجی مورد اصابت مستقیم توپ قرار گرفته و به شهادت می‌رسد. اکنون پس از 37 سال مفقودالاثر بودن، پیکر پاکش به وطن بازگشته است.

برادر شهید قاسم بلند در گفت‌وگو با ایکنا از خوزستان اظهار کرد: پدر و مادر شهید در قید حیات نیستند، همیشه هم چشم انتظار بودند؛ بالاخره 37 سال گذشته است. مادر شهید هر کسی که زنگ در خانه را می‌زد و می‌خواست به خانه بیاید فکر می‌کرد که قاسم هست.

وی ادامه داد: وقتی هم که می‌خواستیم منزل را جابجا کنیم مادر اصلاً راضی نبود و می‌گفت امکان دارد که قاسم بیاید و در اهواز خانه را پیدا نکند، من چطور از این خانه بروم.

برادر شهید قاسم بلند بیان کرد: جایی که به عنوان یادبود جاویدالاثر برای شهید در قطعه مفقودین در نظر گرفته‌اند به وصیت پدر در همانجا به خاک سپرده شده‌اند. مادرم هم آنجا دفن شده‌اند. قسمتی از این یادبود را هم گذاشته‌اند تا وقتی که پیکر شهید به وطن مراجعت کرد در همان قطعه به خاک سپرده شود.

انتهای پیام

captcha