فرهنگ‌سازی و رفتارسازی قرآنی تحقق یابد
کد خبر: 3861775
تاریخ انتشار : ۱۳ آذر ۱۳۹۸ - ۱۵:۳۳
بیستونی:

فرهنگ‌سازی و رفتارسازی قرآنی تحقق یابد

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ مدیرعامل مؤسسه قرآنی «تفسیر جوان» با بیان اینکه از مصادیق بارز دین، آموختن قرآن و به دیگران آموزش دادن است تا فرهنگ‌سازی و رفتارسازی قرآنی تحقق یابد، گفت: در طول زمان کارهای علمی و کاربردی بسیار اندکی بر روی قرآن صورت گرفته است.

بیستونی یییی

به گزارش ایکنا از خوزستان، محمد بیستونی، رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل مؤسسه قرآنی «تفسیر جوان»، در دوره پیشرفته تربیت مؤلفان و استادان قرآن‌پژوهی که امروز، ۱۳ آذرماه در اهواز آغاز شد، اظهار کرد: شرکت‌کنندگان در این دوره رایگان موظف هستند که سالانه یکصد نفر را به مدت 5 سال آموزش دهند؛ این اقدام برای تحقق بخشیدن به آیه 22 سوره توبه انجام می‌شود. 

وی با بیان اینکه یکی از مصادیق بارز دین، آموختن قرآن و به دیگران آموزش دادن است تا فرهنگ‌سازی و رفتارسازی قرآنی تحقق یابد، گفت: کارگاه در سه روز ادامه دارد و فقط صبح‌ها برگزار می‌شود. فردا بسته آموزشی کودک، قرآن و مهارتهای زندگی را آموزش می‌دهیم؛ در زمینه کار با کودکان به ویژه در رده سنی پیش دبستان و دبستان کار حرفه‌ای و جدی نشده است. همچنین در ادامه برگزاری کارگاه روش‌شناسی تفسیر موضوعی قرآن آموزش داده می‌شود. 

بیستونی گفت: در پایان این کارگاه سه روزه نتیجه مورد نظر این است که شرکت‌کنندگان قادر می‌شوند،‌ به سادگی و با سرعت به تحقیق موضوعی قرآن بپردازند؛‌ یعنی در نوشتن پایان‌نامه دوره کارشناسی ارشد و حوزه علمیه، رساله دکتری، تدوین مقاله و تألیف تفاسیر موضوعی این شیوه بسیار موثر است. 

مدیرعامل مؤسسه قرآنی «تفسیر جوان» با اشاره به آیه 138 سوره آل‌عمران «هذا بیان للنّاس و هدىً و موعظة للمتّقین»، گفت: قرآن کریم با استناد به آیات متعدد، برای همه مردم آمده و از سوی خداوند هم آسان قرار داده شده است. در طول زمان کارهای علمی و دقیق و کاربردی بسیار اندکی بر روی قرآن صورت گرفته است و به همین دلیل افراد عادی آن را متوجه نمی‌شوند و به مظاهر اکتفا می‌کنند.

وی بیان کرد: در تفاسیری که از قرآن کریم وجود دارد و در دسترس است، چند اشکال مشترک وجود دارد؛ اول اینکه قطع آنها بزرگ(رحلی یا وزیری) است و کتاب تفسیر جیبی دیده نمی‌شود؛ خیلی‌ها حوصله ندارند که این کتابها را حمل کنند یا بخوانند. دوم اینکه متن کتابها برای عموم سخت است و سوم اینکه بیشتر مطالب تکراری هستند؛ در گذشته اصول و قواعد تفسیر مثل هم بود و همچون اکنون نیازها متکثر نبودند که مفسران بخواهند براساس نیازهای جامعه تفسیر بنویسند. نکته دیگر هم اینکه در بیشتر تفاسیر، مخاطب معلوم نیست؛ مفسران گذشته فکر می‌کردند همه مثل خودشان عربی‌دان، مومن و پرحوصله هستند در صورتی که عکس این مطلب صادق است و بیشتر مردم عادی بی‌حوصله هستند و عربی بلد نیستند و برای دین وقت نمی‌گذارند. بنابراین مردم باید براساس نیازهای خود از آیات قرآن کریم استفاده کنند. 

بیستونی با اشاره به آیه «إِنَّ هٰذَا القُرآنَ يَهدي لِلَّتي هِيَ أَقوَمُ » گفت: بهترین ترجمه برای این آیه این است؛ «قرآن بهترین کتاب مهارت‌های زندگی است.» 

مدیرعامل مؤسسه قرآنی «تفسیر جوان» درباره قرآن بشیر که در نخستین روز دوره «طرح بشیر» تدریس شد، گفت: قرآن بشیر تفسیر یک جلدی جوان از قرآن کریم و دارای متن آیه، تفسیر آیه، توضیح و معنای واژگان مهم است. همچنین قرآن بشیر دارای فهرست موضوعی با 4500 موضوع است که می‌توان به راحتی آیات مرتبط با موضوعات را پیدا کرد و کارهای تحقیقاتی انجام داد. 

انتهای پیام
captcha