پیشنهادی به شورای عالی قرآن برای رونق رشته ترتیل
کد خبر: 3887460
تاریخ انتشار : ۰۷ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۳:۵۲

پیشنهادی به شورای عالی قرآن برای رونق رشته ترتیل

قاری ملی استان خوزستان با بیان اینکه شورای عالی قرآن می‌تواند برای مرتلان دوره توانمندسازی برگزار و قرائتشان را ضبط کند، گفت: رقابت فقط در مسابقات نیست و این هم یک نوع رقابت است تا بتوانیم بانک تلاوت از مرتلان کشور داشته باشیم.

پیشنهادی به شورای عالی قرآن برای رونق رشته ترتیلماجد نصری، قاری قرآن کریم، در گفت‌وگو با ایکنا از خوزستان، درباره افزوده شدن رشته قرائت ترتیل به مسابقات بین‌المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: رشته ترتیل فراگیری بیشتری دارد و ختم قرآن در ماه رمضان و ماه رجب انجام می‌شود. هر هفته یک جزء از قرآن و قرائت یک صفحه‌ بین دو نماز به صورت ترتیل در مساجد نشان‌دهنده این است که قرائت ترتیل می‌تواند در عمومی کردن قرائت قرآن تأثیرگذار باشد. قرائت ترتیل در ظاهر از نظر صوت و لحن ساده‌ترین رشته است و در بین مردم بسیار طرفدار دارد.

نصری گفت: در دیدار قاریان با مقام معظم رهبری در طلیعه ماه مبارک رمضان جای خالی مرتلان برتر جمهوری اسلامی ایران مشاهده می‌شود در حالیکه تلاوت‌های ترتیل مرتلان کشورمان جای آن را دارد که با حضور و اشراف استادان پیشکسوت ضبط تلویزیونی شود و برای مردم پخش شود. تنوع لحنی و پرده‌های صوتی و تحریری در ترتیل باعث جذب بیشتر شنوندگان می‌شود و اشتیاق به شنیدن بیشتر را افزایش می‌دهد. به طور مثال استاد عکاشه ترتیلی متفاوت از مصریان دارد و این نشان می‌دهد تنوع لحن و تحریر باعث جذب بیشتر مردم به ترتیل می‌شود.

اضافه‌ شدن رشته ترتیل به مسابقات بین‌المللی

این قاری قرآن کریم گفت: اضافه شدن رشته ترتیل به مسابقات بین‌المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران خواسته‌ای قدیمی، به حق و به جا است چراکه عموم مردم راحت‌تر می‌توانند از این طریق وارد مسابقات شوند. رشته ترتیل می‌تواند بسیار ساده باشد و یا بسیار سخت باشد.

وی ادامه داد: قاری در رشته تحقیق باید پرده و طبقه صوتی و لحنی دستگاه‌ها را جا‌به‌جا کند اما قاری در ترتیل می‌تواند با استفاده از یک مقام بیات یا مقام حجاز یا مقام نهاوند کل قرآن را قرائت کند.

این قاری قرآن کریم گفت: این تجربه شخصی من است که احساس می‌کنم با رشته ترتیل می‌توانم با محتوای آیات قرآن ارتباط بیشتری برقرار کنم. رشته تحقیق دارای تزئینات و زخارفی است که توجه زیادی از قاری را به آن جلب می‌کند و فضا را از قاری برای توجه به محتوا می‌گیرد، اما در ترتیل اینگونه تزئینات صوتی کمتر هستند و باعث می‌شود قاری دقت بیشتری بر محتوا داشته باشد. بعضی از قاریان قرآن که در رشته تحقیق شرکت می‌کنند سال‌ها در این رشته شرکت داشته‌اند اما توفیقی در کسب رتبه نصیبشان نشده است و بعد از مدتی در رشته ترتیل شانس خود را امتحان می‌کنند. اگرچه توانمندی صوتی و تجویدی تحقیق‌خوانان بسیار بالا است اما آنها فکر می‌کنند آسان‌تر در رشته ترتیل به رتبه می‌رسند. رشته قرائت ترتیل در بعد تخصصی رشته سختی است. به شخصه از سال ۸۴ شروع به شرکت در مسابقات مختلف کردم و ۱۰ سال گذشت تا توانستم رتبه دوم مسابقات اوقاف کشور را کسب کنم.

نصری بیان کرد:‌ اشکالی که قاریان قرائت تحقیق موقع تلاوت ترتیل با آن مواجه هستند تغییر لحن قرائت است یعنی خیلی تند شدن یا خیلی کند شدن و در مسابقات هم به همین دلیل نمره زیادی کم می‌کنند. ترتیل رشته‌ای است که به میزان انس قاری با تلاوت قرآن و محتوای آن بسیار بستگی دارد. قاریان تحقیق خوان روی قطعات مخصوصی از قرائت و آیات قرآن کریم تمرین می‌کنند و مثل مرتلان همه قرآن را دوره نمی‌کنند البته این را هم بگویم اینکه قاریان ما حافظ نیستند یک نقیصه است.

تهییه بانک تلاوت از مرتلان

این قاری قرآن تصریح کرد: ترتیل ما در حد قابل قبولی در بین کشورهای اسلامی است اما ترتیل قاریان ما بیشتر از این حرف‌ها می‌تواند پیشرفت کند. احساس می‌کنم در کشورمان با توجه به امکانات و مزایایی که در اختیار قاریان تهران، مشهد و قم وجود دارد یک انحصارطلبی در این میان هست. شورای عالی قرآن که سالانه مرتلان برتر را برای ضبط تلاوت دعوت می‌کند، می‌تواند مرتلان خوب کشور را فرا بخواند و برای آنها دوره توانمندسازی برگزار کند، اشکالاتشان را رفع کند و قرائتشان را ضبط کند. رقابت فقط در مسابقات نیست این هم یک نوع رقابت است تا ما بتوانیم بانک تلاوت از مرتلان کشور داشته باشیم و همانگونه که از میراث گذشتگان استفاده می‌کنیم آیندگان هم از این میراث استفاده کنند.

این قاری قرآن کریم بیان کرد: به این دلیل در مسابقات استانی دیگر شرکت نکردم چون می‌خواستم فضا برای دیگران فراهم باشد چراکه تا شخص به مسابقات کشوری نرود و تجربه قرائت در آن فضا را کسب نکند نمی‌تواند آنچه در آنجا می‌گذرد را درک کند. رتبه‌هایی که کسب کردم به واسطه شرکت در مسابقات کشوری بود. مسابقات دانشگاه تلاوت است ما فقط نمی‌رویم که مسابقه بدهیم بلکه می‌مانیم و می‌شنویم و از نحوه آموزش و کسب تجربه دیگران استفاده می‌کنیم، اما الان که رشته ترتیل به مسابقات بین‌المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران اضافه شده شاید باز هم در مسابقات شرکت کنم.

انتهای پیام
captcha