نقاط ضعف و قوت برگزاری مسابقات مجازی قرآن
کد خبر: 3932055
تاریخ انتشار : ۰۹ آبان ۱۳۹۹ - ۰۱:۴۲

نقاط ضعف و قوت برگزاری مسابقات مجازی قرآن

در گفت‌وگوی ایکنا خوزستان با تعدادی از نمایندگان استان خوزستان که در چهاردهمین دوره مسابقات سراسری دارالقرآن علی‌بن ابیطالب(ع) برگزیده شدند به بیان نقاط ضعف و قوت برگزاری مسابقات قرآن به صورت مجازی پرداخته شد.

مسابقه

به گزارش ایکنا از خوزستان، نمایندگان استان خوزستان در چهاردهمین دوره مسابقات سراسری دارالقرآن علی‌بن ابیطالب(ع) در دو گروه آقايان و بانوان به 7 رتبه برتر دست یافتند.

متن زیر گفت‌وگوی ایکنا خوزستان با تعدادی از این برگزیدگان است. 

رقیه خزعلی زاده، دارنده رتبه اول رشته حفظ 10 جزء رده سنی زیر 26 سال در مسابقات دارالقرآن امام علی علیه‌السلام با بیان اینکه امسال برای اولین بار است که در مسابقات امام علی شرکت کردم گفت: کیفیت و اجرای مسابقات خیلی خوب بود و از جمله مزایای برگزاری مسابقات قرآن به صورت غیر حضوری آن است که شرکت‌کننده برای حضور در مسابقات لازم نیست مسافت طولانی را طی کند و صدایش خسته نمی‌شود و می‌تواند  در ساعت مشخص وارد برنامه مجازی شده و مسابقه خود را برگزار کند.

مسابقه

وی افزود: البته مسابقات قرآن به صورت غیر حضوری نقطه ضعفی هم دارد از جمله اینکه شرکت‌کنندگان و مردم در مراسم افتتاحیه و اختتامیه مسابقات حضوری، شرکت می‌کنند و حس و حال معنوی بسیار خوبی بر جا می‌گذارد و باعث ایجاد انس بیشتری با قرآن می‌شود.

خزعلی زاده‌ گفت: مسابقات کشوری همیشه رقابت سختی دارد و مسابقات امام علی هم دارای رقابت دشواری است. مسابقات حفظ در سه مرحله برگزار شد که مرحله اول به صورت کتبی بود، مرحله دوم به صورت آنلاین(برخط) که فقط حسن حفظ مطرح بود و مرحله سوم یا همان فینال شامل همه موارد از جمله صوت و لحن، تجوید و وقف و ابتدا بود.

این حافظ قرآن کریم ادامه داد: ۲۰۰ نفر در رشته حفظ 10 جزء شرکت کردند که ۵۳ نفر به فینال راه یافتند و ۵ نفر رتبه برتر را به دست آوردند. همچنین کیفیت داوران بسیار خوب بود و داوران از استادانی بودند که ما آنها را در مسابقات اوقاف و اداره کار می‌دیدیم. 

مهدی سیاحی قاری قرآن کریم و رتبه چهارم رشته قرائت تحقیق در این مسابقات گفت:  دو سال پیش یعنی سال ۹۷ برای اولین‌بار در مسابقات دارالقران امام علی(ع) شرکت کردم و امتیاز حد نصاب را به دست آوردم اما به فینال راه پیدا نکردم. اما امسال با توجه به شرایط ویروس منحوس کرونا مسابقات به صورت غیر حضوری برگزار شد که با مدیریت و کیفیت خوبی همراه بود. 

مسابقه

وی درباره نقاط ضعف و قوت برگزاری مسابقات به صورت مجازی، توضیح داد: هر مسابقاتی نقاط ضعف و قوت دارد؛ از جمله نقاط قوت این دوره از مسابقات حضور افراد باتجربه که سابقه شرکت در مسابقات اوقاف را داشته‌اند و با شرکت در این مسابقات سطح رقابت‌ها را بالا بردند، در بود. همچنین نکته دیگری که از نقاط قوت این مسابقات به شمار می‌رود استفاده از داوران بین‌المللی در دو مرحله مقدماتی و فینال بود. 

سیاحی ادامه داد: برگزاری مسابقات به صورت مجازی مشکلاتی همچون قطعی اینترنت را به همراه دارد. برخی هم امکانات لازم از نظر برخورداری از اینترنت مناسب را ندارند. بعضی از شرکت‌کنندگان هم در حین تلاوت با مشکل مواجه می‌شدند و تلاوتشان خوب از آب در نیامد. همچنين متسابقين آموزش‌های لازم قبل از مسابقات را ندیدند و نبود کمیته فنی جهت بررسی مشکلات قاریان و عدم پاسخگویی به سوالات از دیگر نقاط ضعف این مسابقات بود.

این قاری قرآن کریم سطح کیفی مسابقات را خوب دانست و گفت: اختلاف نمرات در مرحله فینال در حد 10 صدم بود که این نشان‌دهنده رقابت نزدیک بین شرکت‌کنندگان است و دیدیم که نمایندگان خوزستان در این مسابقات خوب کار کردند که این نتیجه زحمات خودشان، شرکت در جلسات قرآن استادان بین‌المللی همچون آقای دغاغله و آقای مقدمی و پیگیری‌های آنها است. 

سنا منبوهی، قاری ممتاز کشور و دارنده رتبه دوم رشته ترتیل در این مسابقات اظهار کرد: برگزاری مسابقات قرآن دارالقرآن امام علی علیه السلام تجربه جدیدی بود از این جهت که به صورت مجازی برگزار شد.

وی بیان کرد: در مرحله مقدماتی قرعه تلاوت را مشخص کردند و ما فیلم تلاوت خود را ارسال کردیم. آثار رسیده پس از آن که بررسی شد افرادی که امتیاز بالاتری داشتند به فینال مسابقات راه یافتند یعنی مسابقات به صورت دو مرحله‌ای برگزار شد.

مسابقه

منبوهی ادامه داد: فینال این مسابقات در برنامه اسکای روم برگزار شد. قرعه‌های مسابقه رشته ترتیل صبح روز مسابقات ارسال شد. ۵ قطعه برای ما ارسال کردند که از لحاظ وقف و ابتدا و تجوید مشکل بودند. به انتخاب داوران ما قطعات را تلاوت می‌کردیم.

این قاری ممتاز کشور گفت: شیوه برگزاری مسابقات به صورت غیر حضوری خوب است اما شیوه حضوری بهتر است چرا که عیار تلاوتها بهتر سنجیده می‌شود. مسئولان برگزاری مسابقات می‌توانستند، مرحله فینال را با حضور راهیافتگان مرحله نهایی که قطعا تعداد زیادی هم نیستند، به شیوه حضوری برگزار کنند. 

انتهای پیام
captcha