عشق واقعی بدون خودسازی ممکن نیست
کد خبر: 4016730
تاریخ انتشار : ۰۷ آذر ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۷

عشق واقعی بدون خودسازی ممکن نیست

یک پژوهشگر خانواده با بیان اینکه عشق واقعی بدون درجه‌ای از خودسازی هرگز ممکن نیست گفت: به زبان ساده عشق، به دیگری اندیشیدن است، دلواپس دیگری بودن و نشان دادن حساسیت نسبت به نیازهای دیگران است.

عشق واقعی بدون خودسازی ممکن نیست / شاخص‌های زندگی آسان

به گزارش ایکنا از خوزستان، علیرضا قوی‌دل، پژوهشگر و استاد دانشگاه در برنامه سبک زندگی قرآنی بنیاد فرهنگی مهدی موعود(عج) با موضوع شرایط ازدواج عاشقانه، آگاهانه و زندگی آسان از فضای مجازی پخش شد، گفت: در اهمیت این بحث‏، طرح این مقدمه لازم است که در فرآیند رشد هر انسان دوره نوجوانی اهم دوران است. تغییر و تحولاتی در جسم و جان نوجوان ایجاد می‌شود و بعد وارد مرحله جوانی می‌شود. در این دوران فکر کردن به آینده، هویت اجتماعی، ازدواج و شغل طوفان فکری عظیمی برای نوجوان و جوان به وجود می‌آورد. این درگیری‌های ذهنی را همه ما انسان‌ها در فرآیند رشد داشته‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: این دغدغه‌ها با شدت و ضعف برای همه وجود دارد. ما باید برای حل این دغدغه‌ها تدابیری بیندیشیم. نوجوانان باید بدانند این دغدغه‌ها طبیعی است. چه کنیم؟ اول یک خانه تکانی فکری کنید. کارشناسان معتقدند هر انسانی در طول سال نیازمند آن است که چندبار خانه تکانی فکری کند. به این معنا که زباله‌های فکری را از ذهن خود پاک کنیم. زباله‌های فکری به معنی فکرهای آزار دهنده‌ای است که باعث توقف رشد روانی ما می‌شوند. مسائلی که ذهنت را مشغول کرده است، فهرست کن و در کنار آن توانمندی‌های خودت را هم بنویس.

قویدل با بیان اینکه اهم مسائل یک نوجوان و جوان انتخاب آگاهانه در ازدواج است، توجه به این مسأله را حائز اهمیت عنوان کرد و گفت: افزایش بیماری‌های روحی و روانی بعد از ازدواج‌های ناموفق، خستگی روحی و خمودگی‏، بروز اختلافات خانوادگی اینها در اثر انتخاب ناآگاهانه است؛ بنابراین این بحث، یک بحث پیشگرانه است.

این پژوهشگر خانواده در باره انتخاب آگاهانه و عاشقانه گفت: انتخاب آگاهانه یعنی انتخابی از روی منطق و شعور همراه با احساسی خوشایند بر مبنای واقعیت‌های فردی و ایده‌آل‌هایی که وجود دارد. برای درک انتخاب عاشقانه، نیازمند فهم معنای عشق هستیم. عشق در زندگی مثلثی است که سه رأس دارد، یعنی سه بخش است که شامل مؤلفه‌های هیجانی و صمیمیت، مؤلفه‌های رفتاری(حمایت و درک متقابل) و سوم، تعهد است.

این استاد دانشگاه گفت: عشق سالم به این معنی است که انسان بتواند علایق و احساسات خودخواهانه شخصی را کنار بگذارد. عشق واقعی بدون درجه‌ای از خودسازی هرگز ممکن نیست. این عشق آرام آرام شکل می‌گیرد و فرد را برای یک زندگی زناشویی و مسئولیت‌های آن آماده می‌کند. به زبان ساده عشق، به دیگری اندیشیدن است، دلواپس دیگری بودن و نشان دادن حساسیت نسبت به نیازهای دیگران است.

وی در ادامه گفت:‌ عناصر یک عشق سالم شامل چند مورد است: اول، شناخت؛ عشق بدون شناخت، توهم است. زمان لازم برای عشق سالم هفت سال طول می‌کشد. دوم،‌ احترام به شخصیت انسانی، ارزش‌ها، خانواده‌ها و چارچوب‌های اخلاقی اجتماعی جامعه‌ای که در آن زندگی می‌کنیم. سوم، وفاداری، چهارم، صداقت، پنجم، مسئولیت پذیری است.

قویدل ادامه داد: عشق سالم مسئولیت دارد و این مسئولیت تنها در بعد مادی نیست، بلکه در بعد عاطفی و اجتماعی نیز هست. ششمین عنصر عشق سالم گذشت است؛ بنا نیست که در زندگی مشترک فدا شویم اما زندگی مشترک مشکلاتی دارد که لازمه عشق، گذشت است.

قویدل ادامه داد: بنابراین ازدواج عاشقانه، ازدواجی است که پاسخگوی تمام خواسته‌های جسمی، عاطفی، روانی و معنوی است که روح پر التهاب جوان دختر و پسر را آرام و معتدل می‌سازد.

این پژوهشگر خانواده در ادامه سخنان خود به بیان شاخص‌های زندگی آسان پرداخت و گفت: یکی از شاخص‌های زندگی آسان، رضایت والدین است. پدر و مادر کسانی هستند که با کمترین امکانات توانسته‌اند جوانی را وارد اجتماع کنند و به مرحله‌ای از رشد برسانند که خود انتخاب کند زندگی تشکیل دهد. شاید کسی بگوید پدر و مادرش بی‌سواد هستند. مگر همه چیز به سواد است؟ پدر و مادر، قوی‌ترین منابع انرژی در دنیا هستند. کاری که می‌خواهید انجام دهید قبلا آنها انجام داده‌اند. زیر بنای یک زندگی معنوی و اجتماعی، رضایت والدین است. والدین فرزندان را بی شرط دوست دارند. بنابراین، رضایت والدیین یعنی اتخاذ قوی ترین انرژی مثبت جهان برای یک زندگی سالم.

وی اظهار کرد: شاخص بعدی، تشریفات ساده است. هر چه تشریفات ساده و عادی باشد زندگی آسان‌تر است. شاخص بعدی مهریه است که شرط لازم عقد است، مرد اگر بتواند قلب همسر خود را تسخیر کند‏، تمام زندگیش را به او تقدیم می‌کند. شاخص بعدی، جهیزیه است. جهیزیه شرط لازم عقد نیست، یک امر فرهنگی است. ملاک، شرع و زندگی پیعمبر(ص) و اهل بیت(ع) است. طلبکار نباشید. شرایط اقتصادی را درک کنید و بپذیریم جهیزیه هدایایی هستند که والدین طرفین با عشق و رضایت به فرزندان خود تقدیم می‌کنند و اگر ندادند طلبکار نباشیم.

قویدل در پایان با بیان اینکه ازدواج یک پیوند مقدس است، گفت: بنا به فرمایش رسول اکرم(ص)، هیچ بنایی در اسلام نزد خداوند محبوبتر از تشکیل خانواده نیست، یعنی اساسی‌ترین و مقدس‌ترین کار نزد خداوند تشکیل خانواده است.

انتهای پیام
captcha