زیرساخت‌های ازدواج در جامعه ایجاد شود
کد خبر: 4067835
تاریخ انتشار : ۱۰ تير ۱۴۰۱ - ۱۶:۲۱

زیرساخت‌های ازدواج در جامعه ایجاد شود

امام جمعه اهواز با تأکید بر ایجاد زیرساخت ازدواج در جامعه، گفت: خانواده در اسلام سنگ بنای جامعه بزرگ انسانی است. وقتی تلاش کردیم موانع در راه ازدواج را برطرف کنیم تبدیل به یک گفتمان می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالنبی موسوی‌فرد امام جمعه اهواز
به گزارش ایکنا از خوزستان، حجت‌الاسلام و المسلمین سید عبدالنبی موسوی فرد، امام جمعه اهواز امروز ۱۰ تیر در خطبه‌های نماز جمعه اهواز اظهار کرد: در خصوص بیان مصداق تحقق تقوا، بیش از  ۲ هزار و ۴۰۰ بار در قرآن به آن توصیه شده است و خمیر مایه نهج البلاغه توصیه به اخلاق و تقوای الهی است. یکی از مصادیق آن توصیه به سبک زندگی اسلامی است که نقطه مقابل سبک زندگی غربی است که سالیان سال، روی آن کار شده است. در سبک زندگی اسلامی خانواده یکی از آن مصادیقی است که باید مورد بحث قرار گیرد.

وی ادامه داد: تشکیل خانواده به ازدواج است، دختر و پسری ازدواج می‌کنند و خانواده ای تشکیل می‌دهند. خانواده در اسلام سنگ بنای جامعه بزرگ انسانی است. وقتی تلاش کردیم موانع در این راه را برطرف کنیم تبدیل به یک گفتمان می شود.

امام جمعه اهواز اظهار کرد: خانواده در استحکام روابط اجتماعی و رشد اعضای جامعه نقش بنیادین دارد. در خانواده وقتی انسان به امور مختلف از قبیل خوردن، راه رفتن، خوابیدن، معاشرت، لباس پوشیدن، تقید و رفتار با دیگران دقت و بررسی کند به اهمیت خانواده پی می برد.‌ شکل گیری شخصیت انسان، عادات، رفتار، باورها و عقاید در خانواده ریشه می‌زند. کودک نخستین درس محبت، دوستی و بغض را در خانواده می‌آموزد.

موسوی فرد ادامه داد: مسیر زندگی و آینده طفل در خانواده روشن می شود. اینها بخشی از کارکرد خانواده است. قرآن کریم ۴ خانواده را بیان می‌کند؛ یکی که هم زن و هم شوهر خوب و متعالی هستند که خانواده آسمانی امام علی(ع) و حضرت فاطمه(س) است. در نقطه مقابل، خانواده بد ابولهب و همسرش است. بعدی خانواده ای که مرد خوب است و زن خوب نیست مانند نوح پیامبر و خانواده چهارم زن خوب است و مرد خوب نیست مانند فرعون و آسیه. در جامعه ای که سراسر گناه و معصیت است یک زن می‌تواند موفق شود و در ردیف چهار زن مطرح عالم قرار می‌گیرد.

وی با تاکید بر ایجاد زیرساخت ازدواج در جامعه اسلامی افزود: عمده موانع بحث ازدواج و فرزندآوری بحث فرهنگی است. دهه اول انقلاب، دهه طلوع ارزش های دینی بود و سبک زندگی شکل گرفت و یکی از مسایلی که به راحتی شکل گرفت تشکیل خانواده بود. خانواده دنبال این نبود که فرزند، خانه و اثاثیه خانه داشته باشد اما با کمال تاسف خودخواهی ها و چشم و هم چشمی ها باعث شده، طبقه فرو دست جامعه هم از باب چشم و هم چشمی تلاش می کند خود را به آن طبقه برساند و کسانی که زیر بار فرزندآوری نمی روند طبقه مرفه جامعه است وگرنه دسته قابل توجهی از محرومین ۳، ۴ تا ۶ فرزند دارند. 

نماینده ولی فقیه در خوزستان گفت: سختی هایی که در دهه ۶۰ به مردم وارد شد چون با کمک خود مردم همراه بود، حل شد. خدای دهه ۶۰ خدای امروز هم هست لذا وعده الهی این است آنکه می‌خواهد ازدواج کند اما مدرک، شغل و یا خدمت سربازی ندارد، خداوند در قرآن می فرماید که جوان ازدواج کن. به خدا اعتماد کنید. این سنت الهی است. در صدر اسلام اینگونه بود و در دهه ابتدای انقلاب هم این را تجربه کردیم.

موسوی فرد گفت: از وقتی تفکر شوم فرهنگ غربی سایه افکن بر جامعه شد وقتی بحث ازدواج پیش می‌آید می‌پرسند شغل، پول، ماشین و... داری؟ ما برای همه این ها راهکار داریم. باید به موانع پرداخت تا جوانان تن به ازدواج دهند. وقتی ازدواج محقق شد زمینه فرزندآوری نیز پیش می آید.

وی در خطبه دوم نماز جمعه ضمن تبریک حلول ماه ذی‌الحجه گفت: در ۹ روز اول ماه که از امروز شروع شد روزه گرفتن تا روز عرفه ثواب عمر انسان را دارد. تنها امروز که روز اول ماه است برابر با ۸۰ ماه روزه گیری است. توصیه می کنم که حتما روز عرفه فراموش نشود. 

امام جمعه اهواز عنوان‌ کرد: در کل کشور بزرگترین عید، عید سعید غدیر خم است. امسال باید خوزستان تمام ظرفیت خود را در دهه ولایت به میدان بیاورد. شهردار ورود پیدا کند و تمام شهر را در حد توان خود آذین بندی کند. از حالا برای عید غدیر خود را مهیا کنیم. باید بتوانیم پیام غدیر که تحقق جهانی وجود امام عصر(عج) است را به جهان برسانیم. 

وی ضمن توصیه به رعایت مصرف برق و آب، ادامه داد:  همه ما در بحث مصرف آب و برق مخاطب هستیم. امروز به به سختی انرژی آب و برق را تامین می کنیم بنابراین تقاضا دارم که رعایت شود. این مساله، مساله بسیار مهمی است. 

نماینده ولی فقیه گفت: ۵ دستورالعمل بنیادین را امام معصوم ذکر می کند که جامعه اسلامی بر اساس آن ساخته شده است که شامل نماز، ذکات، حج، روزه و ولایت است. تحقق چهار مورد اول در گرو تحقق ولایت است. در هر زمان انسان باید امام خود را بشناسد.

موسوی‌فرد بیان کرد: باید بتوانیم در برابر سختی ها و مشکلات ایستادگی کنیم. اصلی ترین شاخص موفقیت برنامه ریزی برای معیشت و اقتصاد زندگی است که جامعه در اینصورت ایده آل می شود. امید و نگاه روشن به اینده اصلی ترین شاخصه موفقیت جامعه است؛ باید نگاه به آینده روشن باشد.

وی افزود: هشت دلیل برای امیدواری در نظام اسلام و اقتصادی که مردم اکنون در آن تحت فشار هستند، وجود دارد. اصلی ترین شاخص، امید به آینده روشن است که آینده روشنی در انقلاب داریم. اولین موضوع، رشد ۴۰ درصدی درآمد غیر نفتی در صادرات است، در این ماه های اخیر در این حوزه ۴۰ درصد رشد داشتیم. این نشان می دهد که ظرفیت بسیار خوبی داریم. در زمینه آزادسازی منابع ارزی، در تمام هشت سال گذشته آنقدر گفتند که ما زبان دیپلماسی را بلدیم و می توانیم اما کارشان به جایی رسید که ارز به ایران نیامد، ویزا به آن ها ندادند و سوخت هواپیمایشان را ندادند اما در چند مدت قبل، منابع ارزی بلوکه شده از لندن و عراق آزاد شد. بخش قابل توجهی از ارز نیز در کره جنوبی است که بزودی ازاد می شود. 

وی در پایان عنوان کرد: بحث سوم افزایش قابل توجه قیمت نفت و گاز است که شاهد تحول خواهیم بود، چهارم، رشد سرمایه گذاری در صنعت است. عدم استقراض از بانک مرکزی، افزایش منابع صندوق توسعه ملی، اصلاح نظام یارانه ای و استفاده از ظرفیت کشورهای همسایه است‌ که امید ایجاد می کند. 

انتهای پیام
captcha