کد خبر: 4330633
تاریخ انتشار : ۰۷ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۱
ناصر علی‌فر تأکید کرد

ضرورت بهره‌گیری از خلاقیت مدیران در جذب دانش‌آموزان به فعالیت‌های قرآن و نماز

مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان با اشاره به محدودیت‌های موجود آموزش و پرورش در زمینه نیرو، بر بهره‌گیری از خلاقیت مدیران و معلمان در جذب دانش‌آموزان به فعالیت‌های قرآن و نماز تأکید کرد.

ناصر علی فر مدیرکل آموزش و پرورش خوزستانبه گزارش ایکنا از خوزستان، ناصر علی‌فر، مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان در نشست کمیسیون آموزش عمومی قرآن کریم آموزش و پرورش استان که امروز سه‌شنبه، هفتم بهمن‌ماه در سالن غدیر آموزش و پرورش خوزستان برگزار شد با اشاره به پیشنهادها و انتقادهای مطرح شده در این نشست گفت: یکی از منتقدان آموزش و پرورش در بحث آموزش قرآن بنده هستم، اما ما در حد وسع خود در حال تلاش هستیم. 

وی تصریح کرد: یک میلیون و 156 هزار دانش‌آموز، جامعه آماری ما هستند. در مقابل این دانش‌آموزان ما چند معلم قرآن داریم؟ مطمئناً به اندازه این جامعه آماری نیست. ما در بعضی از مدارس، معلم ابتدایی نداریم. بنابراین، نباید فضا را رویایی ببینیم. در کف میدان، ما معلم نداریم. با وجود این شرایط، معلمان ما دارند زحمت می‌کشند.

علی‌فر با اشاره به آمار خوب دانش‌آموزان شرکت‌کننده در مسابقات قرآن و اعتکاف دانش‌آموزی و دانش‌آموزان حافظ قرآن گفت: قرار نیست همه دانش‌آموزان ما در برنامه‌های قرآنی مشارکت کنند. همان‌طور که قرار نیست همه پزشک یا معلم بشوند، اما در جای خود با بعضی از انتقادات موافق هستم. یکی از برنامه‌های وزیر، توسعه آموزش عمومی قرآن و و نماز است. معاونت پرورشی و اداره قرآن و عترت و نماز ما در حال تلاش هستند تا نماز در همه مدارس اقامه بشود. چنان‌که هر سه‌شنبه، نماز جماعت محوری با حضور ائمه جمعه هر شهرستان در مدارس اقامه می‌شود.

مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان افزود: در کنار این، برای توسعه آموزش عمومی قرآن در حال تلاش هستیم، اما وسع ما همین است. جشنواره‌های قرآنی، در سطح استان در حال برنامه‌ریزی است که از همکاران خود در این زمینه تقدیر می‌کنم. 

وی با اشاره به حوادث اخیر گفت: ان‌شاءالله طوری کار کنیم که بتوانیم جریان‌ساز باشیم و اجازه ندهیم افراد کمی موج‌سازی کنند. تا جایی که بتوانیم باید جذبه ایجاد کنیم. نماز اجباری به درد ما نمی‌خورد، بلکه نتیجه معکوس می‌دهد. به‌دنبال راهکار باشیم. ما بیش از 9 هزار مدیر در استان داریم، به همین تعداد، ایده وجود دارد. از خلاقیت فردی مدیران در زمینه جذب دانش‌آموزان به فعالیت‌های قرآن و نماز استفاده کنیم. 

حجت‌الاسلام مختار امیری، معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش خوزستان نیز در این نشست با اشاره به حوادث اخیر و تعرض اغتشاشگران به ساحت قرآن و اماکن مذهبی گفت: در روزهای اخیر، برنامه‌های تکریم و بزرگداشت ساحت قرآن در قالب محافل انس با قرآن در برخی شهرستان‌های ما مانند دزفول و اندیمشک برگزار شده است. محافل انس با قرآن در بقیه مناطق نیز برنامه‌ریزی شده و در حال انجام است. 

وی بیان کرد: یکی از برنامه‌های ما غبارروبی مساجد توسط دانش‌آموزان به‌عنوان یک کار ویژه است که قبل از ماه رمضان به مدارس ابلاغ می‌شود. 

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش خوزستان با اشاره به برگزاری بیست‌و‌یکمین جشنواره‌های قرآن، عترت و نماز گفت: این جشنواره‌ها به میزبانی سه شهرستان مسجد سلیمان، بندر امام خمینی(ره) و کارون برگزار خواهند شد.

امیری همچنین با اشاره به آغاز اجرای طرح «اتقان» گفت: این طرح با هدف توانمندسازی قرآنی آموزگاران ابتدایی از روز گذشته، ششم بهمن‌ماه آغاز شد و سه هزار و 500 معلم ابتدایی در سطح استان در این طرح شرکت می‌کنند. 

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش خوزستان افزود: ما 74 دارالقرآن فعال در استان داریم که به‌صورت شبانه‌روزی کار می‌کنند. در حوزه قرآن و عترت با وجود کارهای خوبی که در سطح مسابقات قرآن و عترت انجام شده و همچنین برنامه‌های خوب در زمینه اعتکاف دانش‌آموزی و مشارکت خوب دانش‌آموزان و معلمان، نیازمند آن هستیم که همه به کمک آموزش و پرورش بیایند.

علی بلاسم، رئیس اداره قرآن، عترت و نماز اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان نیز در این نشست گفت: در حدود چهار هزار و 500 دانش‌آموز استان در جشنواره‌های قرآن، عترت و نماز شرکت خواهند کرد. به‌دنبال این هستیم تا با ظرفیت خوبی که در استان داریم موج قرآنی خوبی را توسط دانش‌آموزان ایجاد کنیم. برگزاری این جلسه برای رسیدن به راهکارهای این موضوع است.

در ادامه این نشست، اعضای کمیسیون توسعه آموزش عمومی قرآن به ارائه پیشنهادهای خود در حوزه فعالیت‌های قرآن، عترت و نماز پرداختند. منصور رئوفی، کارشناس قرآن و عترت آموزش و پرورش خوزستان پیشنهادهایی در زمینه نامگذاری جشنواره قرآن، عترت و نماز امسال به‌عنوان یادواره شهدای فتنه آمریکای ـ صهیونیستی، تبیین کوتاه حوادث اخیر توسط داوران مسابقات، بهره‌گیری از ظرفیت هیئت‌های دانش‌آموزی در جشنواره‌های قرآنی و بخش کلیپ از حوادث اخیر برای دانش‌آموزان و همچنین برگزاری مسابقات فرهنگی ذیل جشنواره‌های قرآن و عترت ارائه داد.

همچنین حجت‌الاسلام مهری، کارشناس اداره‌کل تبلیغات اسلامی خوزستان نیز در این نشست با اشاره به اجرای طرح «زندگی با آیه‌ها» در مدارس گفت: نکته اول در این زمینه تبلیغ و ترویج این طرح تا پیش از آغاز ماه مبارک رمضان است. معلمان در این زمینه می‌توانند مؤثر باشند. در ماه رمضان نیز تلاش کنیم همگی سفیر آیه‌ها بشویم. معلمان می‌توانند مشوق دانش‌آموزان در حفظ آیات طرح باشند. نکته دیگر برگزاری محافل انس به قرآن به شکل ویژه در مدارس است و دعوت دانش‌آموزان برای حضور در محافل خانگی قرآن است. در طرح «زندگی با آیه‌ها» قسمتی به‌عنوان «زندگی با آیه‌ها به وقت نوجوانی» وجود دارد که می‌توان برای دانش‌آموزان قابل استفاده باشد.

همچنین حجت‌الاسلام سیدمحسن بهروز نژاد، معاون دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان خوزستان با اشاره به اهمیت سیاست‌گذاری و مهندسی فرهنگی در برنامه‌ریزی فعالیت‌های قرآنی بیان کرد: برگزاری جشنواره‌های قرآنی خوب است، مشروط به اینکه این رویداد به موج عمومی در بین دانش‌آموزان گره بخورد. همه ما وظیفه داریم که بیش از این به ساحت مقدس قرآن کریم خدمت بکنیم. در سطح سیاست‌گذاری کلان فرهنگی نیازمند آن هستیم که این فعالیت‌ها را در ارتباط منطقی و معنادار با یکدیگر پیش ببریم. در زمینه قرآن باید به سمت یک حرکت نهضت‌گونه حرکت کنیم.

حجت‌الاسلام سیدعباس موسوی معاون حوزه علمیه استان خوزستان نیز گفت: مسابقات قرآن، عترت و نماز که هر ساله در آموزش و پرورش برگزار می‌شود، یک اتفاق ویژه است، اما ثمرات این رویداد در شهرستان‌ها کم دیده می‌شود. پیشنهاد بنده این است که برگزیدگان شهرستانی این رویدادها در قالب یک بیلبورد در سطح شهر معرفی بشوند و ائمه جمعه در این زمینه اطلاع پیدا بکنند. تقدیر از خانواده این برگزیدگان نیز می‌تواند تأثیر خوبی داشته باشد.

وی بیان کرد: ایام دهه فجر می‌تواند فرصت خوبی برای برگزاری یادواره شهدای قرآنی باشد و نکته دیگر اینکه می‌توان یک شعار قرآنی برای سال تحصیلی تعیین کرد و فعالیت‌ها در طول سال به‌طور منسجم با محوریت این شعار برنامه‌ریزی شود.

در پایان این نشست، ناصر علی‌فر، مدیرکل آموزش و پرورش نیز با اشاره به پیشنهادها و انتقادهای مطرح شده در این نشست گفت: یکی از منتقدان آموزش و پرورش در بحث آموزش قرآن بنده هستم، اما ما در حد وسع خود در حال تلاش هستیم. بقیه برای آموزش و پرورش چه کار کرده‌اند؟

وی تصریح کرد: یک میلیون و صد و پنجاه و شش هزار دانش آموز، جامعه آماری ما هستند. در مقابل این دانش‌آموزان ما چند معلم قرآن داریم؟ مطمئنا به اندازه این جامعه آماری نیست. ما در بعضی از مدارس، معلم ابتدایی نداریم. بنابراین نباید فضا را رویایی ببینیم. در کف میدان، ما معلم نداریم. با وجود این شرایط، معلمان ما دارند زحمت می‌کشند.

علی‌فر با اشاره به آمار خوب دانش آموزان شرکت کننده در مسابقات قرآن و اعتکاف دانش آموزی و دانش آموزان حافظ قرآن گفت: قرار نیست همه دانش آموزان ما در برنامه‌های قرآنی مشارکت کنند. همانطور که قرار نیست همه پزشک یا معلم بشوند، اما در جای خود با بعضی از انتقادات موافق هستم. یکی از برنامه‌های وزیر، توسعه آموزش عمومی قرآن و نماز است. معاونت پرورشی و اداره قرآن، عترت و نماز ما در حال تلاش هستند تا نماز در همه مدارس اقامه بشود. چنانکه هر سه شنبه، نماز جماعت محوری با حضور ائمه جمعه هر شهرستان در مدارس اقامه می‌شود.

مدیرکل آموزش و پرورش افزود: در کنار این، برای توسعه آموزش عمومی قرآن در حال تلاش هستیم، اما وسع ما همین است. جشنواره‌های قرآنی، در سطح استان در حال برنامه ریزی است که از همکاران خود در این زمینه تقدیر می‌کنم. 

وی با اشاره به حوادث اخیر گفت: ان شاءالله طوری کار کنیم که بتوانیم جریان ساز باشیم و اجازه ندهیم افراد کمی موج‌سازی کنند. تا جایی که بتوانیم باید جذبه ایجاد کنیم. نماز اجباری به درد ما نمی‌خورد، بلکه نتیجه معکوس می‌دهد. به دنبال راهکار باشیم. ما بیش از ۹ هزار مدیر در استان داریم، به همین تعداد، ایده وجود دارد. از خلاقیت فردی مدیران در زمینه جذب دانش آموزان استفاده کنیم. 

انتهای پیام
دبیر:
کامله بوعذار
captcha