حجتالاسلام والمسلمین سعید سعدی، رئیس امور فرهنگی معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه و قاضی دیوان عالی کشور در گفتوگو با ایکنا از خوزستان بهمناسبت سالگرد عملیات طوفانالاقصی در پاسخ به سؤالی مبنی بر ریشه تاریخی حضور صهیونیستها در فلسطین اشغالی گفت: همانطور که همه میدانید حدود 70 سال قبل، وعده شوم بالفور تحقق پیدا کرد و آن، این بود که صهیونیستها، صاحب یک کشور بشوند؛ البته صهیونیستها قبل از اینکه آن کشور را انتخاب کنند کاملاً زیرساختهای کشورداری را برای خود آماده کرده بودند؛ بهطور نمونه شما فیلمهایی میبینید که در سال 1939 ساخته شده حال آنکه آنها در سال 1947 استقلال و تشکیل دولت خبیث خود را اعلام کردند.
وی ادامه داد: آنها حتی امور فرهنگی، مسائل اقتصادی و همه زیرساختها را آماده کرده بودند تا زمان مناسب برسد. وقتی بالفور وزیر وقت خارجه بریتانیای خبیث این مطلب را اعلام کرد و برای آنها سرزمین فلسطین را در نظر گرفت و آنها را به این سرزمین گسیل کرد، نتیجه این شد که اینها با یک زیرساختهای آمادهای از نظر نظامسازی وارد فلسطین اشغالی شدند. در مقابل این حرکت، مقاومتهایی صورت گرفت و همان موقع هم جهان اسلام و هم جهان عرب بهعنوان یک موجود غریبه، بهعنوان یک زائده و یک غده سرطانی به آن نگاه میکردند و مقاومتهایی هم شکل میگرفت، ولی خود کشورهای عربی هنوز انسجام نداشتند و نفرت عمومی که بین جهان اسلام و جهان عرب بود، تبلور پیدا نکرد تا بتوانند در قالب ارتشهای منظم یا در قالب مقاومتهای منظم مقابل این دشمن خبیث اجنبی بایستند.
رئیس امور فرهنگی معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه بیان کرد: تا این کشورها به خودشان بیایند و افکار عمومی عرب و جهان اسلام از آنها مطالبه میکرد، مدتی گذشته بود. سه جنگ متوالی انجام شد و در این سه جنگ تمام کشورهای عربی با همه گستردگی و وسعت خود شکست میخوردند. بهطور مثال در کشورهایی همچون سوریه، اردن، عراق و مصر(در زمان جمال عبدالناصر) اندیشه جهان عرب و کشور عربی گسترده و وحدت حاکمیتها مطرح شد ولی اینها موفق نشدند در مقابل اسرائیلی که خیلی کوچکتر از اعراب بود پیروز شدند. البته میدانید اسرائیل غارتگر الان در سرزمینی که ادعا میکند اسرائیل است در یک گستره جغرافیایی 22 هزار کیلومتری حاکم است. در برخی جاها عرض سرزمینی این کشور جعلی، 15 کیلومتر و در برخی جاها کمی از صد کیلومتر بیشتر است. یعنی بیشترین عرضی که دارد این مقدار است، اما به هر حال چون استکبار جهانی، اسرائیل را لازم داشت که در منطقه وجود داشته باشد و مرتب به بهانه تهدیدهای اسرائیل، کشورهای عربی را استثمار کند و تمام ثروتهایشان را به سمت خود ببرد، اسرئیل را نگه داشت که بهطور ثابت در دل کشورهای اسلامی وجود داشته باشد.
وی در پاسخ به نحوه آغاز عادیسازی روابط کشورهای اسلامی با اسرائیل اظهار کرد: همانطور که میدانید بعد از دوران ملکه ویکتوریا، علائم اعمال حاکمیت، داشتن ناو جنگی در دریاها و مناطق مختلف بود و اینها بهعنوان یک ناو ثابت به اسرائیل نگاه و برای آن هزینه میکردند و از آن سمت هزینههای زیادی به کشورهای عربی تحمیل کردند. به هر حال وقتی این مطلب پیش آمد، یکی از کارهایی که انجام دادند عادیسازی وجود این بیگانه بود. تلاش کردند کشورهای عربی و اسلامی، اسرائیل را به رسمیت بشناسند. اولین کشور اسلامی که اینها را به رسمیت شناخت، متأسفانه ترکیه بود. بعد از آن، مراکش یا مغرب عربی بود و در اوج این حرکت و رذالت، مصر بهعنوان کشور هممرز با فلسطین، این خنجر را به کمر جهان اسلام و جهان عرب زد و در کمپ دیوید، اسرائیل را به رسمیت شناخت و به آن سفارت داد و هر کدام امتیاز مختصری گرفتند و اسرائیل را که موجود نامیمونی بود به رسمیت شناختند.
سعدی افزود: آنها این دومینو و عادیسازی روابط را با دیگر کشورها ادامه دادند تا اینکه امواج فکری انقلاب اسلامی و اسلامخواهی در جهان عرب یک مرتبه دیگر اوج پیدا کرد، اما باز از این استراتژی دست بر نداشتند و در کشورهایی مثل امارات متحده عربی و بحرین و... سفارت باز کردند و هیئتهای صلح و دوستی را به جاهای مختلف فرستادند و برخی کشورها اینها را پذیرفتند و حتی در چهار، پنج سال اخیر تلاش بسیار زیادی داشتند که روابط مخفی و پنهان رژیم صهیونیستی با عربستان سعودی را آشکار کنند و رسماً با افتتاح سفارت آن را اعلام کنند.
رئیس امور فرهنگی معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه ادامه داد: این عادیسازی روابط از یک طرف ادامه داشت و از طرف دیگر در خود سرزمینهای اشغالی، پیوسته، سهم فلسطینیها را کمتر و کمتر کردند. بیتالمقدس را رسماً پایتخت خود معرفی کردند حال آنکه طبق معاهدهها حق نداشتند بیتالمقدس را بهعنوان پایتخت خود اعلام کنند. شهرکسازیها را ادامه دادند و سرزمینها را یکی پس از دیگری از مردم محلی گرفتند و سعی کردند اعراب فلسطینی را در دو منطقه باریکه غزه و کرانه باختری رود اردون ساکن کنند و بگویند در اینجا دولت خودگردان داشته باشید.
وی اظهار کرد: قرار بود نظام دولت خودگردان انتخاباتی باشد. در باریکه غزه که 360 کیلومتر مربع بیشتر نیست، آن که رأی آورد و در میان مردم پذیرفته شد، حماس بود. حماس یعنی گرایش فکری اسلامی که ذلت را نمیپذیرد و تا پای جان میایستد و حتی اگر تنها باشد، با یک قلوه سنگ از خود دفاع میکند. این چنین روحیه سلحشوری ثمر داد و چند نسل از رهبران حماس آمدند و رفتند و آنچه شکل گرفت یک حماس پیشرفته، مقتدر و توانمند و مبتی بر اراده مردم بود، برخلاف آن بخش کرانه باختری رود اردن که توسط محمود عباس و کسانی که با رژیم صهیونیستی کنار آمده بودند، اداره میشد؛ گرچه آنجا هم محمود عباس الان دیگر طرفدار ندارد.
سعدی در پاسخ به این پرسش که عملیات طوفانالاقصی چگونه شکل گرفت و انجام شد؟ گفت: طوفانالاقصی یک حرکت کاملاً محلی است؛ یعنی حتی جمهوری اسلامی ایران، یا حزبالله، حوثیهای یمن و حشدالشعبی عراق هیچ کدام در طراحی و برنامهریزی و عملیاتی کردن آن نقش نداشتند. آنها خطوط کلی مقاومت را تأیید میکردند، اما اینکه در این بین چه کار کنند به برنامهریزی حماس سرافراز بر میگردد.
به گفته قاضی دیوان عالی کشور، طوفانالاقصی که پیش آمد چندین ضربه حیثیتی به رژیم صهیونیستی وارد کرد. ضربههایی که کوچکش هم برای آنها بزرگ است، چون در آن زمان رژیم صهیونیستی در وضعیتی بود که از نظر داخلی با یک عدم انسجام خاصی همراه بود، کارایی نتانیاهو زیر سؤال رفته بود. به دلیل فسادهای مالی و مسائل دیگر، امکان داشت نتانیاهو در محاکم داخلی و محلی خودشان محاکمه شود ولی وقتی طوفانالاقصی شروع شد، این ناکارآمدی از دیدگاه خود صهیونیستها برای نتانیاهو به اوج رسید و دلاوران حماس در روز روشن از دیوارهای حائلی که آن همه برای آن هزینه کرده بودند، عبور کردند و تعداد زیادی اسیر گرفتند و به باریکه غزه بردند.
وی گفت: ناکارآمدی نتانیاهو از نظر امنیتی و اداره کشور آشکار شد و مخالفان او بهانه دیگری به دستشان آمد، اما بدتر آن بود که با جنایتهایی که رژیم صهیونیستی در این یک سال اخیر انجام داد، درواقع همه جهان اسلام و هر جایی که آزادهای در آن نفس میکشد همه متوجه شدند چقدر این رژیم ددمنش است. حمله بیمحابا به کودکان، زنان، مدارس، بیمارستانها، مساجد و محلاتی که امن اعلام میکرد، بیاحترامی به اجساد شهدا و تعدی به زنان و کودکان بهطوری که بیش از 40 هزار شهید را فقط در یک سال اخیر بر جای گذاشت.
رئیس امور فرهنگی معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه ادامه داد: در مقابل این جنایتها، حماسه مقاومت شکل گرفت، کشورهای مختلف اعلام انزجار کردند، نتانیاهو در مجامع بینالمللی غیر از آنجایی که صهیونیستهای آمریکایی حاکم هستند، به شدت مورد سؤال قرار گرفت؛ به شکلی که میبینید رئیس یک کشور اروپایی به ظاهر متوسط و حتی کوچک در سازمان ملل با دست بر میز میکوبد و میگوید همین الان باید کشتار را متوقف کنید. درواقع الان مردم بعد از 70 سال متوجه شدند چه موجود خبیثی در مقابل آنها قرار دارد که میخواهد رژیم جعلی اسرائیل را حاکم کند.
سعدی اظهار کرد: اگر 70 سال پیش آنها دلیلی داشتند و میگفتند در آلمان هیتلری به ما ظلم و ستم شد و هولوکاست پیش آمده، لذا ما مظلوم هستیم، الان این حربه از دست آنها گرفته شده، دیگر کسی آنها را مظلوم نمیداند، مظلومیت آنها را باور نمیکند، بلکه میگوید اینها عین ظلم هستند و کارهایی که در هیچ تاریخ خونباری ما نشنیدیم، اینها انجام میدهند.
وی افزود: بنابراین ابعاد حرکت طوفانالاقصی هنوز مشخص نشده؛ اما این مقاومت یک ساله باعث شد که مردم بدانند با چه رژیم ددمنشی مواجه هستند. الان در کشورهای عربی دیگر کسی در پی ایجاد روابط معمولی با رژیم صهیونیستی نیست، بلکه بالعکس فشارهای داخلی، فشارهای پارلمانی و فشار گروههای سیاسی از آنها میخواهد اگر روابطی برقرار کردند، هر چه سریعتر این روابط را به حالت تعلیق دربیاورند و کسانی که مقابل این جریان خبیث ایستادهاند، روز به روز در دنیا محبوبتر میشوند.
قاضی دیوان عالی کشور در پایان درباره سید مقاومت گفت: مشاهده میفرمایید شهید جاوید شهید سیدحسن نصرالله الان چقدر در بین مردم عزت دارد. این مقاومت باعث شده که شیعه و سنی کنار هم بایستند. شهید نصرالله جملهای داشت که میگفت به ما پیغام غیررسمی دادند که شما از حمایت خود از حماس دست بکشید ما کاری به کار شما نداریم، ما در جواب میگوییم «أ لنا الأمان و لأهل غزه لیس امان» آیا ما امان و امنیت داشته باشیم و اهل غزه نداشته باشند؟ او نشان داد برادری تا چه حد است. اینها دستاوردهای بزرگ طوفانالاقصی است و هنوز دیگر دستاوردهای آن قابل احصا نیست.