تابلویی که بعد از 43 سال بازسازی می‌شود

به حمیدیه شهر نور، شر شهیدان مظلوم خوش آمدیدبعد از عملیات شهید رجایی و باهنر در شهریور سال 1360 و آزادسازی رودخانه کرخه کور، سردار شهید علی هاشمی این رودخانه را کرخه نور نام نهاد. پیرو این تصمیم تاریخی با ابتکار او، تابلویی در ورودی شهر حمیدیه ساخته و نصب شد که روی آن درج شده بود: «به حمیدیه شهر نور‏، شهر شهیدان مظلوم خوش آمدید» اما بعد از پایان جنگ این تابلو از این مکان برداشته می‌شود.

اخیراً در دیدار سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی حمیدیه از منزل سردار شهید جاویدالاثر عبد عبیات دو قبضه راکت هواپیما مشاهده می‌شود که مربوط به این تابلوی تاریخی است و بناست با کمک هنرمندان این تابلوی تاریخی بازسازی و در مکان ثابتی نگهداری شود و مورد بازدید قرار گیرد.

محمد جنت‌مکان، سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی حمیدیه در این باره به ایکنای خوزستان گفت: احیای آثار تاریخی و حماسی در تقویت هویت فرهنگی و اجتماعی نقش مؤثری دارد. این مهم با کمک پیشکسوتان و اهالی فرهنگ این شهر پیگیری می‌شود.

وی با اشاره به نقش شهید علی هاشمی در سازمان‌دهی سپاه حمیدیه بیان کرد: تا قبل از شروع جنگ تحمیلی، سپاه حمیدیه توانست در مقابله با ضد انقلاب و اشرار و قاچاقچیان اسلحه و مهمات کارهای خوبی انجام دهد و کارنامه خوبی از خود به‌جا بگذارد. با شروع جنگ تحمیلی، لازم بود در بخش طراح و کرخه نور و در جبهه سوسنگرد عملیاتی انجام شود. شهید علی هاشمی، در این نقاط، عملیات کرد و تیپ 37 نور را با کمک جوان‌های حمیدیه، سوسنگرد و بخشی از جوانان اهواز سازماندهی کرد.
 
جنت‌مکان افزود: شهید هاشمی با طراحی دو عملیات در تابستان سال 60 (پس از شهادت شهید رجایی و باهنر) نیروهای بعثی عراق را به پشت رودخانه کرخه پس زد و آن روز نام کرخه کور را به کرخه نور تغییر داد. کرخه نور، رودخانه‌ای است که در منطقه حمیدیه از رودخانه کرخه منشعب می‌شود و به هور می‌ریزد. به دلیل اینکه این رودخانه به آب‌های آزاد راه ندارد به آن کرخه کور می‌گفتند پس از اجرای عملیات شهید رجایی و باهنر در این منطقه، تعداد زیادی نیرو شهید و مجروح شدند؛ از جمله شهدای این عملیات، شهید مجید سیلاوی، ناصر سلیمی و سیدطاهر موسوی بودند. علی هاشمی در پی شهادت این رزمندگان بود که در بیانیه‌اش نوشت: «برای همیشه تاریخ، نام کرخه کور به پاس شهادت‌ها و خون مطهر جوانان این ملت به کرخه نور تبدیل شد.»
 
سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بنا به گفته همرزمان شهید، علی هاشمی روی نامگذاری‌ها حساسیت ویژه داشت. او پس از این عملیات، به مسئولان استان و منطقه تأکید می‌کرد که در نقشه‌ها و تابلوهایشان از نام کرخه نور استفاده کنند.
 
وی بیان کرد: قبل‌ از آن در ورودی شهر حمیدیه تابلوی زیبایی ساخته و نصب کرده بود که روی آن نوشته بود. «به حمیدیه شهر نور شهر شهیدان مظلوم خوش آمدید.» روی کلمه‌ نور دلبستگی ویژه‌ای داشت. برای همین هم نام تیپ را سی و هفت نور گذاشت. دو طرفه تابلو هم راکت‌های هواپیما جوشکاری شده و جذابیت خاصی ایجاد کرده بود.