کد خبر: 1829099
تاریخ انتشار : ۰۱ مهر ۱۳۸۸ - ۱۲:۰۷
عوامل استجابت دعا در قر‌آن/1

تأخير در استجابت دعا صبر و شكيبايی افراد را افزايش می‌دهد

گروه انديشه و علم: در برخی موارد تأخير در استجابت دعا، ايجاد صبر می‌كند، شكيبايی افراد را افزايش داده و باعث ايجاد حس و حال معنوی می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمين «محمدصادق امينی»، مسئول حوزه علميه المهدی و امام جمعه شهرستان مسجدسليمان، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) شعبه خوزستان، اظهار كرد: عوامل استجابت به طهارت ظاهری و باطنی بستگی دارد و آدمی بايد در طهارت باطنی از «حقد»، «كينه» و «حسد» پاك باشد و ظلمی را در حق كسی روا نكرده باشد.
وی افزود: همچنين قلب صاف و مالامال از مهربانی به خلق داشته باشد و آن‌گاه به درگاه خداوند رو بياورد.
امام جمعه مسجدسليمان، با تأكيد بر اين‌كه خواسته‌های افراد در هنگام دعا بايد معقول، مشروط و مطلوب باشد افزود: گاهی اوقات خواسته‌های افراد معقول نبوده و همين امر باعث تأخير و يا رد دعا می‌شود.
امينی ادامه داد: بنا به گفته پيامبر اكرم(ص) نبايد در استجابت چهار دعا اصرار كرد؛ اول اين‌كه فرد معامله‌ای را بدون شاهد و دريافت وثيقه‌ای انجام دهد و بعد انتظار داشته باشد با دعا كردن حقش را دريافت كند، اين مطلب به وضوح در سوره بقره اشاره شده است. ديگر اين كه زن و مردی كه با هم مشكل داشته و تفاهمی در ادامه زندگی نداشته باشند و راهی به جز طلاق برای آن‌ها وجود ندارد، نبايد در پی اين باشد كه با دعا كردن اقدام به تغيير در خلق و خو و برخورد داشته باشند. گاهی اوقات زوجين بهتر از هركسی به اين مسأله واقف هستند كه ادامه زندگی مشترك مقدور نيست.
مسئول حوزه علميه مسجدسليمان، افزود: در استجابت دعا توجه به شرايط زمانی و مكانی مانند حضور در حرم مطهر ائمه، روز عرفه، زير گنبد امام حسين(ع)، به هنگام ريزش باران، بين نماز مغرب و عشا مورد توجه قرار گيرد.
وی در خصوص تأخير در استجابت دعا اظهار كرد: افراد نبايد فقط به دنبال حصول نتيجه مورد دلخواه در هنگام دعا كردن باشند. در روايات اسلامی آمده كه حضور در پيشگاه خداوند و اصرار در استجابت دعا باعث ايجاد انس و الفت و مأنوس شدن بنده با خداوند می‌شود.
امينی افزود: گاهی اوقات دعا سريع مستجاب نمی‌شود و يا با تأخير همراه می‌شود و نمونه بارز آن استجابت دعای حضرت موسی(ع) و هارون بعد از گذشت 40 سال بوده است.
وی تصريح كرد: در برخی روايات آ‌مده كه خداوند برای دعايی كه مستجاب نشده نيز در قيامت پاداشی در نظر می‌گيرد.
captcha