کد خبر: 4153087
تاریخ انتشار : ۱۵ تير ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۸

راز این شیدایی

محلات اهواز این شب‌ها، نمایش شیدایی و بی‌قراری است. همه به استقبال روزی رفته‌ایم که قرار است در جهانِ تنهایی و ترس، بی دوست نمانیم. بر ما مبارک باد.

راز این شیدایی

حکمتش چیست که عاشقان شما در سخاوت هم‌جنس دریا می‌شوند و در خاکساری از زمین فروترند؟ این احسن الحال‌ها زیر سایه نام‌تان خودمان را نیز به شگفتی می‌آورد.‌ کاش بدانید و می‌دانید ما به همین که در نام و نشانمان می‌نویسیم شیعه علی(ع) چه قدر خوشبختم؛ چه قدر به این سه حرف نورانی، می‌بالیم. شاید خودمان هم ندانیم چرا چند شب قبل از عید غدیر، در روزهایی که قرار است رسول الله(ص) دست‌مان را برای همیشه در دستان علی و اولادش بگذارد، این طور شیدا و بی‌قراریم.

محلات اهواز این شب‌ها، نمایش این شیدایی و بی‌قراری است. همه به استقبال روزی رفته‌ایم که قرار است در جهانِ تنهایی و ترس، بی دوست نمانیم. بر ما مبارک باد. عین دو اهواز، این شب‌ها پرنده سفیدی شده که در آسمان شیدایی علی(ع) شادمانه به پرواز درآمده است. هیئت حضرت ابوالفضل العباس(ع) این شهرستان در محلی که آن را ساحت الحسین(ع) می‌نامد، به استقبال عید غدیر رفته و محلات اهواز را به شادی سپید و خالصانه خود دعوت کرده است. عین دو با همه بضاعتش به میدان آمده تا شیدایی و شادیش در شان غدیر و بزرگ باشد.

مجاهد نیسی، از مداحان هیئت ابوالفضل العباس عین دو است که با ((هله)) و ((میه هله)) (خوش آمدید. خیلی خوش آمدید) میان مهمان‌ها می‌چرخد. او درباره مراسم جشن استقبال عید غدیر در این منطقه می‌گوید: جایی که در آن قرار داریم ساحت الحسین(ع) نام دارد؛ جایی است که در اربعین، مشایه الحسین(ع) از مناطق مختلف اهواز در آن جمع می‌شوند و حرکت خود را از این نقطه شروع می‌کنند.

الحمدلله دو سال است که مراسم مرکزی استقبال از عید غدیر در شهرستان اهواز هم در این نقطه برگزار می‌شود امشب همه مردم محلات و مناطق را دعوت کرده‌ایم تا در مراسم حاضر باشند و با امیرالمومنین(ع) بیعت کنیم. هیئت حضرت ابوالفضل العباس(ع) از سال ۷۱ تاسیس شد و بیش از ۲۰۰ عضو فعال دارد. همان‌طور که ملاحظه می‌کنید فعالیت‌های عمرانی ساحت الحسین(ع) در حال انجام است تا بتوانیم بهتر به مشایه الحسین(ع) خدمت کنیم.

در مراسم امشب تدارک میزبانی از ۲۰۰۰ نفر را پیش بینی کرده‌ایم. مراسم عید غدیر امشب در عین دو، فردا شب در گلدشت و پس فردا در ملاشیه برگزار می‌شود. هدف این است که تجمعات عید غدیر را حداکثری برگزار کنیم. ریسک برگزاری مراسم به این بزرگی بالاست؛ اینکه اعلام کنیم برنامه از ساعت ۹ شروع می‌شود و ببینی هنوز جمعیت نیامده و تنهایی، ناآرامم می‌کند‌، اما یک کلمه می‌گوییم "یا علی" این کلمه به من روحیه و آرامش می‌دهد و جمعیت کم کم می‌آید. به گفته سامان سواری، مدیر سابق دفتر تسهیلگری عین دو، این منطقه ۱۶۷ هکتار است و ۳۶ هزار نفر جمعیت دارد. غالب ساکنان این منطقه عرب زبان هستند که یا کشاورزند یا شغل کاذب دارند. عین دو یک بافت قدیمی تاریخی نسبت به مناطق حاشیه اهواز دارد. این منطقه معدن قاریان قرآن و گروه‌های تواشیح است.

عین دو بعد از اینکه به شهر الحاق شد آنچنان که باید مورد توجه قرار نگرفت، اما الحمدلله با پیگیری‌هایی که سال گذشته انجام دادیم از طریق طرح محرومیت زدایی که قراردادی بین شهرداری خاتم و قرارگاه خاتم است، سهمیه‌ای دریافت کردیم و هفت خیابان اصلی این منطقه در حال آسفالت هستند. مشکل این منطقه آب شرب است. مراسم در حال شروع است. مجری قبل از دعوت قاری قرآن و آغاز رسمی جشن، به هتک حرمت قرآن کریم اشاره می‌کند و جمعیت یک صدا شعار می‌‌دهند: (( بالروح، بالدم، نفدیک یا قرآن)) و این تنها یک شعار نیست، جلسات قدیمی قرآن عین دو‌ و گوشت و‌ پوست‌هایی که با قرآن عجین شده، شهادت می‌دهد.

سید امین الموسوی، از شاعران اهل بیت(ع) و مدعوین مراسم امشب است که از شهرستان سوسنگرد به عین دو آمده است. او می‌گوید: مناسبت عید غدیر با مناسبت‌های دیگر فرق دارد، چرا که از اعیاد بزرگ الهی بلکه بزرگترین عید الهی است، آنچنان که این عید در متن قرآن ذکر شده، به اعیاد در قرآن اشاره نشده است: (الیوم اکملت لکم دینکم و اتممت علیکم نعمتی). شاعران زیادی از حمیدیه، بستان، سوسنگرد و هویزه به اینجا آمده‌اند. وی با اشاره به تفکر وهابیت، گفت: این تفکر مانند تیری که از طرف دشمن به طور خاص پرتاب شود متوجه خوزستان شد، اما الحمدلله این تیر به سنگ خورد. جوانان ما امروز آگاه شده‌اند. تفکر وهابیت مسئله قابل اعتنایی نیست.

هر جوانی اگر بخواهد به سعادت و عزت دنیا و آخرت برسد بهترین انتخاب، مسیر اهل بیت علیهم السلام است. خادمان غدیر امیرمؤمنان(ع) پروانه‌وار گرد محبان حضرتش می‌چرخند. سخاوت و خاکساری‌شان مقابل مهمان، آدم را به اربعین می‌برد. دوستی علی(ع) و دوستی حسین(ع) با آدم‌ها یک کار می‌کند." زیر سایه این نام‌های نورانی گذشتن از خود ساده ترین کارهای جهان که نه، طبیعی‌ترین رفتارها است‌. شما ما را به خودِ خدایی بخشنده و مهربانمان بر می‌گردانید و این راز شیدایی این شب‌های ما است. تاثیر شعر از دیرباز بیش از سخن گفتن و خطابه معمولی است.

رسول بزرگ اسلام(ص) در زمان جنگ‌ها، کار خود را با جنگ شروع نمی‌کردند بلکه خطبه‌ای می‌خواندند و بعد از خطبه، حسان بن ثابت را دعوت می‌کردند تا قصیده‌ای بخواند. پیامبر اکرم می‌فرمودند(ص) : (کان شعر حسان اشد من وقع النبال علی القوم) شعر حسان بن ثابت از تیرهای رزمندگان کارسازتر و موثر است. شعر در مناسبت‌های مذهبی یک رکن اساسی است. این شاعر در ادامه یکی از شعرهای خود را برای ما خواند: کل یوم بشکل یا حیدر الکرار یجونه و رادو اسمک رابع انعده و انت بهام یا حیدر نعرفک زین ما انت الذیل، انت راس لشده یا حیدر انت واحد نسبت الارقام منک تبتدی یالمرتضی العده سوو شیعه سنه و تفرقه احزاب و سوگ الفتن صایر حار هالمده السنه ولاد عمنا من یگول ارخاص کتاب و دین واحد، قبله هم واحد.

سید مهدی شبری، دیگر مداح اهل بیت(ع) و از مجریان شبکه الاهواز گفت: سالروز امامت حضرت امیرالمومنین(ع) را به همه آزادگان جهان تبریک می‌گویم. از ۱۳ سالگی تا الان که حدود ۴۰ سال دارم مداحی اهل بیت(ع) می‌کنم در اصل اهل بستان هستم، اما در اهواز ساکنم. یکی از افتخارات من این است که بتوانم از خادمان اهل بیت(ع) باشم. آرزوی دیرینه پدر مرحومم این بود که مداح اهل بیت(ع) شوم و شاید دعای خیر ایشان بود که در این مسیر قرار گرفتم. برنامه‌های عید غدیر در خوزستان بیش از سایر استان‌ها و حتی بیش از کشورهایی مثل عراق است.

همین الان که شاهد یکی از باشکوه‌ترین برنامه‌های عید غدیر هستید، همزمان بیش از ده‌ها برنامه در این سطح در اهواز در حال برگزاری هستند. جشن‌های این چنینی به ویژه روی نوجوانان تاثیر بالایی دارند آنها فقط اسم غدیر را شنیده‌اند و با دیدن این جمعیت عظیم، فایلی در ذهن آنها باز می‌شود و این پرسش در ذهن آنها شکل می‌گیرد که در غدیر چه شد؟

عبدالعلی شریفی، از اولین مداحان هیئت حضرت ابوالفضل العباس(ع) و خادمان آن است. او درباره آغاز فعالیت هیئت گفت: این هیئت کار خود را با ۲۰ نفر شروع کرد، اما امروز ساحت الحسین(ع) شاهد جمعیتی بالغ بر ۵۰ تا ۶۰ هزار نفر است که از مختلف اهواز گرد هم می‌آیند. ۷ سال است که حرکت مشایه از این نقطه شروع می‌شود و از یک سال گذشته به کمک خیرین بنایی برای پذیرایی زوار و استقبال از آنها ساخته‌ایم که هنوز به اتمام نرسیده است. این هیئت سبب خیر برای منطقه شده است همه مردم عین دو در محبت اهل بیت(ع) همدل و هم‌صدا هستند.

جلیل شریفی، از دیگر خادمان هیئت گفت: هیئت ابوالفضل العباس(ع) ۳۰ سال است که در این منطقه فعالیت می‌کند. بچه‌های این منطقه در قرائت قرآن و تواشیح حرف اول را در کشور می‌زنند و در خدمت به اهل بیت(ع) نیز حرکت پیاده‌روی مشایه الحسین را با حضور جمعیت عظیمی از مناطق مختلف اهواز شکل دادند. خدا را شکر می‌کنیم که امروز این حرکت، میلیونی شده است. در آغاز فعالیت، مکان و حسینیه‌ای نداشتیم اما به تدریج صاحب حسینیه شدیم. این هیئت با ۲۰ نفر کار خود را شروع کرد و امروز ۲۵۰ نفر عضو دارد که در امورات هیئت، مشارکت مالی دارند و با جان‌ و مال خود در راه امام حسین(ع) هزینه می‌دهند. ما هرچه داریم از امام حسین علیه السلام است.

در حین گفت‌وگو‌ گروه‌های مختلفی از مناطق ملاشیه و کوت‌عبدالله یزله کنان به جمعیت می‌پیوندند و خادمان هیئت به استقبالشان می‌روند.

سید سعید شرفا، موسس این هیئت و از آزادگان و جانبازان دوران دفاع مقدس است. او درباره هدف راه‌اندازی حسینیه حضرت ابوالفضل العباس(ع) گفت: حسینیه و هیئت فرهنگی حضرت ابوالفضل(ع) به منظور ارج نهادن به مقام سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله(ع) و شهدای کربلا و تربیت جوانان مومن و انقلابی در سال ۷۱ تاسیس شد. بنده در سال ۶۷ در جزیره مجنون به اسارت رفتم و در سال ۶۹ به کشور عزیزم بازگشتم و از همان موقع در سنگر فرهنگی و تربیت جوانان مومن و انقلابی و برنامه‌های حوزه قرآن و اهل بیت(ع) توفیق خدمت دارم. تاسیس و راه‌اندازی بزرگترین حرکت پیاده‌روی اربعین حسینی در کشور از خدمات این هیئت در منطقه قرآنی عین دو است. ما ۳۰ سال پیش فعالیت خود را در خیابان اصلی عین دو در جوار مسجد امام حسین(ع) آغاز کردیم و افتخار این را داریم که در این مسجد تربیت شدیم. بعداً حسینیه حضرت ابوالفضل(ع) را در این مسجد راه اندازی کردیم و بعد از چند سال حسینیه را توسعه دادیم و امروز مفتخریم که بزرگ‌ترین مرکز فرهنگی کشور در عین دو تحت عنوان ساحت الحسین را تاسیس کنیم. این مرکز خاص عین دو نیست و برای مردم تمام مناطق اهواز و استان، برنامه‌های فرهنگی و هفتگی مانند بزرگداشت مناسبت‌های ملی و مذهبی، مراسمات عید، مراسم محرم و صفر، اعزام زائران و استقبال از زائران را انجام می‌دهد. این کارها به حمایت مردم و مسئولان نظام به ویژه سپاه استان انجام می‌شود.

گزارش از کامله بوعذار خبرنگار ایکنا خوزستان

انتهای پیام
captcha