کد خبر: 4305528
تاریخ انتشار : ۲۶ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۸
معاون سیاسی و اجتماعی و استاندار خوزستان:

کانون‌های مساجد نیازمند بازتعریف محتوایی جهت ارتباط با جوانان هستند

حبیب‌الله فضل‌الله‌پور تأکید کرد: در کانون‌های مساجد حتما بازتعریف محتوایی در جهت ارتباط با نسل امروز باید صورت بگیرد و این بازتعریف باید برگرفته از اصول قرآنی باشد‌.

حبیب‌الله فضل الله پور، معاون سیاسی و اجتماعی و استاندار خوزستانبه گزارش ایکنا از خوزستان، نشست هم‌اندیشی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان خوزستان با هدف تقویت بنیه فرهنگی کانون‌های منتخب امروز چهارشنبه ۲۶ شهریور در اداره کل فرهنگ و ارشاد استان خوزستان برگزار شد‌.

حبیب‌الله فضل‌الله‌پور، معاون سیاسی، اجتماعی و استاندار خوزستان در این نشست با اشاره به ظرفیت کانون‌های مساجد گفت: اولین بار است که با ظرفیت عظیمی به لحاظ مبنایی و معنایی مواجه می‌شوم. جدیدا طرحی با موضوع فعال‌سازی محله‌محور مساجد به دست ما رسیده است. مقدمتا چند نکته را بیان می‌کنم.

وی خاطرنشان کرد: عبارت کانون‌های مساجد با بن‌مایه و اساس قرآن و مبانی دینی است. در دنیای امروز با شقی‌ترین و دهشتناک‌ترین مبانی خشونت مواجه هستیم. دنیای امروز مولفه‌های انسانی را در نوردیده است و فرهنگی به نام فرهنگ مصرف خلق کرده است و تالی فاسد آن، آسیب‌هایی است که در ارتباط انسان‌ها با همدیگر وجود دارد و شما در کانون‌های مساجد سعی می‌کنید، این رفتارها را تغییر بدهید و رفتارها را انسانی کنید. جرح و تعدیل مولفه‌های غیرانسانی نیاز به مجاهدت دارد.

فضل‌الله‌پور افزود: ما در دنیای کنونی دو زیست متباین را تجربه می‌کنیم و مسالمت بین این دو بسیار سخت است. در شرایط فعلی چند راهکار وجود دارد از جمله بازتعریف نظام گفتمانی؛ یعنی اصول خود را حفظ کنیم و در مقابل شرایط جدید، باز تعریفی از مبارزه و تعامل با شرایط کنونی ارائه دهیم. لازم است در این شرایط باز تعریف بین دین و عقلانیت با سازوکار جدید داشته باشیم. لاجرم باید اصول خود را حفظ کنیم. آنها تلاش می‌کنند این اصول را از ما بگیرند تا ما را به لشگر مصرف کنندگان نظام سرمایه داری اضافه کنند.

معاون سیاسی و اجتماعی و استاندار خوزستان با بیان اینکه نظام جمهوری اسلامی خاکریز اول در این مبارزه است، اظهار کرد: بازتعریف مبانی دینی از وظایف ما است. در معرض یک سری نیازها قرار گرفته‌ایم که واقعی نیست. این اشکال متنوع از نیاز غیرمتعارف است و این نشان می‌دهد که به صورت خاص، برای ما خلق نیاز می‌کنند.

وی ادامه داد: برای تعامل با دنیای امروز و مبارزه با این فرهنگ و ارائه مبانی دینی و عقلانی چه باید کنیم؟ شما کار سختی دارید. آدمی ساحت‌های متنوع و شاید متضاد از خواسته‌ها دارد. تک‌ساحتی به موضوعات نگاه نکنید. اگر می‌خواهید به جنگ با این شرایط بروید باید مهارت‌های جنگ امروز را آموزش ببینید. شما مبلغ گفتمان دین هستید و حتما برای در کنار مردم زیستن به مهارت‌های بیشتری نیاز دارید.

فضل‌الله‌پور تأکید کرد: در کانون‌های مساجد حتما بازتعریف محتوایی در جهت ارتباط با نسل امروز باید صورت بگیرد. این بازتعریف باید برگرفته از اصول قرآنی باشد‌. لذا خوب بیاموزید و بعد ترویج کنید و آموزش دهید.

معاون سیاسی و اجتماعی و استانداری خوزستان در ادامه گفت: ما در معاونت سیاسی اجتماعی، طرحی را دنبال می‌کنیم و ذیل آن تحت عنوان یارانه‌های فرهنگی، کارت فرهنگی _ ورزشی در نظر گرفتیم. هدفگذاری ما مناطق حاشیه و تمرکز ما روی حوزه جوانان است‌. برنامه ریزی کردیم که از ظرفیت‌های خالی مجموعه‌های اجرایی استفاده کنیم. این طرح به صورت پایلوت در ماهشهر و اهواز اجرا می‌شود و در اول مهرماه رونمایی خواهد شد. ما کارت‌ها را در اختیار شما می‌گذاریم و شما آنها را در اختیار اعضای خود قرار می‌دهید.

وی خاطرنشان کرد: از طرفی شناسنامه فرهنگی، سیاسی و اقتصادی مناطقی که در آن فعالیت می‌کنید به ما بدهید. ظرفیت‌های خود را به ما اعلام کنید. ما داریم یک بررسی میدانی انجام می‌دهیم و ظرفیت‌ها و استعدادهای هر منطقه، آسیب‌های اجتماعی آن کارآفرینان آن و اطلاعاتی از این قبیل را گردآوری می‌کنیم شما نیز در گردآوری این اطلاعات به ما کنید تا بتوانیم برنامه ریزی جامعی داشته باشیم و جهت‌گذاری معطوف به واقعی را در مناطق داشته باشیم.

انتهای پیام
captcha