به گزارش ایکنا از خوزستان، همزمان با سومین روز از دهه فجر انقلاب اسلامی، شامگاه 14 بهمنماه جامعه قرآنی استان خوزستان با نماینده ولی فقیه در خوزستان دیدار کردند.
در آغاز این دیدار که در مصلی مهدیه امام خمینی(ره) اهواز برگزار شد، تعدادی از فعالان قرآنی استان به بیان دغدغهها و مسائل پیشروی فعالیتهای قرآنی در استان خوزستان پرداختند.
مجید سعیداوی، مدرس و قاری پیشکسوت قرآن ضمن قدردانی از تشکیل این جلسه گفت: تشکیل این جلسه نشاندهنده این است که دفتر نماینده ولی فقیه در استان به دنبال برطرف کردن چالشهایی است که در مسیر فعالیتهای قرآنی وجود دارد.
وی افزود: در پایان دهه شصت و اوایل دهه هفتاد فعالیتهایی در مسجد نور با پشتیبانی سازمان آب و برق استان شکل گرفت و بهترین قاریان کشور و جهان به این جلسات دعوت میشدند؛ این جلسات مرکز فعالیت گروه تواشیح ثقلین اهواز و پایهگذار جلسات ترتیلخوانی قرآن کریم شد. اما در آن زمان این فعالیتها رسانهای نشد. محرومیتهایی در آن زمان وجود داشت و همچنان هم شاهد این محرومیتها هستیم.
سعیداوی با تأکید بر حمایت امام جمعه اهواز از فعالیتهای قرآنی، گفت: چند ماهی است که از آغاز فعالیت دارالقرآن نورالثقلین در کوی علوی میگذرد و در همین مدت کوتاه فعالیتهای مطلوب و بسیاری را انجام دادهاند، به این دلیل که ادارهکننده این مجموعه از فعالان قرآنی است و برنامههای آن با استقبال گستردهای ادامه دارد.
وی در ادامه به مواردی همچون بیمه قرآنی، رسیدگی به گروههای تواشیح، اشتغال قاریان و تأمین تجهیزات مورد نیاز جلسات تخصصی قرآن اشاره کرد و در پایان گفت: سازمان تبلیغات اسلامی، واحدی به نام اعزام مبلغ دارد، چرا در کنار مبلغان اعزامی، قاری و گروه تواشیح وجود ندارد؟
در ادامه حجتالاسلام شوشترینسب، خطیب قرآنی با اشاره به ویژگی روشنگری قرآن برای زندگی انسان گفت: هر عالم و امام جمعه باید در هر شهرستان جلسه تفسیر قرآن داشته باشد؛ همچنین ائمه جماعاتی که در زمینه تفسیر تخصص دارند باید در این زمینه آموزش ببینند تا وحدت رویه در کار آنها ایجاد شود و برای تشکیل جلسات تفسیر تشویق شوند. نیاز است مانند جلسات زیارتعاشورا جلسات تفسیر نیز در مساجد برگزار شوند. لازم است میزان آشنایی روحانیانی که برای کارهای فرهنگی اعلام آمادگی میکنند، مورد ارزیابی قرار بگیرد؛ چراکه نباید یک مسئول روحانی با قرآن بیگانه باشد.
وی تصریح کرد: فعالیتهای مطلوبی در زمینه حفظ و تلاوت قرآن در سطح استان انجام شده اما انسجام لازم میان آنها وجود ندارد و سلیقهای انجام میشوند. بنابراین نیاز به یک تشکل قرآنی با هدف ارائه سرمشق برای انجام مناسب فعالیتها و جذب مردم وجود دارد.
شوشترینسب در ادامه سخنانش تأکید کرد: مبنای انقلاب اسلامی قرآنی است و بر همین اساس ما مبلغان باید توجیه شویم که لازم است در منابر بر اساس قرآن، موضوعات را تبیین کنیم. اگر درباره ضرورت گرامیداشت انقلاب یا موضوعات دیگری مثل عدم مذاکره با کشورهای غربی و ... سخن میگوییم، مبنای قرآنی این مسائل روشن کنیم؛ قطعا هر جا سخن از قرآن و تفسیر قرآن میشود مردم میپذیرند.
این خطیب قرآنی در پایان گفت: جلسات خانگی قرآن کریم تشکیل میشوند اما جلسات تفسیر قرآن وجود ندارند و برای رونق یافتن جلسات تفسیر قرآن باید حوزه علمیه در این عرصه وارد شود.
در ادامه این نشست، خیریه عچرش به نمایندگی از اتحادیه موسسات قرآن و بانوان قرآنی استان، با اشاره به وجود اتحادیه مدغم موسسات قرآنی ارشاد و تبلیغات، گفت: اعضای این اتحادیه از موسسات قرآنی سازمان تبلیغات و ارشاد بدون هیچگونه اختلافی در استان فعالیت میکنند. مدیران موسسات قرآنی بدون چشمداشت، به صورت جهادی و فعالانه کار میکنند تا فرهنگ قرآنی در جامعه ترویج یابد، اما متأسفانه مدیران موسسات دیده نشدهاند و با اینکه در خط مقدم هستند، توجهی از مسئولان به آنها نمیشود. اغلب مسئولان دغدغه قرآنی ندارند و این موضوع مشکلساز است.
وی گفت: استان خوزستان دارای ظرفیتهایی همچون نفت، پتروشیمی و صنایع است اما موسسات قرآنی از آن سهمی ندارند.
عچرش اظهار کرد: اختصاص ساعت و برنامه ویژهای در صدا و سیما به اتحادیه موسسات برای انعکاس برنامههای قرآنی انتظار زیادی نیست که جامعه قرآنی مطالبه آن را دارد. همچنین در این میان مسئله مهم وقف به عنوان ظرفیتی است که در استان مغفول مانده است در صورتی که میتوان از منبع وقف به موسسات قرآنی کمک کرد.
این مدرس قرآن کریم در ادامه به موضوع استخدام فعالان قرآنی و بیمه آنها اشاره کرد و گفت: مدرسان، قاریان و حافظان قرآنی با مدارک تحصیلی کارشناسی و بالاتر در ادارات و آموزش و پرورش استخدام نمیشوند. جامعه قرآنی انتظار دارد که نسبت به مسئله بیمه فعالان قرآنی اهتمام صورت گیرد.
وی بر استفاده از ظرفیت همجواری با کشورهای عربی تأکید کرد و گفت: عراق بهترین زمینه برای فعالیت نیروهای پرتوان قرآنی ما به شمار میرود.
همچنین، جلیل بیتمشعل از دیگر پیشکسوتان قرآنی استان خوزستان ضمن قدردانی از برگزاری این نشست، گفت: معتقدم مکتب قرآنی خوزستان در کشور بینظیر است. تاریخ خوزستان از صدر اسلام و از زمان جناب سلمان فارسی به عنوان اولین مترجم قرآن تا علمای استان در قرون اول دوم و سوم و مفسرانی همچون ابومحمد اهوازی، علیبن مهزیار اهوازی و بسیاری دیگر از بزرگان همچون طریحی از علمای شادگان که در مفردات قرآن همرده با راغب اصفهانی است و دیگران نشان میدهد که استان ما بزرگان قرآنی زیادی داشته و دارد.
وی ادامه داد: در دوره معاصر میتوان از علامه کمالی نام برد که نه تنها یک مفسر قرآن که یک نظریهپرداز در حوزه علوم قرآنی است. وجود این شخصیتهای بزرگ این ادعا را ثابت میکند که خوزستان دارای مکتب قرآنی بینظیری است اما در سالهای اخیر به دلایل مختلف متأسفانه نتوانستیم در شأن استانی که دروازه تشیع علوی است فعالیت کنیم که البته در این میان چند نکته وجود دارد.
بیتمشعل تصریح کرد: گاهی مسئولانی، اداره امور قرآنی را به دست میگیرند که شخصیتهای قرآنی استان را نمیشناسند و این موضوع یک ضربه به شمار میرود. گاهی خود جامعه قرآنی وارد کارهایی میشود که در شأن جامعه قرآنی نیست.
این قاری قرآن ادامه داد: در استان مکانیسمی به نام شورای عالی قرآن وجود دارد که ریاست آن بر عهده نماینده ولی فقیه در استان است و تمام دستگاههای فرهنگی استان عضو این شورا هستند. این شورا یک مکانیسم بسیار قوی اجرایی است و جایگاه حقوقی دارد. متأسفانه جلسات شورا برگزار نمیشود، یا اگر برگزار شود جلسات آن صوری است و هیچ خروجی نداشته است. خبرگزاری قرآنی پیگیریهای بسیاری در راستای فعال کردن شورای قرآن انجام داد اما به جایی نرسید. در صورتی که همه مشکلات قرآنی در این شورا قابل حل است.
بیتمشعل با تأکید بر اینکه فعالیتهای قرآنی باید در برنامههای فرهنگی به رسمیت شناخته شوند، افزود: الزامات فعالیت قرآنی در گام دوم انقلاب، باید دغدغه جامعه قرآنی باشد. در صورتی که نشست یا جلسه در این زمینه برگزار نمیشود و کسی پیگیر این قضایا نیست.
بیتمشعل با اشاره به پایهگذاری جلسه اخلاق از سوی نماینده ولی فقیه در استان، از حجتالاسلاموالمسلمین موسویفرد خواست جلسه تفسیر قرآن با حضور یکی از علما در استان برگزار شود چراکه جلسه تفسیر در استان خوستان وجود ندارد.
این مدرس قرآن کریم در پایان اظهار کرد: امیدوار هستیم، مسجد به عنوان پایگاه اصلی فعالیتهای قرآنی در نظر گرفته شود. از زمانی که موسسات قرآنی خارج از مساجد بنیانگذاری شدند، مساجد ما هم از قرآن خالی شدند. قرآن باید به جایگاه اصلی خود برگردد.
وی در پایان خطاب به نماینده ولی فقیه در خوزستان، گفت: دستور دهید فعالیتهای قرآنی ادارات و سازمانهای متولی امور قرآنی آسیبشناسی شوند.
در ادامه، سید عدنان موسوی، از مدرسان قرآن آبادان، گفت: انقلاب ما یک انقلاب قرآنی بود و هم اکنون نیز چنین است. هم اکنون که گام دوم انقلاب در حال انجام است، بر اساس آیات قرآن آمادگی تحقق تمدن نوین اسلامی وجود دارد و به نظر میرسد با درک شرایط تاریخی حساس زمانه، گسترش آموزش همگانی قرآن در تراز تمدن نوین اسلامی قدم نخستین باشد، چراکه تنها جمهوری اسلامی نیست که به فعالیت قرآنی میپردازد، بلکه کشورهایی همچون عربستان، امارات، مالزی، ترکیه و حتی عراق فعالیت چشمگیری دارند، اما هیچ کدام از این کشورها داعیه تمدنسازی و قد علم کردن مقابل غرب را ندارند.
وی خطاب به نماینده ولی فقیه در خوزستان گفت: امروز خلأ یک راهبری واحد و منسجم در فعالیتهای قرآنی استان به چشم میخورد. شورای قرآن که طبق قانون ریاست آن بر عهده شماست، از زمان حضور شما تاکنون تشکیل جلسه نداده است و این موضوع مطالبه عمومی فعالان و جامعه قرآنی است.
این قاری قرآن ادامه داد: موضوع مورد مطالبه دیگر، به رسمیت شناختن فعالیتهای قرآنی در پازل فعالیتهای فرهنگی از سوی متولیان امر فرهنگ در استان است که زمینه اثرگذاری این قشر فعال را به حاشیه برده است.
موسوی گفت: جوانان دختر و پسر خوزستان ضمن لبیک گفتن به فرمایشات رهبر انقلاب مبنی بر لزوم داشتن ده میلیون حافظ قرآن، امروز بیش از ۶۰۰ حافظ کل قرآن و نزدیک به ۳۰ هزار حافظ ۱ تا ۲۰ جزء قرآن در استان وجود دارد. اولین مقام بینالمللی قرآن در استان در سال ۸۲ توسط حسین ناصری کسب شد که رتبه چهارم حفظ کل قرآن را در کشور عربستان به دست آورد. بیش از 10 سال است که رتبههای برتر مسابقات کشوری دانشآموزی در حفظ قرآن مربوط به خوزستان است. حافظان با وجود تواناییهای خدادادی برای حضور در عرصه فعالیتها در انزوا به سر برده و از این بابت گلایهمند هستند.
این مدرس قرآن در پایان اظهار کرد: آنچه جامعه قرآنی استان را رنج میدهد، عدم عمل به آیات قرآنی است و اولویت باید حفظ اتحاد، انسجام، حمایت از همدیگر و دوری از اختلافات بیفایده است.
همچنین علی مشعلپور فرد، پیشکسوت و معلم قرآن در ادامه جلسه، بر ضرورت نزدیک کردن جامعه به امام زمان(ع) و عدم فراموشی عاشورای امام حسین(ع) تأکید کرد.
انتهای پیام