کد خبر: 3958606
تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۸

تأثیر خطابه‌خوانی بر مردم / کیفیت مطلوب سی‌وهفتمین دوره مسابقات قرآن

شرکت‌کننده خوزستانی در سی‌وهفتمین دوره مسابقات بین المللی قرآن با بیان اینکه دست اندرکاران تلاش زیادی کردند که مسابقات امسال تعطیل نشود، گفت: مسابقات در حد عالی و با کیفیت مسابقات حضوری برگزار شد و فضای معنوی خوبی داشت.

سی‌وهفتمین مسابقات بین‌المللی قرآنبه گزارش ایکنا از خوزستان، یکی از نمایندگان استان خوزستان و کشورمان در سی‌وهفتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران، در بخش طلاب علوم دینی حجت‌الاسلام سید کاظم هاشمی‌فخر است که در رشته خطابه‌خوانی در این مسابقات شرکت کرد.

سید کاظم هاشمی‌فخر، در گفت‌وگو با ایکنا از خوزستان گفت: اهل بستان هستم، اما به دلیل تحصیل در حوزه و تدریس در هویزه سکونت دارم. سال ۹۲ در دانشگاه شهید چمران اهواز در رشته ادبیات فارسی پذیرفته شدم، اما به دلیل علاقه به حوزه علمیه مسیر خود را تغییر دادم و در حال حاضر حدود ۷ سال است که در حوزه علمیه تحصیل می‌کنم و طلبه سطح دو هستم.

وی که مدرس ادبیات عربی در حوزه علمیه است، گفت: خطابه‌خوانی را از سال ۹۴ آغاز کردم و در مساجد و حسینیه‌های شهر خطابه‌خوانی می‌کردم. از زمانی که وارد حوزه علمیه شدم خطابه را شروع کردم و حجت‌الاسلام والمسلمین قاسم هاشمی، رئیس حوزه علمیه هویزه استاد و پشتیبان من در این مسیر بودند.

هاشمی‌فخر با بیان اینکه سی‌وهفتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن، دومین مسابقه‌ای است که در آن شرکت می‌کنم، ادامه داد: موضوع مسابقه خطابه‌خوانی، قرآن و پیامبر اسلام(ص) بود. عناوین مختلفی برای مسابقه در نظر گرفته شده بود که من موضوع «وظایف مسلمانان نسبت به پیامبر اسلام(ص)» را انتخاب کردم. این مسابقات در مرحله اول در سطح کشور برگزار شد، به این صورت که خطابه ۵ دقیقه‌ای را به صورت ضبط شده به دبیرخانه مسابقات ارسال کردیم. رقابت در مرحله دوم بین برگزیدگان کشوری برگزار شد که این دو مرحله را با موفقیت پشت سر گذاشتیم.

هاشمی‌فخر درباره مرحله نهایی مسابقات گفت: برای مرحله بین‌المللی برای ضبط خطابه به قم رفتیم و فایل ضبط شده برای تهران ارسال شد که منتظر نتایج آن هستیم. مسابقات خطابه در دو بخش اول، عربی و فارسی برگزار شد، اما در سطح بین‌المللی تنها در بخش عربی برگزار شد.

این طلبه سطح دو حوزه گفت: مسابقات امسال به دلیل کرونا به صورت مجازی برگزار شد و بحمدالله دست اندرکاران تلاش زیادی کردند که مسابقات تعطیل نشود. مسابقات را از شبکه قرآن پیگیری می‌کردم. به نظرم مسابقات در حد عالی و با کیفیت مسابقات حضوری برگزار شد و فضای معنوی خوبی داشت.

وی در پایان درباره تأثیر خطابه‌خوانی در انتقال آموزه‌های دینی گفت: رسالت اصلی طلبه، ارتباط با مردم است و این کار با خطابه کردن میسر است. خطابه، قالبی برای انتقال آموزه‌هایی است که طی سال‌ها در حوزه علمیه آموخته و مهم‌ترین شاخصه یک طلبه است. به عبارتی خطابه نوعی ارتباط با مردم است که اگر در حد عالی ایراد شود، تاثیر زیادی بر مردم دارد و مورد استقبال قرار می‌گیرد.

هاشمی‌فخر در پایان از حجج‌الاسلام قاسم هاشمی، مؤسس حوزه علمیه هویزه، عیسی ساعدی، مدیر فعلی حوزه علمیه هویزه و حسن برهانی، رئیس اداره تبلیغات اسلامی هویزه به عنوان استادان خود یاد و قدردانی کرد. 

انتهای پیام
captcha