سردار امیر امینصفت، از راویان و جانباز انقلاب اسلامی و دفاع مقدس استان خوزستان است که هماکنون ریاست اداره پیامآوران ایثار خوزستان را برعهده دارد. این فعال سیاسی و مذهبی دوران انقلاب اسلامی با حضور در تحریریه ایکنای خوزستان، درباره برخی وقایع پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در اهواز سخن گفت.
سردار امینصفت سخنان خود را با شکلگیری گروهای کوچک انقلابی در اهواز آغاز کرد و گفت: فعالیت خود را از گروههای ۵، ۱۰ و ۱۲ نفره شروع کردیم و در نهایت گروههای وسیعتری شکل گرفت. در آن روزها (پیش از پیروزی انقلاب) برای جذب نیرو باید به لحاظ دستگاه امنیتی پیچیده و فضایی که حاکم بود، ملاحظاتی انجام میشد تا بتوانیم راحتتر فعالیتهای مذهبی خود را انجام دهیم. به تدریج از گروههای کوچک، گروههای وسیعتر با راهبردهای اعتقادی ازجمله گروه موحدین شکل گرفت که سردار سرلشکر شهید محمدحسین علمالهدی و بسیاری از شهدای دیگر ما نیز در این گروه بودند.
وی ادامه داد: گروه حزبالله اهواز از دیگر گروههای مبارز انقلابی و بسیار فعال بود که در بسیاری از مناطق کشور شکل گرفته بود. هرچه انقلاب به اوج خود میرسید ادبیاتی که در بیان مبارزات مبارز آن دیده میشد با واژگان اصیل گره میخورد؛ واژگانی مثل حکومت توحیدی، حکومت الهی، حکومت اسلامی، حکومت حزب خدا، نهضت حسینی و ... این واژگان عاشورایی به ادبیات ما راه پیدا کرد و راز پیروزی انقلاب اسلامی، این شکوفایی و شهادتها همین ادبیاتی بود که برگرفته از عشق به ائمه(ع) بود.
این مبارز دوران انقلاب اسلامی گفت: سیدمحمدعلی جهانآرا، سیدمحسن جهانآرا و حجتالاسلام سبحانی ازجمله افرادی بودند که در گروه حزبالله فعالیت میکردند و به نوعی به گروه منصورون متصل بودند که گروه عقیدتی، سیاسی و مذهبی مبارزی بود. گروه دیگر، گروه فجر اسلام بود که در تهران و عراق و بروجرد و قم و لرستان شکل گرفته و تحت رهبری آیتالله بهشتی بود.
سردار امینصفت با بیان اینکه در دوران شکوفایی انقلاب اسلامی با این گروهها آشنا شدیم، افزود: اینها مجموعه گروههای سیاسی بودند که از گروههای کوچک قرآنی و مجالس مذهبی و فرهنگی رشد پیدا کرده بودند و به گروههای عظیم مبارزاتی تبدیل شده بودند. آنچه مدنظر این گروهها بود تغییر یک سری سنتها و آداب و رسومی بود که رژیم پهلوی آنها را بدعتگذاری کرده بود.
وی با اشاره به حال و هوای شهر اهواز در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی اظهار کرد: در اهواز موج بینظیری شکل گرفته بود. عظمت و شور آفرینی مردم در آن روزها قابل وصف نیست. گروههایی در خوزستان داشتیم که در سطح ملی عمل میکردند. گروه منصورون و گروه موحدین از آن جمله هستند. شهید سیدنورالدین شاه صفدری از جمله اعضای این گروهها بود و متأسفانه در کتابها نام و نشانی از او نیست. این شهید بنیانگذار تشکیلات منصورون و از اولین شهدای این گروه بود.
سردار امینصفت با اشاره به نقش روحانیت در ایجاد این موج گفت: در دهه چهل که موجهای انقلاب اسلامی شروع شد، روحانیت در خوزستان با محوریت آیتالله سیدمیرعلی موسوی بهبهانی جلودار این حرکت بودند که شرح حال و عکس و تصویری از ایشان در این ایام نمیبینیم، این در حالی است که محرک این نهضت در استان خوزستان بودند و امام(ره) ایشان را ابوالفقها مینامیدند. بسیاری از روحانیون بودند که این بیرق را به زیبایی و شجاعت بلند کردند، اما در این ایام نامی از آنها نیست. این تجلیل و تکریمها باید باشد. در اهواز آیتالله علامه مرتضی انصاری، آیتالله علامه محمدتقی شوشتری، سیدمرتضی علمالهدی، آیتالله امام، آیتالله شهید مفتح که به اهواز آمده بودند و غیره بزرگانی بودند که در انقلاب نقشآفرینی کردند. این افراد در آغاز انقلاب با شجاعت حرکت کردند، اما چرا نامی از آنها در رسانههای ما نیست؟
این راوی و جانباز دفاع مقدس که در بازگشت امام به کشور جزو نیروهای حفاظت از امام در مسیر فرودگاه تا بهشت زهرا بود، درباره این حضورش گفت: در روزهای اوایل دهه فجر در سال 57 به همراه شهید اسماعیل دقایقی، شهید موسی اسکندری و شهید علمالهدی توفیق داشتیم برای حفاظت از جان امام در تهران حضور پیدا کنیم. شور و عظمت خوزستان در آغاز دهه فجر با وجود این شهیدان رقم خورد و هر روز صحنههای زیبایی از این شور و عظمت داریم. روزشمار انقلاب و جزئیات آن باید بیان شود. وقتی ما برای حفاظت از جان امام(ره) به بهشت زهرا رفتیم حوادث عجیبی دیدیم. میگویند سه میلیون نفر، اما بالای شش، هفت میلیون نفر جمعیت بود. نزدیک ۳۰ تا ۴۰ هزار نفر حفاظت از جان امام و امنیت آن منطقه را از فرودگاه تا بهشت زهرا برعهده داشتند. اینها باید گفته شود. امسال ابتکاری به خرج دادیم و یک تور گشت فرهنگی و تفریحی بازدید از مراکز و کانونهای مبارزاتی دوران انقلاب اسلامی شکل دادیم که جوانها از آن استقبال کردند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره چهارشنبه سیاه در اهواز گفت: چهارشنبه سیاه در ۲۷ دی سال ۵۷ رخ داد. یک روز قبل از آن یعنی 26 دی، روزی بود که شاه خائن از ایران فرار کرد. فرار شاه از کشور منجر به خیزش عظیم مردمی شد و جشن و سرور مردم را در پی داشت. در محلات اهواز و کوچههای تنگ و باریک و میادین و معابر و مساجد، مردم خوشحالی میکردند. عوامل رژیم پهلوی از خروج شاه و خوشحالی مردم عصبانی بودند.
به گفته وی یک موضوع مهم که درباره این حادثه گفته نشده است این است که قرار بود ظهر ۲۶ دی سال ۵۷ که شاه فرار کرد، سهشنبه سیاه رخ دهد و نظامیان شاه و چماقداران وابسته به رژیم پهلوی در شهر بیایند و مردم را قتل عام کنند و بانکها و مغازهها را به آتش بکشند، اما چه شد که این اتفاق نیفتاد؟ گروههای انقلابی مثل موحدین و فجر اسلام، انجمن اسلامی دانشوران، منصورون، توحید، حزبالله و ناجی اهواز (که زیر نظر شیخ عبدالهادی کرمی شکل گرفت از همه عشایر و اقوام در آن حضور داشتند) و دیگر گروههای انقلابی، در سطح شهر اهواز، اتفاقات را زیرنظر داشتند.
این راوی انقلاب اسلامی گفت: تردد مأموران ساواک که حالات و روحیات آنها را میشناختیم در روز ۲۶ دی که شاه فرار کرد، زیاد شده بود، از همه جا بازدید میکردند و گشت میدانی داشتند. حساس شدیم، همراه شهید علی غیوراصلی که از ایشان هم در این روزها نامی نیست به سمت لشکر 92 زرهی رفتیم. شهید غیور اصلی در گارد جاویدان شاه بود، اما تحولی در روحیه او شکل میگیرد و با روحیهای سرشار از معنویت و عشق به امام در جبهه انقلابیون قرار میگیرد. او به تمام روزنهها و پیچ و خمهای ارتش و نیروهای نظامی و انتظامی و ساواک و ژاندارمری و شهربانی آشنا بود. به همراه ایشان رفتیم ببینیم در لشکر ۹۲ زرهی اهواز چه خبر است. گروههای زیادی بودند. شیخ عبدالهادی کرمی، شهید موسی اسکندری، شهید زرگر مرادی و... حضور داشتند. ورود از در اصلی لشکر ۹۲ زرهی دشوار بود. با یک شگردی از در فرعی که روبروی لشکر بود، وارد شدیم و دیدیم آنجا درگیری شکل گرفته است.
سردار امینصفت افزود: به نیت چهارده معصوم، قرار گذاشتیم در چهارده نقطه در فضای محوطه لشکر ۹۲ زرهی اعلامیههای امام و تصاویر ایشان را توزیع کنیم و از این طریق به آنها هشدار دادیم که اگر بخواهند تحرکی انجام دهند، ما نیز اقدام انقلابی میکنیم. بعد از آن دیدیم نظامیان دارند به محوطهای که ما در آنجا بودیم نزدیک میشوند. پشت درختان محوطه پنهان شدیم و دیدیم سربازان و افسران و ارتشیهای انقلاب که به امام عشق و ایمان داشتند، در مقابل نیروهایی که قرار بود در سطح شهر بیایند و مردم را کشتار کنند، برخاسته و مانع آنها شده بودند. بنابراین در ۲۶ دی که شاه فرار کرد و مردم به جشن و سرور پرداختند قرار بود سهشنبه سیاه رخ دهد، اما گروههای انقلابی ما هشدار دادند و آنها متوجه شدند اگر دست به اقدامی بزنند تنبیه خواهند شد. همین قیام افسران انقلابی لشکر ۹۲ زرهی اهواز باعث شد این اتفاق در روز سهشنبه نیفتد، اما نیروهای شاه که در روز چهارشنبه قدرت بیشتری گرفته بودند، با سلاحهای خود از میلههای آهنی گرفته تا چماق چوبی و حتی شیشه نوشابههای شکسته به تجمعات مردمی حمله کردند.
وی گفت: در آن روز یک تجمع در دانشگاه شهید چمران اهواز در دانشکده تربیت بدنی برگزار شده بود که سخنران آن آیتالله خزعلی بود. به همراه شهید محمد بنیطرفی که در همین روز به شهادت رسید، در آنجا بودم که چماقداران حمله کردند و بسیار از افراد را قتل عام کردند. شرایط سختی پیش آمده بود. اهواز مثل یک شهر جنگی شده بود. تمام مسیرها مسدود شده بود و راهی برای گریز نبود. نظامیان تمام راهها را بسته بودند. تمام ماشینهای آن مسیر را با تانک له کرده بودند. وضعیت اسفناکی با هجوم وحشیانه نیروهای شاه شکل گرفته بود.
رئیس اداره پیامآوران ایثار خوزستان اظهار کرد: بالای ۱۲۰ نفر شهید و مجروح شده بودند. در همین روز در حسینیه اعظم نیز جلسه بود که نظامیان به آنجا حمله کرده بودند و مردم از قسمتهای شرقی حسینیه فرار کردند و برخی از آنها در اثر هجوم نیروهای شاه به شهادت رسیده بودند. به خاطر جنایتهای این روز بود که ۲۷ دی، چهارشنبه سیاه نامیده شد. متأسفانه حتی در کوچههای باریک و محلات به مردم هجوم آورده بودند. عکسهای آن روزها را دارم. به همراه دوستم آقای زمردیان از ماشینهای مردم به وسیله تانکهای نیروهای رژیم پهلوی له شده بودند، عکسهایی تهیه کردهایم. آنها جنایتی در روز چهارشنبه سیاه آفریدند که اگر ساعتها بخواهیم درباره آن بنویسیم وقت کم میآوریم.
وی ادامه داد: باید به مردم بگوییم در حسینیه اعظم چه گذشت، در گلزار شهدا و دانشگاه در آن روز چه اتفاقی افتاد، در دارالعلم آیتالله بهبهانی چه اتفاقی افتاد. مسئولان برنامههای دهه فجر، مردم را به آنجا ببرند که زیارتگاه و مزار آیتالله بهبهانی قرار دارد. مردم را در آنجا میتوان با وقایع انقلاب اسلامی آشنا کرد. خوزستان در همه جا نقش داشته است. در بازگشت حضرت امام(ره)، بزرگانی بودند که از استان خوزستان حضور پیدا کردند. علمای ما به تهران رفتند که اسناد آن وجود دارد. اینها گفته نمیشود. تلویزیون به مناسبت این ایام برنامههایی پخش میکند و تصاویر آن روزها را نشان میدهد، اما لازم است کسی آن روزها را روایت کند. از عظمت آن روزها را بگوید. در روایت آن روزها عقب افتادیم، نمیتوانیم فقط در دهه فجر از عظمت نهضت امام سخن بگوییم. مجبوریم هر روز کار کنیم.
سردار امینصفت در پایان گفت: نام شهدای انقلاب کمرنگ است، به خصوص شهدایی که در چهارشنبه سیاه اهواز مظلومانه شهید شدند. در آن روزها نیروهای نظامی شاه پهلوی چه جنایتهایی آفریدند و چقدر اموال مردم را تخریب کردند. شهدایی که در این روز شهید شدند باید معرفی شوند.
انتهای پیام