انتظار ما از کتاب دینی کودک و نوجوان چیست
کد خبر: 4099953
تاریخ انتشار : ۲۵ آبان ۱۴۰۱ - ۰۰:۱۱

انتظار ما از کتاب دینی کودک و نوجوان چیست

منصوره مصطفی‌زاده، کارشناس و نویسنده کتاب کودک معتقد است که حب دین را باید در کودکی ایجاد کنیم؛ چراکه کودک از طریق کتاب می‌تواند با شخصیت‌ها،‌ اخلاق و سبک زندگی دینی آشنا شود.

منصوره مصطفی‌زادهمنصوره مصطفی‌زاده، کارشناس و نویسنده کتاب کودک، در گفت‌وگو با ایکنا از خوزستان، درباره اثر کتاب‌ کودک در ایجاد گرایش به دین، گفت: کتاب‌های دینی که برای کودکان تولید می‌کنیم، چندگونه هستند؛ بعضی از این کتاب‌ها داستان زندگی اهل بیت(ع) و پیشوایان دینی هستند؛ یعنی بخشی از تاریخ اسلام را به کودک یاد می‌دهند. بخشی از آنها احکام را آموزش می‌دهند که در این زمینه بسیار کم کار کرده‌ایم.

وی ادامه داد: گروه دیگری از کتاب‌های دینی کودک هستند که فضیلت‌های دینی را به کودک معرفی می‌کنند؛ مثل اخلاق خوب، امانت‌داری و از این دست ویژگی‌ها. در این دسته در سال‌های اخیر نسبتاً خوب کار کردیم. در بخش تاریخ اسلام هم ضعیف، ولی کار کرده‌ایم.

نویسنده کتاب «قهرمانان کربلا» با اشاره به آثار اندک کودک در بخش احکام، بیان کرد: تقریباً می‌شود گفت در بخش احکام برای کودک کار نکرده‌ایم. یعنی فکر می‌کنم به جز دو یا سه مجموعه،‌ کاری انجام نشده است و حتی یک رساله خوب برای کودکان نداریم.

مصطفی‌زاده در پاسخ به این سؤال که کودکان به کدام یک از این کتاب‌ها احتیاج دارند؟ گفت: کودکان به هر سه بخش نیاز دارند.  آموزش احکام تقریباً هیچ کجا در دوره‌های رشد بچه‌ها صورت نمی‌گیرد - چون ارتباط بچه‌ها با مسجد که عملاً قطع است و این مدل که بعد از نماز جماعت احکام گفته شود وجود ندارد _ در بخشی از کتب درسی آموزش احکام وجود دارد که چون آن را برای امتحان می‌خوانند خیلی جدی نمی‌گیرند و آموزش محسوب نمی‌شود.

این کارشناس کتاب کودک ادامه داد: کودکان باید تاریخ اسلام و رجال و شخصیت‌ها و اتفاق‌ها را بشناسند، چون شناخت موجب علاقه‌مندی به دین می‌شود. کودکان وقتی شخصیتی را بشناسند، می‌توانند به او علاقه‌مند بشوند. طبیعتاً اگر کسی را نشناسند با او ارتباط برقرار نمی‌کنند.

وی تصریح کرد: در نهایت فضیلت‌های اخلاقی دینی که در زندگی روزمره به آن احتیاج داریم و در سال‌های اخیر کارهای خوبی در این زمینه انجام شده است. این بخش مهم است چون کودکان باید رفتار درست دیندارانه را یاد بگیرند.

این نویسنده کودک درباره اینکه کتاب دینی کودک چه اثری بر گرایش به دین می‌گذارد، گفت: بیش از هر چیزی حب دین را باید در سنین کودکی در کودکان ایجاد کنیم. یعنی کودک با موضوعات دینی چه شخصیت‌ها، چه اتفاقات و اخلاق و سبک زندگی مأنوس شود و بفهمد زندگی دینی می‌تواند چه قدر جذاب باشد و در ذهن و دل یک دوستی با موضوعات دینی ایجاد شود. این کاری است که کتاب کودک دینی می‌تواند برای بچه‌ها انجام دهد و اتفاقاً وقتی به خاطراتمان از کتاب‌هایی که در کودکی خواندیم رجوع کنیم، می‌بینیم مواردی از کتاب‌ها در کودکی یاد گرفتیم که در حال حاضر به ریشه‌های اطلاعات و علاقه ما به دین تبدیل شده‌اند.

انتهای پیام
captcha