قدر قرآن را نمی‌دانیم
کد خبر: 4169389
تاریخ انتشار : ۲۶ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۶:۵۶
رضا زدوار:

قدر قرآن را نمی‌دانیم

رئیس انجمن خوشنویسان خوزستان با بیان اینکه قرآن کریم، هنوز ناشناخته است، تصریح کرد: ما باید به جای اینکه برای دفاع از قرآن جلسه بگذاریم، باید هر روز برای تحلیل و تفسیر این کتاب معجزه آسا وقت بگذاریم؛ کتابی که متعلق به ما است، اما قدرش را نمی‌دانیم.

رضا زدواربه گزارش ایکنا از خوزستان، نمایشگاه خوشنویسی «آیات ماندگار» پیش از ظهر امروز یکشنبه 26 شهریور در نگارخانه آب و ادب کتابخانه مرکزی خوزستان افتتاح شد. برپایی این نمایشگاه در ادامه رویداد کارگاه خوشنویسی آیات آسمانی قرآن کریم است که با حضور بیش از ۲۰ نفر از خوشنویسان استان در پاسخ به هتک حرمت مقدس قرآن کریم انجام شد.

رضا زدوار، رئیس انجمن خوشنویسان خوزستان در این آیین با اشاره به حادثه هتک حرمت قرآن کریم، گفت: قرآن کریم، آنقدر عظیم و بزرگ است که این قبیل حوادث اثری در عظمت آن ندارند. قرآن کریم خود حافظ و پاسدار دارد و هیچ کس نتوانسته در این قرون متمادی که از نزول قرآن می‌گذرد، گزندی به کوچکترین آیه این کتاب وارد کند. 

زدوار اظهار کرد: گرچه قرآن کریم نیاز به مدافع ندارد، اما ما به عنوان مسلمان وظیفه خود را در پاسداشت قرآن کریم با قرائت، کتابت، نقاشی‌خط، تفسیر و ... انجام می‌دهیم. 

رئیس انجمن خوشنویسان خوزستان افزود: قرآن کریم هم خود معجزه بوده، هم در دل خود معجزه‌ها آفریده است. اعجاز کتابت قرآن کریم، از این کتاب سرچشمه می‌گیرد. مگر می‌توانیم ساده از خطوط کوفی بگذریم، آن را دست یافتنی بدانیم و فکر کنیم که هر کسی می‌تواند چنین اثری به وجود آورد؟ ای خطوط زیبا معجزه هستند.

وی گفت: این کتاب برای هر خوشنویسی خود معجزه جداگانه‌ای است. بارها گفته‌ام اگر می‌خواهید در خوشنویسی دست به خلاقیت بزنید، کافی است که قرآن را بگشایید و از روی آن بنویسید. به گفته آنه ماری شیمل که درباره هنر خوشنویسی اسلامی تحقیق کرده است کتابت قرآن و خط عربی، مانند میخ‌هایی است که در زمین خوشنویسی فرورفته‌اند و این زمین را نگه‌داشته‌اند. ال و لام در خط‌های عربی استحکام می‌آفرینند. همچنان که قراء سوره تکویر را به قرائت‌های مختلف خوانده‌اند، نوشتن این سوره در هنر خوشنویسی و خطوط مختلف، غوغا می‌کند و این از اعجاز قرآن سرچشمه می‌گیرد.

زدوار با بیان اینکه این کتاب هنوز ناشناخته است، تصریح کرد: ما باید به جای اینکه برای دفاع از قرآن جلسه بگذاریم، باید هر روز برای تحلیل و تفسیر این کتاب معجزه آسا وقت بگذاریم. کتابی که متعلق به ما است، اما قدرش را نمی‌دانیم. خیلی از دستگاه‌ها شاید متولی قرآن باشند، اما جز کارهای مقطعی فعالیت دیگری از آنها نمی‌بینیم. مردم می‌توانند از قرآن آرامش دریافت کنند. ما چه قدر قرآن را به مردم تعلیم کرده‌ایم؟ 

این هنرمند خوشنویس گفت: همین دشمنی که امروز به قرآن هجمه می‌آورد، اگر این کتاب از آن خودش بود، چه کارها برای آن می‎‌کرد. ما هم نسبت به نشان دادن ظرفیت‌های بی نهایت این کتاب سال‌ها کم کاری کردیم. 

 

انتهای پیام
captcha