به گزارش ایکنا از خوزستان، نشست ابراهیم کرمانینژاد، مدیر کل آموزش و توسعه مشارکتهای معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد با مدیران موسسات قرآنی و مربیان فعال استان خوزستان پیش از ظهر امروز 3 آبان در سالن اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان برگزار شد.
مجید منادی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان در این نشست ضمن تقدیر از فعالیتهای مؤسسات گفت: تلاش کردیم حداقل در زمینه جدول 17 سهم فعالیتهای قرآنی در نظر گرفته شود. ان شاءالله آیین نامه این طرح اصلاح شود تا بتوانیم آن گونه که شایسته و متناسب فضای قرآنی استان است از این فعالیتها حمایت کنیم.
وی با اشاره به اجرایی شدن طرح بشری در اهواز گفت: برنامههای آموزشی در زمینه فرهنگی، هنری، رسانهای و قرآنی در صورتی که همراه با برنامه ریزی و حضور استادان مجرب باشد، برای استان و فضای فرهنگی آن بازخورد خواهد داشت.
منادی با تصریح به اینکه در زمینه دسترسی عموم به فضاهای آموزشی و فرهنگی از سطح مطلوب فاصله داریم، گفت: ان شاءالله بتوانیم ثمرات این طرح را در مساجد، فرهنگ سراها و فضاهای آموزشی و فرهنگی استان ببینیم.
سید کریم موسوی، مدیر گروه قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان گفت: در یک دورهای به مؤسسات زمین دادیم، حمایت مالی کردیم، اما در این دوره نتوانستهایم کمکی کنیم. امسال توان خود را جمع کردیم با همکاری مدیرکل در قالب جدول 17 به مؤسسات کمک کردیم. اما باز هم نتوانستیم به یک سوم مؤسسات کمک کنیم. اگر وزارت خانه پافشاری میکرد که بیست یا سی درصد این مبالغ به سمت مؤسسات قرآنی هدایت شود، این اتفاق میافتاد. مؤسسات ما نیاز به حمایت دارند.
خیریه عچرش، مدیر موسسه قرآنی فدک اهواز در این نشست گفت: در دوره کرونا خیلی از مؤسسات تعطیل شدند. اگر هزینههای شخصی نبود مؤسسات نمیتوانستند کار کنند. مؤسسات قرآنی واقعاً در مضیقه هستند، این در حالی است که جامعه میطلبد و ما میخواهیم روی نسل جوان، نوجوان و مادران جامعه کار کنیم. مؤسسه قرآنی وقتی جا و امکانات ندارد چگونه میتواند فعالیت کند؟
بدر سودانی، مدیر دارالقرآن و حسینیه نورالثقلین اهواز نیز گفت: خوزستان استان فقیری نیست ما مؤسسات خودکفایی در استان داریم. موسساتی که توانایی مالی دارند، از حق خود میگذرند، اما از حق مؤسسات نیازمند نمیگذریم و بر روحیه مطالبهگری خود باقی هستیم. وسعت شهر، ظرفیت موجود و منویات مقام معظم رهبری میطلبد که فعالیتهای قرآنی گسترش پیدا کند. اگر صندوق مشترکی برای حمایت از موسسات کم درآمد تشکیل شود، اقدام موثری است چون ممکن است برخی در مسیر مأیوس شوند و از فعالیتهای قرآنی کنارهگیری کنند. مسئله دوم تجهیز موسسات و حمایتهای فکری برای برخورداری از آموزشهای روز است. نکته سوم، سازماندهی ارتباط بین مؤسسات و ادارات کل است، باید دید توانایی مؤسسات در چه زمینهای است و چگونه میتوان به آنها کمک کرد؟ مطمئنا کسی که کار قرآنی را شروع کرده است بدون چشمداشت مالی قدم در این مسیر گذاشته است اما ممکن است در همین مسیر هم وابماند. از این رو نیاز به همفکری داریم تا بتوانیم همدیگر را تقویت کنیم.
حجتالاسلام محمودی، مدیر موسسه قرآنی فاطمهالزهرا(س) اهواز با بیان اینکه این اولین بار است که در چنین جلسهای با شرکت مؤسسات قرآنی حضور پیدا میکند، تصریح کرد: یکی از مشکلات اساسی در استان ما این است که آگاهی کامل به قوانین و امکانات ارشاد و دیگر امکانات دولتی برای موسسات قرآنی نداریم. ممکن است جدا از بودجه، امکانات دیگری باشد که ما در این جلسه برای اولین بار است آنها را میشنویم. تقاضای من از مسئولین این است که این جلسات به صورت دورهای و منظم و مستمر برگزار بشود تا بتوانیم در آسان سازی مشکلات به یکدیگر کمک کنیم. لازم است این جلسات تاریخ مشخص داشته باشند. اینکه یک دفعه برای یک جلسه برنامهریزی میشود نشان میدهد که بیبرنامه هستیم.
صدیقه لویمی، مدیر مؤسسه قرآن و عترت تبیان نیز بر نظارت و بازرسی مستقیم از موسسات قرآنی تأکید کرد و گفت: اینکه مسئولین در مؤسسه قرآنی حضور فیزیکی پیدا کنند و از نزدیک شاهد فعالیتها و مشکلات موسسات باشند، تأثیر دارد. ما این نظارت را کمتر داریم.
محسن حاجی، از فعالان قرآنی شهرستان دزفول در بخشی از این جلسه گفت: مؤسسات ما احساس میکنند کسی چه سلبی و چه ایجابی از آنها سراغی نمیگیرد. پیگیری کردن این نیست که من بیایم و نیاز خود را بگویم. یکی از مسئولین بیاید و بگوید چرا در سامانه حمد نیستید؟ کسی پیگیر مؤسسات باشد و بپرسد شما کجا هستید. برخی از موسسات ما نیازمند اعتمادسازی هستند. نظارت کیفی آموزشی مسئله دیگری است، و همچنین طرحهای قرآنی مؤسسات بررسی بشود. همچنین
احمد جمشیدپور، مدیر مؤسسه بحرالقرآن دزفول نیز گفت: اگر موسسات ما مشکل دارند مسئولین مربوطه هم مشکل مدیریتی دارند؛ چرا تمدید مجوز یک موسسه دو یا سه سال باید طول بکشد؟ ما ابهاماتی داریم. خیلی انتظار داشتیم که مشکلات حل بشود، اما نشد. چهار، پنج سال گذشته جلسات توانمندسازی برای مدیران موسسات برگزار میشد، ولی متاسفانه مجدد برگزار نشد. لازم است چنین جلساتی ادامه پیدا کند تا مدیران سوالات خود را آنجا مطرح و ابهامات خود را رفع کنند. بازرسی میدانی توسط مسئولان مربوطه یکی از ضرورتهاست و همچنین نظارت بر ارتباط مسئولان استانی با موسسات نکته دیگری است که باید توسط مدیران بالا دستی انجام شود.
انتهای پیام