به گزارش ایکنا از خوزستان، حجتالاسلام لاهیجانزاده، مدرس سواد رسانه، 10 اردیبهشتماه در نشستی با پدران و مادران دانشآموزان در مسجد ولایت اهواز درباره نحوه مواجهه والدین با وابستگی فرزندان به تلفن همراه و فضای مجازی گفت: تربیت دینی بهترین نوع تربیت است، چون بچههایی که با مسائل اخلاقی آشنا میشوند، در فضای مجازی کمتر دچار گناه میشوند. در مقابل بچههایی که فاقد تربیت دینی هستند، ارزششان پیش خودشان پایین است، خود را انسان مؤثر و مفیدی نمیدانند، از اینرو به راحتی به مسیر گناه کشیده میشوند. یکی از عوامل موفقیت در تربیت شخصیت دینی این است که فرد بداند دنیا وجود مقدس خداوند را در خود دارد، در این صورت به خاطر خدا دست به هر کاری نمیزند.
وی با تأکید بر اینکه والدین نباید در مقابل فرزندان دعوا کنند، ادامه داد: برای اینکه ویژگیهای مختلف خوب در فرزندتان نهادینه شود درباره آن فکر کنید و با متخصص آن مشورت کنید چون باید در اینباره زمینهسازی کرد. وقتی پدر و مادر با هم دعوا میکنند فشار روانی زیادی به فرزند وارد میشود.
این مدرس رسانه بیان کرد: بچههای نسل امروز برای اینکه دنیای فضای مجازی را کنار بگذارند خیلی دلایل محکمی میخواهند. آن دورانی که تربیت دستوری بود، گذشته است. چقدر ما پشتوانه محکمی داریم که فرزندمان در دنیای رسانهای جذاب امروز هر چیزی را تجربه نکند؟ پشتوانهای محکمتر و زیباتر از بهشت و نعمات بهشتی نمیتوان برای بچه آورد. مسجد کمککار والدین در تربیت بچههاست ولی کار اصلی به دوش پدرها و مادرهاست. از زمانی که فرزندان وارد زندگی ما میشوند دغدغه ما برطرف کردن نیازهای آنهاست. تمام نیازهای بچهها باید مدیریت و کنترل شود.
لاهیجانزاده با بیان اینکه فضای مجازی و رسانه بخشی از زندگی بچههای ماست، گفت: میان استفاده از فضای مجازی و کتاب خواندن ارتباط معناداری وجود دارد. اگر فرزند ما با شیرینی کتاب خواندن آشنا شده باشد، زمان کمتری برای فضای مجازی میگذارد، اما ایجاد حلاوت مطالعه در فرزندان زمانبر است. دورانی که فرزند ما باید رشد خلاقیت داشته باشد زمانش در فضای مجازی میگذرد. به همین دلیل از میان گوشی همراه و لپتاپ، ترجیح بر این است که والدین برای فرزندشان، لپتاپ خریداری کنند چون چند نکته مثبت دارد؛ اول اینکه باکلاس است و بچه با خودش میگوید لپتاپ دارم. لپتاپ ابزاری برای یادگیری مهارتهای کامپیوتری است، ولی موبایل راهی برای آغاز روابط است.
مدرس سواد رسانه با تأکید بر اینکه تکنیکهای مواجهه با رسانه در سنین مختلف متفاوت است، اظهار کرد: قرار دادن اینترنت آزاد در اختیار فرزندان اشتباه است. پیشنهاد ما در فضای خانه این است که از اینترنت وایفای استفاده و زمان مشخص برای آن در نظر گرفته شود. به بچهها نگویید موبایل وسیله شخصی است و رمز دارد و به آن دست نزنید. بگویید در خانه ما گوشیها رمز ندارند و موبایل یک مسئله شخصی نیست، چراکه اگر آن را حریم خصوصی کردید برای بچهها هم حریم خصوصی میشود و امکان نظارت از شما سلب میشود.
وی بیان کرد: نظر کلی ما درباره ایکسباکس، بسیار منفی است چون گیرهای بسیار پیچیدهای در آن است، اما اگر مجبور شدید آن را تهیه کنید برای استفاده از آن قانون بگذارید یعنی بازی کردن ساعت دارد. میزان بازی را در روز پخش کنید بچه دو ساعت پشت سر هم بازی نکند چون بازی بلندمدت آسیبهای زیادی دارد.
لاهیجانزاده افزود: پدران محبت، توجه، هدیه و محبت کلامی را از فرزندان دریغ نکنند. احادیث زیادی درباره ثواب بوسیدن بچه داریم. همه این محبتها به جای خود اما در مواقع لزوم، پدر باید قدرت خود را نشان دهد. در بازی کردن با بچهها همراه شوید و اتفاقا ببرید چون شما باید قهرمان بچه در بازی باشید.
این مدرس سواد رسانه بیان کرد: نظر ما این است که بازی مافیا خوب نیست چون بچه سیستماتیک یاد میگیرد که دروغ بگوید. بگردید و بازیهای فکری را پیدا کنید حتی با خود بچهها و همسرتان جلسه بگیرید و بازیهای مختلف را با مشورت هم پیدا کنید. برای بچههای نسل زد و آلفا بازیهای اسم فامیل و نقطه بازی جذاب هستند.
وی در پایان گفت: خواهر و برادر داشتن را از بچهها دریغ نکنید. بچه را جامع ببینید او به تفریح، بازی، مسجد، زبان آموختن و... با هم نیاز دارد.
انتهای پیام