به گزارش ایکنا از خوزستان، رضا مرادصحرایی، وزیر آموزش و پرورش شامگاه پنجشنبه، 13 اردیبهشت ماه در آیین نکوداشت ادیب دزفول، دکتر محمدرضا سنگری، ضمن گرامیداشت یاد شهدای معلم و همچنین شهدای غزه گفت: دلیل حضورم در اینجا تکریم معلم است. معلم در فرهنگ اسلامی ما جایگاهی گران و وزین دارد. در روایات داریم صلوات خدا و فرشتگان او برای معلمانی است که نیکی را به دیگران میآموزند. این جایگاه رفیع برای کسی که نیکی را به دیگران میآموزد قابل مقایسه با هیچ پیشه و حرفه و شغل دیگری نیست.
وی افزود: معلم نور میبخشد. جهل بدترین درد است و معلم کسی است که با جهل میجنگد، جهلی که اساس شر است و معلم میاندار روشنایی بخشیدن و مبارزه با جهل است. در بیان رهبر انقلاب، معلم سازنده زیرساخت سرافرازی کشور است. معمار هویت آینده کشور است، کسی است که گوهر وجود کودکان این سرزمین را میسازد و آینده کشور در دست او است. به همین دلیل گرامیداشت معلم یک وظیفه همگانی است.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: امروز برای گرامیداشت معلمی آمدم که نسلهایی از این کشور، مقاومت را از قلم او آموختند. کتابهای زبان و ادبیات فارسی و کتابهای دوره ابتدایی ما نسلهایی را بزرگ کرده که مقاوم بودن و عاشق اهل بیت بودن و با شعور عشق ورزیدن را از این کتابها یاد گرفتهاند و قلم ایشان در آن کتابها نقش آفرینی کرده است.
صحرایی گفت: آموزش و پرورش ما سربلند است و از ثمره همین آموزش و پرورش است که کشور مقتدر است. ممکن است در این آموزش و پرورش، شاخهای شکسته، برگی پژمرده و یا حتی شاخهای جدا شده باشد، اما درخت تنومند و تناور است و از دل آن درخت و جوشش خلاقیت معلمانی همچون دکتر سنگری کودکان این سرزمین رشد کردهاند.
به گفته وزیر آموزش و پرورش، جامعهای که معلمش را گرامی میدارد، به اندازه گرامیداشت آن معلم رشد میکند. قد هیچ جامعهای بلندتر از قد معلمانش نیست. امروز در جایی ایستادهایم که به فضل خدا، به دلیل وجود این معلمان، یکی از قدبلندترین شهرهای جهان است؛ دزفول در درون خود معلمانی پرورانده که قد کل این منطقه و کشور را برافرشتهاند.
وی بیان کرد: بسیاری از کودکان ما شور و شعور عاشورایی را از آثار دکتر سنگری آموختهاند. بسیاری از معلمان ما ادبیات پایداری را از دکتر سنگری آموختند و بعد به دیگران آموزش دادند. این استاد صاحب سبک در ادبیات مقاومت و پایداری، نقش تحسین برانگیزی در تربیت نسلهای آینده داشته است.
صحرایی ادامه داد: ویژگی ممتاز او این است که هم عالِم است و هم معلم. ای بسا عالمان که معلم نیستند. مقام معلم به مراتب گرانتر از عالم است. عالم میداند و معلم کسی است که آنچه میداند به دیگران میآموزاند. ویژگی ممتاز دکتر سنگری رسیدن به جایگاه رفیع معلمی پس از دریافت عمیق علم است. معلم بودن در کنار عالم بودن او را از بسیاری از کسانی که ادبیات میدانند متمایز کرده است.
وزیر آموزش و پرورش در پایان با بیان اینکه حضور در این مراسم رزقی برای من است، از برگزارکنندگان این آیین قدردانی کرد و گفت: به ویژه از دکتر خسروپناه تشکر میکنم که عدهای او را مطهری زمان میدانند. تفکر و تعقل عمیق در آثار او، از او یک آزادمرد ساخته است که قلمش برای خدا مینویسد و در نتیجه خدایی هم مینویسد.
همچنین حجتالاسلام والمسلمین مسعود بهرامپور، امام جمعه دزفول نیز در این آیین گفت: خدا را شاکریم که در پایتخت مقاومت، در دزفولِ علم، ایمان، هنر، ادب، شعر و ادبیات، حماسه و تاریخ هستیم، شهری که محل رشد انسانهای بافضلیت و باتقوا است؛ شهر شیخ انصاری بزرگ و علمایی از این قبیل و دانشمندان و بزرگانی که الحمدلله همه بر تارک ایران میدرخشند؛ شهر بزرگانی که سالهای سال نه فقط در دزفول و سرزمین ایران، بلکه در جای جای دنیا منشأ خدمات و برکات و شکوفاییهایی بودند که زبانزد است و خدا را بر این نعمت شاکریم.
وی افزود: امشب به بهانه نکوداشت فرزندی از این سرزمین، دور هم هستیم؛ فرزندی ادیب و عاشورایی از دوران دفاع مقدس، از متن کوچههای خرمشهر، خاکریزهای مقاومت، از میان فرهنگ و ادب این مملکت، جناب آقای دکتر سنگری، فرزند این شهر که افتخار آشنایی با ایشان را از روزهای راهپیمایی انقلاب دارم. بعد از آن در دوران دفاع مقدس و بعد در برنامههای عاشواریی که هر کجا از ایشان دعوت شد، عاشقانه حضور پیدا کرد و شیوا و زیبا آنچه درباره قیام عاشورایی توانست ترویج کرد. این نقش، افتخار سرزمین دزفول است و امیدواریم امثال ایشان در این آب و خاک که کم نیستند همچون ایشان بدرخشند.
انتهای پیام