حجتالاسلام امین شریعت شوشتری، امام جماعت مسجد امام رضا(ع) اهواز در گفتوگو با ایکنا از خوزستان با اشاره به آیین خطبهخوانی غدیر در این مسجد بهمناسبت ایام عید غدیر به بیان پیشینه فعالیتهای این مسجد پرداخت و گفت: مسجد امام رضا(ع) اهواز، مکان مقدسی است که از سال ۱۳۳۸ شمسی در خیابان شهید کرمی خراط تأسیس شد و محل رجوع مردم محله در هر خوشی و ناخوشی بود؛ مسجدی که ظلم پهلوی را به خود دیده و محل تجمع برخی کسبه و کارمندان آن روزگار حول عالم مجاهد و مردمداری چون آیتالله عبدالنبی سلیمانی(ره) از شاگردان امام راحل بود.
وی اظهار کرد: این مسجد پس از انقلاب اسلامی از اولین محلهای اعزام رزمندگان اسلام به جبهههای حق علیه باطل بود و شهدای بسیاری همچون شهید سیدمحمدصادق مروج، شهید کرمی خراط، شهیدان خمبی شوشتری و دیگر شهیدان والامقام را تقدیم نظام اسلامی کرده و پس از آن در جبهه جنگ نرم با جذب نوجوانان و جوانان در مبارزه با شبیخون فرهنگی دشمن به شکل ویژه مشغول خدمتگزاری است.
بهرامی گفت: مسجد امام رضا(ع) چهارراه زند اهواز از جمله مساجد باقدمتی است که صیغه آن توسط حضرت آیتاللهالعظمی میرسیدعلی بهبهانی(ره) قرائت و در عید غدیر سال ۱۳۳۸ هجری شمسی افتتاح شد.
به گفته امام جماعت مسجد امام رضا(ع) اهواز بنای ابتدایی این مسجد، بوریا شکل بود و پس از آن با جمعآوری کمکهای مردمی دیوارهای آن بهصورت خشتی بنا نهاده شد و ساختمان اولیه مسجد شکل گرفت و در سال ۳۸ شمسی بهعنوان یک مسجد کامل و قابل استفاده افتتاح شد. در این مسجد مراسم بزرگداشت تمامی ایام ولادت و شهادت اهل بیت(ع) برقرار میشود. در دو ماه محرم و صفر و ایام فاطمیه از سال ۱۳۸۸ شمسی تاکنون پس از نماز مغرب و عشا عزاداری برقرار است و در دهه ولایت و امامت مجلس جشن عید غدیر خم برگزار میشود و در صبح روز ۱۸ ذیالحجه مراسم بازخوانی خطبه برگزار و یاد علما و شهدا و بزرگانی که در مسجد شرف حضور داشته و زحمات فراوانی را برای عمران مادی و فرهنگی مسجد کشیدند گرامی داشته میشود.
وی که از سال ۸۸ امامت جماعت این مسجد را بر عهده دارد، گفت: مراسم جشن صبح عید غدیر از سال ۸۸ در این مسجد آغاز شده است که طی آن خطبهخوانی غدیر نیز شکل گرفت و تاکنون ادامه دارد. در این مراسم به تفسیر خطبه غدیر براساس آیات و روایات شیعه و سنی میپردازیم و امسال به فراز مهدویت در خطبه غدیر رسیدیم که موضوع آن معرفی خصوصیات امام عصر(عج) بود. منبر دو ماهه محرم و صفر و ایام فاطمیه نیز از همان سال در مسجد شکل گرفت. پیش از این آیتالله سلیمانی که از شاگردان حضرت امام(ره) و از نمایندگان شرعی ایشان بود، امامت جماعت مسجد را بر عهده داشت که دهه اول محرم را در مسجد برگزار میکردند و خطیبی از جانب ایشان به مسجد دعوت میشد. بیشتر فعالیت مسجد امام رضا(ع) علاوه بر برنامههای فرهنگی پایگاه، حول محور تفسیر قرآن و بزرگداشت علمای استان است.
استاد حوزه علمیه گفت: این مسجد از جمله مکانهای مقدسی است که به گفته بسیاری از اهل علم و یادگاران هشت سال دفاع مقدس همانند مساجد صدر اسلام ساده، اما آرامبخش است. این مسجد در برطرف کردن حوائج مردم بسیار کوشا و در اوامر خیر بهویژه ازدواج جوانان کمبضاعت در محله نقش محوری را ایفا میکند. در راهپیماییها نقش خطیری را به دوش کشیده و معمولاً در روز ۲۲ بهمن جوانان بسیجی پایگاه شهید مروج با سردادن شعارهای مختلف به زبان عربی و فارسی تا محل راهپیمایی پیادهروی میکنند. در واحد فرهنگی بانوان مسجد نیز فعالیتهای چشمگیری در زمینه فرهنگی، اشتغالزایی، تفریحی و عقیدتی و درمانی صورت میگیرد که در نوع خود بسیار بابرکت است و محور تحول برخی از زنان و دختران منطقه شده است.
وی در پایان با بیان اینکه اگر مسجدی در طراز انقلاب اسلامی حرکت کند جامعهساز خواهد شد و توان آن را دارد که در حد وسیعی زمینهساز ظهور منجی عالم بشریت حضرت ولی عصر(عج) باشد، گفت: برنامههای مسجد امام رضا(ع) به برکت هیئت امنای منسجم و پایگاه مقاومت بسیج فعال صورت گرفته است.
انتهای پیام