کد خبر: 4234615
تاریخ انتشار : ۱۲ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۰

نگاهی به کتاب «یک آدم بیست»

با توجه به تأثیر الگوها در زندگی نوجوانان، می‌توان کتاب «یک آدم بیست» را در شمار آثاری دانست که به دغدغه ارائه الگو به نوجوانان پاسخ گفته و تلاش کرده مصادیقی ملموس و قابل درک از سیره پیامبر اسلام(ص) در موقعیت‌های مختلف زندگی به مخاطب خود ارائه دهد.

کتاب «یک آدم بیست»کتاب «یک آدم بیست» نوشته علی شعیبی، نویسنده خوزستانی است که در آن ویژگی‌های فردی و اجتماعی یک انسان با شخصیت را به نوجوانان معرفی می‌کند و این ویژگی‌ها را به صورت عملی، در سیره و سخن رسول گرامی اسلام(ص) به نوجوان نشان می‌دهد. 

با توجه به تأثیر الگوها در زندگی نوجوانان، می‌توان این کتاب را در شمار آثاری دانست که به دغدغه ارائه الگو به نوجوانان پاسخ گفته و تلاش کرده مصادیقی ملموس و قابل درک از سیره پیامبر اسلام(ص) در موقعیت‌های مختلف زندگی به مخاطب خود ارائه دهد.

در کنار بیان ساده و روان، می‌توان گفت امتیاز اصلی کتاب، ارائه یک دسته‌بندی از ویژگی‌های یک انسان باشخصیت در زندگی فردی و اجتماعی ـ که نیاز نوجوان است ـ و نشان دادن این ویژگی‌ها در زندگی پیامبر(ص) است. انسان‌ها در زندگی فردی و اجتماعی خود در موقعیت‌های مختلفی قرار می‌گیرند، همچنانکه نویسنده در مقدمه کتاب نیز ذکر کرده است: «گاهی انسان خوشحال است، گاهی غمگین، گاهی خشمگین، گاهی خسته، گاهی سرحال و ... در شرایط و زمان‌ و مکان‌های مختلف ممکن است رفتارهای مختلفی از انسان سر بزند. انسان با توجه به شخصیتی که دارد با این اتفاقات رو به رو می‌شود.»

با توجه به اینکه «جامع‌ترین انسانها در داشتن شخصیت سالم حضرت محمد مصطفی(ص) و اهل بیت ایشان می‌باشند ... در این کتاب سعی شده با بیان ماجراهای مختلفی از زندگی حضرت محمد(ص) با ویژگی‌های یک انسان  که شخصیت سالم دارد و می‌شود او را به عنوان یک آدم بیست معرفی کرد، آشنا شویم.»

در این کتاب حدود سی ویژگی از ویژگی‌های یک انسان با شخصیت طرح شده است؛ ایستادگی، مدیریت، نظم و دقت، امیدواری و توکل، تلاش، آرامش، تفکر، تعقل، دوری از گناه، علم دوستی، تحقیق، میانه روی، شجاعت، ادب و حیا، ورزش، پاکیزگی، پوشش مناسب. این ویژگی‌ها فردی است.

انسان با شخصیت در روابط اجتماعی خود هم متواضع و فروتن، با انصاف، عادل، مسئولیت پذیر، خوش قول، اهل همکاری، امانت دار، بی آزار و مهربان با حیوانات است. حقوق دیگران را رعایت می‌کند و اهل شوخی است. چاپلوس نیست. اهل گذشت و مواظب انسان‌های مظلوم و فقیر و مهربان نسبت به پدر و مادر است. 

مجموعه این ویژگی‌ها یک شخصیت سالم را می‌سازد و بهترین نمونه‌های آن را می‌توان در سیره پیامبر اسلام(ص) جستجو کرد؛ همچنانکه نویسنده پس از تعریف هر ویژگی، به سراغ آن در زندگی ایشان رفته و ماجرایی را نقل می‌کند که آن ویژگی را در عمل یا سخن پیامبر(ص) نشان می‌دهد.

کتاب «یک آدم بیست» توسط انتشارات جمال منتشر شده و در بیست‌ویکمین دوره جشنواره ملی کتاب رشد در بخش دانش‌افزایی، عنوان برگزیده را به دست آورد.

 

یادداشت از کامله بوعذار 

انتهای پیام
captcha