کد خبر: 4237612
تاریخ انتشار : ۳۰ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۹

ذکر الهی؛ عامل افزایش تاب آوری انسان در مدیریت حوادث و ناملایمات

یک کارشناس تربیتی با بیان اینکه انس با یاد خدا و دعا تاب آوری افراد در مدیریت حوادث و ناملایمات زندگی را افزایش می‌دهد، گفت: انسانی که ابتدا می‌پذیرد در این جهان ناملایمتی وجود دارد بهتر می‌تواند به بازشناسی و حل مشکلات بپردازد و دعا راهی برای درخواست کمک از قدرت لایزال الهی برای حل مشکل است.

محفل قرآنیبه گزارش ایکنا از خوزستان، محفل انس با قرآن و دعاخوانی به مناسبت هفته وحدت و هفته دفاع مقدس شامگاه پنجشنبه ۲۹ شهریور در مسجد امام حسن عسکری علیه السلام دزفول برگزار شد.

در ابتدای این مراسم سید مصطفی موسوی از قاریان برجسته شهرستان دزفول آیاتی از سوره‌های احزاب و کوثر را تلاوت نمود که مورد تشویق حاضران قرار گرفت.

در ادامه محمدرضا مقدسیان، کارشناس تربیتی و از شرکت کنندگان مسابقات قرآنی در رشته دعاخوانی در سخنانی به بیان اهمیت دعا در زندگی انسان و ویژگی های رشته دعاخوانی در مسابقات قرآن کریم پرداخت. 

وی با اشاره به تجربياتش در عرصه تعلیم و تربیت و مشاوره تأکید کرد: در عمل مشاهده نمودم که انس با یاد خدا و دعا تاب آوری افراد در مدیریت حوادث و ناملایمات زندگی را افزایش می‌دهد و این امر مبتنی بر برخی نظریه‌های روانشناسی است که پذیرش مشکل به جای فرار از آن را زمینه ساز حل مشکلات معرفی می‌کنند.

مقدسیان در توضیح این بخش از سخنانش بیان کرد: انسانی که ابتدا می‌پذیرد در این جهان ناملایمتی وجود دارد که ممکن است به آنها دچار شود، بهتر می‌تواند به بازشناسی و حل مشکلات بپردازد و دعا راهی برای درخواست کمک از قدرت لایزال الهی برای حل مشکل است و توان فرد را در مدیریت حوادث و ناملایمات افزایش خواهد داد.

این کارشناس تربیتی افزود: اینجانب به عنوان یک مربی و مشاور تحصیلی، برای تأکید بر اهمیت یاد خدا و دعاخوانی، شخصا در زمینه هنر دعاخوانی فعالیت داشته و در مسابقات این رشته نیز شرکت می‌کنم.

مقدسیان با اشاره به نکته که هنر دعاخوانی نیازمند توجه به مفاهیم ادعیه، صحت ادا و آشنایی با دستگاه‌های موسیقی ایرانی و نغمات قرآنی است تا زیبایی و تأثیر گذاری این هنر را افزایش دهد، افزود: تمرین مستمر و حضور در عرصه مسابقات باعث آشنایی با الگوهای برتر دعاخوانی و همچنین بهره مندی از تجربه سایر شرکت کنندگان، استادان و داورانی است که در عرصه مسابقات حضور دارند و به عنوان یک گردهمایی قرآنی بسیار پربرکت است. رشته دعاخوانی در مسابقات قرآن رسمی کشور، از مرحله منطقه‌ای تا کشوری برگزار می‌شود و در هر مرحله بخشی از متن ادعیه مشهور مانند دعای کمیل، دعای عرفه و یا دعای ابوحمزه ثمالی برای اجرای متسابقین در نظر گرفته می‌شود.

این مداح اهل بیت علیهم السلام در بخش پایانی سخنانش با اشاره به خاطراتی از دوران دفاع مقدس به اجرای دعای مشهور یا دائم الفضل علی البریه پرداخت که با جمع خوانی و همراهی حاضران همراه شد.

انتهای پیام
captcha