کد خبر: 4287012
تاریخ انتشار : ۱۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۵۱

آغاز فعالیت اولین شعبه بنیاد بین‌المللی امیرالمؤمنین(ع) در خوزستان

مدیر بنیاد بین‌المللی امیرالمؤمنین(ع) خوزستان گفت: بنا بر تصمیم شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور مقرر شد مرکزیت این بنیاد در تهران باشد و شعبه‌های آن در سایر استان‌ها راه اندازی بشود که استان خوزستان اولین شعبه این بنیاد را راه‌اندازی کرد.

جبار سعیداوی مدیر بنیاد بین‌المللی امیرالمؤمنین خوزستانبه گزارش ایکنا از خوزستان، نشست خبری اصحاب رسانه با جبار سعیداوی، مدیر بنیاد بین‌المللی امیرالمؤمنین(ع) خوزستان، به مناسبت آغاز فعالیت این بنیاد بین‌المللی در خوزستان پیش از ظهر امروز، ۱۷ خرداد در اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان تشکیل شد.

سعیداوی در آغاز این نشست ضمن تبریک دهه ولایت گفت: حضرت امیرالمومنین علیه‌السلام در فرازی می‌فرمایند: «غَداً تَرَوْنَ أَيَّامِي وَ يُكْشَفُ لَكُمْ عَنْ سَرَائِرِي وَ تَعْرِفُونَنِي بَعْدَ خُلُوِّ مَكَانِي وَ قِيَامِ غَيْرِي مَقَامِي» فردا قدر روزگار مرا در می یابید، و راز درونم آشکار خواهد شد؛ آنگاه كه جایم خالی شود و ديگرى به جایم نشیند.

وی با اشاره به سخنان بزرگان در عظمت شخصیت امیرمؤمنان اظهار کرد: وقتی ما عهدنامه امیرالمومنین(ع) به مالک اشتر را مطالعه می‌کنیم، می‌بینیم که گویا امام این منشور حکومتی را برای دنیای امروز نوشته‌اند. این نامه عظمتی دارد و امروز استادان مدیریت، استادان علوم اجتماعی و روانشناسی در مقابل این منشور زانو می‌زنند؛ منشوری که در هزار و چهارصد سال قبل نگاشته شده است.

وی گفت: خوشبختانه انسان‌های با تدبیری در جامعه ما نشسته و اندیشیده‌اند که معارف حضرت امیرالمؤمنین(ع) به جامعه جهانی و به ویژه در امت اسلامی که امام در آن غریب و مظلوم هستند، معرفی بشود. آیت‌الله موسوی جزایری فقیه عالی قدر استان ما تدبیری اندیشیده که بنیادی تحت عنوان بنیاد بین‌المللی امیرالمومنین(ع) راه‌اندازی شود. مدتی طول کشید تا اساسنامه این بنیاد تصویب شود و در شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور به شور گذاشته و تصویب و مقرر شد که مرکزیت این بنیاد در تهران باشد و شعب آن در سایر استان‌ها و در برخی از کشورهای اسلامی راه‌اندازی شود.

سعیداوی با بیان این‌که اولین شعبه این بنیاد بین‌المللی در خوزستان راه‌اندازی شده است، ادامه داد: طبیعتاً راه‌اندازی بنیاد نیاز به مجوز و هیئت امنا در تراز بین‌المللی دارد. اعضای هیئت امنای این بنیاد متشکل از آیت‌الله اعرافی، آیت‌الله محسن اراکی، آیت‌الله سیدرضا تقوی، دکتر خسرو‌پناه، آیت‌الله احمد واعظی، حجت‌الاسلام سید رضا موسوی جزایری و همچنین حجت‌الاسلام پیمان علی‌نژاد است.

وی اظهار کرد: مطابق اساسنامه این بنیاد حوزه فعالیت آن شامل این موارد است: کمک به تأمین نیازهای فکری جهان اسلام با تأکید بر جهان عرب از طریق ترجمه متون، تأسیس مراکز پژوهشی آموزشی، تبلیغی و ترویجی در حوزه علوم مورد نیاز، حمایت از فعالیت‌های پژوهشی اعم از تألیف و ترجمه کتاب، مقاله و پایان‌نامه در راستای اهداف بنیاد، تأسیس شبکه‌های ماهواره‌ای و فعالیت‌های رسانه‌ای در فضای مجازی، تولید و تأمین محتوای رسانه‌ای در راستای اهداف بنیاد، برگزاری همایش‌ها و نشست‌های علمی و فعالیت‌های فرهنگی تبلیغی، ترویجی و اجتماعی در راستای اهداف بنیاد بین‌المللی و نیازهای جهان اسلام و جبهه مقاومت از فعالیت‌های این بنیاد است.

وی ادامه‌ داد: در همین راستا در آغاز راه‌اندازی این بنیاد در استان دو رویداد در پیش رو داریم؛ اولین رویداد جشنواره شعر عربی علوی است که عبدالعلی عفراوی، دبیر این جشنواره است و همچنین مراسم تجلیل از خادمان علوی که علوی که ۲۹ خرداد برگزار خواهد شد و ناصر چنانی دبیری آن را بر عهده دارد.

مدیر بنیاد بین‌المللی امیرالمؤمنین(ع) خوزستان ادامه داد: از دیگر فعالیت‌های این بنیاد انجام فعالیت‌های انتشاراتی و تولید محصولات رسانه‌ای به زبان‌های مختلف، برگزاری دوره‌های دانش افزایی حضوری و مجازی و ایجاد پایگاه‌های اطلاع‌رسانی است. امیدواریم بتوانیم با چند زبان برای کشورهای مختلف تولید محتوا کنیم. این فرصت خوبی برای استان خوزستان است و انتظار داریم که رسانه‌ها به ما کمک کنند تا بتوانیم معارف علوی و ولایت‌مداری مردم خود را به جهانیان معرفی کنیم.

در ادامه عبدالعلی عفراوی، دبیر جشنواره شعر عربی ضمن تبریک دهه ولایت، گفت: دبیری این جشنواره را فرصتی برای خدمتگزاری به اهل بیت(ع) می‌دانم.

وی در ادامه در اهمیت شعر در جامعه گفت: به فرموده امام راحل شعر اگر برای خدا باشد عبادت است و به گفته شهید آوینی، شعر زبان عدالت است و بهترین تعبیر را رسول گرامی(ص) اسلام داشتند که فرمودند «إنَّ مِنَ الشِّعْرِ لَحِکْمَةً» برخی از شعرها از حکمت است‌. شعر در خوزستان جایگاه ویژه‌ای دارد و از تولد تا مرگ با انسان همراه است.

عفراوی افزود: امسال متأسفانه از جشنواره شعر عربی رضوی محروم شدیم دلایل آن گفته نشد ولی شعرای استان همیشه منتظر این جشنواره بودند. با راه‌اندازی بنیاد امیرالمؤمنین(ع) جشنواره علوی را در پیش رو داریم که فراخوان آن منتشر شده است. تاکنون نزدیک 80 اثر دریافت کردیم و از برخی کشورهای همجوار مثل عمان، سوریه، لبنان و عراق نیز اثر دریافت کردیم. حاج عباس حزباوی، سید شبر حسینی، رسول بلاوی و سید مهدی موسوی داوران این جشنواره هستند که در روز ۳۱ خرداد در اهواز برگزار خواهد شد.

در ادامه ناصر چنانی، دبیر همایش تجليل از خادمان علوی نیز ضمن تبریک فرا رسیدن عید غدیر خم گفت: این نشست در واقع اعلام آغاز فعالیت بنیاد بین‌المللی امیرالمؤمنین(ع) در استان خوزستان است. این بنیاد با هدف گسترش آموزه‌ها و معارف علوی، رویدادهای مختلفی را در نظر دارد که یکی از آن‌ها تجلیل از خادمان فرهنگ علوی است.

وی گفت: تجليل از خادمان علوی کار بزرگی است که هم آورده فرهنگی دارد و هم جریان سازی‌های فرهنگی و فکری از قبل آن اتفاق می‌افتد. ضرورت دارد که از چهره‌هایی که مشغول تلاش در این زمینه هستند تجلیل شود. خوشبختانه بنیاد بین‌المللی امیرالمؤمنین(ع) متولی این برنامه شد.

چنانی اظهار کرد: برای تجلیل از خادمان علوی سه شاخص در نظر گرفته شد که شامل فعالیت علمی و پژوهشی، فعالیت فرهنگی و تولید محتوا در زمینه‌های هنری و همچنین فعالیت در حوزه‌های خدماتی در زمینه فرهنگ علوی می‌شود؛ در این همایش که قرار است ۲۹ خرداد برگزار شود، از ۱۴ نفر از خادمان علوی تجلیل خواهد شد.

انتهای پیام
captcha