به گزارش ایکنا از خوزستان، اولین جلسه کمیته استانی پنجمین دوره از جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت در این دانشگاه تحت عنوان شعر بشارت (به زبان عربی) در دو بخش شعر فصیح و شعر عربی در واحد اهواز برگزار شد.
در این نشست که به منظور تبادل نظر جهت ایجاد هماهنگی برای اجرای امور مرتبط با جشنواره و همچنین اعطای احکام اعضای این کمیته برگزار شد، شهرام لک، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان، حجتالاسلام فرجالله براتی، معین رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در استانهای خوزستان و ایلام، سیدمنصور موسوی، دبیر تخصصی جشنواره، ناصر سودانی، سیداحمد پورفرجی و سیدجاسم پژوهنده (اعضای کمیته)، نماینده دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، مسئول خبری و رسانه و سایر اعضای کمیته استانی حضور داشتند.
اعضای کمیته علاوه بر هماندیشی درخصوص ارتقای کمی و کیفی این دوره از جشنواره، بررسی چگونگی طراحی پوستر، همفکری در خصوص آثار شرکتکننده در جشنواره (اعم از اشعار فصیح و شَعبی عربی)، بررسی راهکارهایی برای افزایش شرکتکنندگان در مسابقه و مخاطبان برنامه، برنامهریزی برای برگزاری پیش رویداد در شهرهایی که از نظر ساختار فرهنگی با موضوع جشنواره همخوانی دارند، مقرر شد باتوجه به موضوع محوری این دوره از جشنواره، شاخصهایی همچون معرفی شخصیتهای فرهنگساز به نسل جدید از امام علی (ع)، امام سجاد (ع) و امام زمان (عج) تا شهدای حمله اخیر اسرائیل به خاک کشور بهویژه شهید طهرانچی در طراحی پوستر، مضامین اشعار و ... در نظر گرفته شود.
همچنین ضمن تأکید بر انعکاس مناسب فعالیتهای صورت گرفته در قالب جشنواره در فضای مجازی، مقرر شد برقراری تعاملات درون دانشگاهی جهت استفاده از ظرفیت دانشجویان و جلب مشارکت انجمنها، کانونهای رسانه و مهدویت و تشکلهای دانشجویی جهت ایجاد انگیزه در جامعه دانشجویی در اولویت کار این کمیته قرار بگیرد.
تاکنون چهار دوره از جشنواره سالانه علمی، فرهنگی، هنری امامت و مهدویت با موضوع «شعر بشارت» به زبان عربی توسط دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان برگزار شده است که دوره ی اول آن در سطح ملی و دورههای بعدی در سطح بین المللی بوده است.
این جشنواره پیرو تأکید شهید محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مبنی بر وظیفه دانشگاه درخصوص تربیت نسلی که بتواند در ساختار تمدن نوین اسلامی تأثیرگذار بوده و زمینهساز ظهور حضرت حجت (عج) باشد، سالانه در این دانشگاه در سطح استانها برگزار میشود. به نحوی که در کنار انتخاب یک موضوع ثابت استانی در راستای امامت و مهدویت، هر سال یک موضوع محوری نیز به جشنواره اضافه میشود و بر اساس اعلام دکتر طهرانچی مقرر شده است موضوع نامه ۳۱ نهجالبلاغه، محور برنامههای جشنواره پنجم باشد.
در این نشست شهرام لک، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان ضمن اشاره به نقش علمی (هستهای) شهید طهرانچی و نقش تحولی ایشان در دانشگاه آزاد اسلامی، به عنوان نهادی اجتماعی که در دوره ریاست این شهید بزرگوار در خدمت علم اقتدارآفرین و دانشبنیان بود، جشنواره امامت و مهدویت را از یادگارهای فرهنگی این شهید بزرگوار عنوان کرد.
وی با برشمردن سه تحول بنیادین در دانشگاه آزاد اسلامی تحت ریاست شهید دکتر طهرانچی در سال گذشته شامل تحول در نظام مکاتبات، طرح حامی و ساختار سازمانی، هر کدام از اقدامات ایشان را همراه با یک پیوست فرهنگی عنوان و تصریح کرد: همین مسأله نشان از توجه ویژه ایشان به مسائل فرهنگی داشت.
وی در ادامه با اشاره به قرار گرفتن سه استان از دانشگاه آزاد اسلامی (خوزستان، فارس و هرمزگان) در میان چهار دانشگاهی که در سطح کشور در زمینه راهیان نور بهترین عملکرد را داشته و مورد تشویق قرار گرفتهاند، این اقدامات را ریلگذاریهای رئیس دانشگاه آزاد اسلامی برای آینده توصیف کرد و افزود: ما موظفیم گامهای خود را در ادامه دادن به این مسیر محکمتر برداریم و در عمل به وصیت ایشان میبایست «برای اعتلای انقلاب اسلامی، در خدمت به جوانان آنچه در توان داریم در طبق اخلاص بگذاریم.»
حجتالاسلام فرجالله براتی هم در این نشست با اشاره به اقدامات مهم شهید طهرانچی در تعالی علم و استفاده از آن برای ارتقای دین و انقلاب اسلامی در کشور، ایشان را در دانشگاه نیز منشأ خدماتی مهم مانند ترویج فرهنگ مهدویت، تدوین سند راهبردی تحول و تعالی دانشگاه، اهمیت به موضوع تعلیم و تربیت و صدور بخشنامههایی راهگشا در این خصوص، تأکید بر عملیاتی کردن فناوری و تبدیل علم به محصول برای پیشرفت کشور، تلاش در جهت وحدت حوزه و دانشگاه و وحدت مذاهب، ادیان و اقوام و به طور کلی اهمیت دادن به مسائل فرهنگی در کنار مباحث فناوری دانست.
انتهای پیام