«تشکیل شورای قرآن استان خوزستان» در ایکنا بررسی شد
کد خبر: 3954894
تاریخ انتشار : ۰۲ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۰
با حضور مسئول قرآنی دفتر نماینده ولی فقیه خوزستان؛

«تشکیل شورای قرآن استان خوزستان» در ایکنا بررسی شد

موضوع «تشکیل شورای قرآن استان خوزستان» با حضور مسئول قرآنی دفتر نماینده ولی فقیه خوزستان در تحریریه ایکنا بررسی شد.

امیدوار به آینده باشیم/ برنامه‌های قرآنی دفتر نماینده ولی فقیه در خوزستان

به گزارش ایکنا از خوزستان، حجت‌الاسلام سیدمحمدعلی بلادیان، مسئول امور قرآنی نماینده دفتر نماینده ولی فقیه خوزستان با حضور در تحریریه خبرگزاری ایکنا، درباره برنامه‌های دفتر نماینده ولی فقیه در حوزه قرآن کریم سخن و به پرسش‌های این رسانه پاسخ گفت.

وی در آغاز سخنان خود گفت: توسعه فعالیت‌های قرآنی از جمله اولین دغدغه‌های نماینده ولی فقیه در استان است. دغدغه اصلی، مسائل اجتماعی و رفع مشکلات جامعه است که واقعاً نیاز استان ما بوده و هست و به این دلیل تاکنون کار قرآنی کمی عقب افتاد و بروز مسائلی چون سیل، شیوع کرونا و مسائل دیگر نیز مزید بر علت شد.

بلادیان با اشاره به شورای اندیشه‌ورز قرآنی، توضیح داد: لازم به ذکر است که نماینده ولی فقیه برای بحث قرآن، شورای اندیشه‌ورز تشکیل نداده است. ایشان حکمی به شخص بنده دادند و برای این‌که با جامعه قرآنی و با آنچه قرار است اتفاق بیفتد آشنا شوم، جلسات مشورتی ترتیب داده شد.

مسئول امور قرآنی نماینده دفتر نماینده ولی فقیه خوزستان، افزود:‌ هدف اصلی، نهادینه شدن فرهنگ قرآنی و تبیین معارف آن است. در این جلسه جمعی از دوستان طلبه که در جامعه قرآنی و زمینه‌هایی همچون تفسیر و معارف قرآن حضور دارند، گردهم آمدیم و چندین جلسه مشورتی برگزار کردیم که چه کارهایی باید انجام دهیم، از چه نقطه شروع کنیم و چه برنامه‌هایی تنظیم شود که متأسفانه بازخورد این جلسات در انعکاس‌های خبری به شکلی صورت گرفت که چهره‌های قرآنی در حوزه‌های صوت و لحن، تجوید، حفظ و مؤسسات قرآنی تصور کردند این شورای اندیشه‌ورز قرآنی استان است و از چند جهت ناراحتی‌هایی ایجاد شد. از این رو، این جلسه تقریباً لغو شد؛ ما فقط جلسات مشورتی با هم داشتیم و آن جلسه به عنوان جلسه اندیشه‌ورز نبود.

وی با تأکید بر اینکه اهتمام نماینده ولی فقیه در استان به فعالیت‌های قرآنی جدی است، گفت: در مصلی اهواز، بنایی در حال ساخت است که به گفته حجت‌الاسلام‌والمسلمین موسوی‌فرد، یک طبقه این ساختمان ویژه کار‌های قرآنی در مسائل علمی است. ایشان کار را به بنده حواله دادند و گفتند در همه عرصه‌هایی که می‌توان به واسطه حضور در آن و فعال شدن در آن عرصه، قرآن در جامعه رشد پیدا کند و ما به قسمتی از وظیفه خود درباره قرآن برسیم، ورود کنید.

بلادیان اضافه کرد: بر همین اساس فعالیت‌ خود را در چند حیطه در نظر گرفتیم که حیطه اول ادارات و سازمان‌ها است؛ نماینده ولی فقیه نقش پدر را در جامعه دارد و قرار نیست که نماینده ولی فقیه یا دفتر وی، اجرای کارها را خود قبول کنند اما حتماً لازم است نظارت و هماهنگی بین دستگاه‌های مرتبط با قرآن ایجاد شود و مطالبه‌ از آنها وجود داشته باشد. به هر حال سازمان‌های مختلف بودجه‌ها و برنامه‌هایی دارند و لازم است این بودجه‌ها و برنامه‌ها گزارش شده و بررسی شوند.

امیدوار به آینده باشیم/ برنامه‌های قرآنی دفتر نماینده ولی فقیه در خوزستان

مسئول امور قرآنی نماینده دفتر نماینده ولی فقیه خوزستان ادامه داد: نهادها و سازمان‌ها سه دسته هستند؛ سازمان‌ها و نهادهایی وجود دارند که مستقیم متولی و مسئول امور قرآنی هستند که می‌توان به اداره اوقاف، سازمان تبلیغات اسلامی و ارشاد اسلامی اشاره کرد. همچنین سازمان‌ها و اداراتی هم هستند که کار اصلی آنها قرآن نیست، اما در این عرصه مؤثر هستند و آنها هم وظایفی دارند؛ اداراتی مانند صدا و سیما، سپاه پاسداران و نهادهایی که با عموم مردم در ارتباط هستند که این قبیل دستگاه‌ها نیز تأثیرگذارند و شاید تأثیرشان از ادارات دسته اول بیشتر باشد. دسته سوم اداراتی هستند که به صورت محدود و در سطح کارکنان و خانواده‌های خودشان می‌توانند فعالیت کنند. در همه این موارد مطالباتی از مسئولان ادارات داشتیم، نشست‌هایی برگزار شد و پیگیر دیدار با بخش دیگری از آنها نیز هستیم.

بررسی نواقص نهادها در امور قرآنی 

وی با اشاره به بررسی عملکرد هر نهاد و اداره در حوزه قرآنی، گفت: برای مثال درباره حوزه علمیه که یکی از ارکان کارهای قرآنی است و می‌تواند اثرگذار باشد، فکر کردیم چه نقص‌هایی در حوزه وجود دارد؟ چه راه‌هایی برای کم کردن فاصله ما با آن نقطه مطلوب وجود دارد که طلبه‌ها را بیشتر در زمینه قرآن توانمند و فضای قرآنی حوزه را بیشتر کند؟ در این میان حوزه علمیه برادران استقبال خوبی از برنامه‌های قرآنی داشته‌اند و در همین زمینه هم سه طرح مورد بررسی قرار گرفت که یکی از آنها اجرایی شد، گرچه شیوع کرونا مقداری در امور و کارها خلل وارد می‌کند. همچنین با مدیریت حوزه علمیه خواهران و مسئولان ادارات متولی امور قرآنی رایزنی شده است و حتماً این تعامل را با آموزش و پرورش، صدا و سیما و سپاه هم خواهیم داشت؛ این اقدامات به این جهت صورت می‌گیرد که بدانیم این نهادها تا چه میزان در این عرصه توانا هستند و از سوی دیگر در این نشست‌های مشورتی، طرح‌های دیگری ارائه شود.

بلادیان تصریح کرد: بخش دیگر از فعالیت‌های قرآنی در استان، کارهای مردمی است که در حال انجام است. خدا را شکر مردم خوبی داریم و مردم همیشه در صحنه‌های لازم برای حفظ دین و انقلاب حضور دارند و در زمینه فعالیت‌های قرآنی هم این حضور مؤثر و پررنگ است. بدون اغراق می‌توان گفت عمده اقدامات کلان و بزرگی که در حال حاضر در عرصه قرآنی انجام می‌شود، یا اصالتاً مردمی هستند و یا مردمی بوده‌اند و در قالب مؤسسه بروز کرده‌اند که لازم است از این کارها تقدیر شود. 

دیدار با پیشکسوتان قرآنی 

مسئول امور قرآنی نماینده دفتر نماینده ولی فقیه خوزستان اظهار کرد: یکی از برنامه‌های مورد تأکید حجت‌الاسلام‌والمسلمین موسوی‌فرد، دیدار با پیشکسوتان و مؤثران جامعه قرآنی و دلجویی از آنان است. این برنامه آغاز شد و با پیشکسوتان قرآنی دیدار داشته و دغدغه‌های آنها را شنیدیم. این دیدارها فرصت خوبی است که انسان به معضلات جامعه قرآنی پی ببرد و در راه اصلاح‌شان از آنها نظر بخواهد؛ این دیدارها همچنان ادامه خواهد داشت. همچنین در همین زمینه، باید مؤسسات فعال قرآنی را پیدا کنیم و در همین راستا دیداری با اتحادیه مؤسسات قرآنی نیز داشتیم.

وی همچنین درباره دیدار خود با پیشکسوتان قرآنی تأکید کرد: ما نیاز داریم جامعه قرآنی استان خوزستان انسجام خوبی پیدا کند تا اثربخشی آن در جامعه بیشتر شود. متأسفانه اختلاف سلایق و اختلاف نظرها منجر به تفرقه و جدایی می‌شود. این یکی از دغدغه‌های پیشکسوتان است. پیشنهاد این است که همچنانکه در همه جامعه‌ها بسیج داریم، مثلا جامعه بسیج هنرمندان، جامعه بسیج پزشکان و...، در جامعه قرآنی هم بسیج جامعه قرآنی داشته باشیم. بسیج جامعه قرآنی می‌تواند محلی برای حضور و گرد هم آمدن و طرح و رفع مشکلات بشود و ما پیگیر ایجاد آن هستیم.

بلادیان اضافه کرد: یکی دیگر از دغدغه‌های پیشکسوتان قرآنی، عدم توجه به نیروها و چهره‌های قرآنی است. تمام جوانان انقلاب و همه نیروهای آماده برای حضور در عرصه کار و فعالیت برای ما محترم هستند، منتها بر اساس آموزه‌ها و نگاه عقلی آن افرادی که امتیازات خاص دارند، در امتیازات اشتغال و رسیدگی‌های دولتی مقدم باشند. جامعه قرآنی به حق این خواسته را دارد و انتظار داریم دولت و ادارات تا حد توان همت خود را در این‌باره صرف کنند تا منافع دولتی و اشتغال اولویت‌بندی شود و یکی از اولویت‌های خود را به نیروهای قرآنی اختصاص دهند و امتیاز خوبی در این زمینه لحاظ شود.

مسئول امور قرآنی نماینده دفتر نماینده ولی فقیه خوزستان، گفت: آنچه مهم است این است که فرد قرآنی، به حق انتظار دارد که مورد تشویق ویژه قرار بگیرد. یکی از انتقادات پیشکسوتان این است که متأسفانه در میان چهره‌های قرآنی، افراد بیکار زیاد داریم و اگر این مسئله اصلاح شود قطعاً اشتیاق جوانان به قرآن کریم بیشتر و بیشتر خواهد شد.

وی در ادامه گفت:‌ از جمله دیگر مطالبات پیشکسوتان قرآنی این است که سازمان‌های مختلف در زمینه امور قرآنی فعال‌تر شوند، مثلاً آموزش و پرورش می‌تواند تعامل خوبی با جامعه قرآنی داشته باشد و کارهای خوبی صورت گیرد، چون آموزش و پرورش فضای گسترده برای آموزش دارد و می‌تواند از چهره‌های ممتاز قرآنی در امر آموزش استفاده کند. همچنین صدا و سیما که یک رسانه عمومی است و در راستای آموزش و قرآن می‌تواند تأثیر بیشتر و بهتری داشته باشد.

وی با تأکید بر توجه به فضای قرآنی استان،‌ گفت: در فضای استان و شهر اهواز کمبودهایی از نظر تعداد مؤسسات قرآنی مشاهده می‌شود؛ به طور مثال پراکندگی مؤسسات در سطح شهر مناسب نیست و در برخی مناطق نیازمند تأسیس یک مرکز قرآنی، خانه قرآنی و یا مؤسسه قرآنی هستیم. همچنین در حوزه علمیه برادران رشته تخصصی علوم قرآن و تفسیر در سطح ۳ حوزه نداریم که باید پیگیری و راه‌اندازی شود که می‌تواند تأثیرگذار باشد.

بلادیان ادامه داد: علاوه بر همه موارد گفته شده جلسه‌ای با استادان قاری داشتیم و بنا بر تکرار این جلسه بود که با آغاز پیک چهارم کرونا مواجه شدیم. در این جلسات مشورتی فواید زیادی وجود دارد، از این رو اصرار داریم با شخصیت‌های مؤثر عرصه قرآن کریم ارتباط داشته باشیم.

اشکالی که درباره هزینه‌کردها وجود دارد، عدم شفافیت هزینه‌های قرآنی است. این مطالبه را داشته‌ایم اما هنوز جوابی از سازمان‌ها دریافت نکردیم. البته به طور خاص سازمان تبلیغات و اوقاف از عدم اختصاص بودجه مربوط به قرآن و بودجه‌های دیگرشان گلایه‌مند هستند و دولت آن‌طور که باید نسبت به بودجه‌های قرآنی سازمان‌ها اهتمامی نداشته و به همین دلیل می‌گفتند دستمان بسته است که این موضوع باید پیگیری بیشتری شود. نیاز است نماینده ولی فقیه در این مسئله ورود کنند تا ادارات و سازمان‌ها بیشتر و جدی‌تر در زمینه فعالیت‌های قرآنی اهتمام داشته باشند و فعالیت کنند

وی در پاسخ به سؤالی درباره هزینه و بودجه دستگاه‌های متولی امور قرآنی، گفت: اشکالی که درباره هزینه‌کردها وجود دارد، عدم شفافیت هزینه‌های قرآنی است. این مطالبه را داشته‌ایم اما هنوز جوابی از سازمان‌ها دریافت نکردیم. البته به طور خاص سازمان تبلیغات و اوقاف از عدم اختصاص بودجه مربوط به قرآن و بودجه‌های دیگرشان گلایه‌مند هستند و دولت آن‌طور که باید نسبت به بودجه‌های قرآنی سازمان‌ها اهتمامی نداشته و به همین دلیل می‌گفتند دستمان بسته است که این موضوع باید پیگیری بیشتری شود. نیاز است نماینده ولی فقیه در این مسئله ورود کنند تا ادارات و سازمان‌ها بیشتر و جدی‌تر در زمینه فعالیت‌های قرآنی اهتمام داشته باشند و فعالیت کنند. در مورد ارشاد نیز گویا مقداری از تخصیص بودجه‌ قرآنی منوط به تشکیل جلسه شورای عالی قرآن است.

مسئول امور قرآنی نماینده دفتر نماینده ولی فقیه خوزستان، ادامه داد:‌ بودجه‌های قرآنی نهادها کاهش داشته است و از سوی دیگر نهادها از تهران دستورالعمل هزینه دارند و به برخی نهادها بنا به اظهار خودشان، امسال بودجه‌ای داده نشده است، اما انتظار داریم قرآن و فعالیت‌های قرآنی مورد توجه مضاعف قرار بگیرد و رسیدگی به امور قرآنی بیشتر شود، چراکه اگر رسیدگی بیشتر شود، معضلات فرهنگی و اجتماعی و حتی سیاسی کمتر خواهد شد.

ورود جدی به برپایی جلسات تفسیر قرآن

وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: وقتی می‌گوییم جامعه قرآنی شاید به اشتباه تنها استادانی که در سطح مسابقات و در حوزه‌های صوت و لحن و تجوید فعالیت می‌کنند مد نظر قرار گیرند، در حالی که جامعه قرآنی ما اعم از گروه‌های تواشیح، مرتلین مفسران و حتی خیرین قرآنی است. ما در بحث تفسیر و تبیین مفاهیم قرآن کریم باید ورود جدی داشته باشیم. استان خوزستان در زمینه حفظ و تلاوت قرآن کریم از چهره‌های بین‌المللی و استعدادهای خوبی برخوردار است اما در تفسیر و تبیین معارف قرآن نیاز بیشتری به کار و فعالیت وجود دارد. در زمینه کارهای وقفی و خیریه‌ قرآن کریم، خوزستان، استان تشنه و مستعدی است، تشنه از این جهت که موقوفات قرآنی ما محدود هستند و مستعد از این جهت که چهره‌های خیر و نیکوکار بسیاری داریم؛ مشکل این است که نتوانستیم جامعه قرآنی و محوریت قرآن را به این خیرین بشناسانیم.

بلادیان درباره تشکیل شورای قرآنی در خوزستان گفت: تشکیل شورای عالی قرآن با ریاست نماینده ولی فقیه، حضور استاندار به عنوان نائب رئیس و یا معاونان وی، دبیری مدیرکل ارشاد و با حضور سازمان‌های مختلف، حتماً تأثیرگذار خواهد بود. این جلسه متأسفانه تاکنون تشکیل نشده اما امیدواریم طی یک یا دو هفته آینده تشکیل شود و ما شاهد ثمرات آن باشیم.

فرصت تشکیل شورای قرآن در خوزستان

وی ضمن ابراز امیدواری نسبت به تشکیل جلسه شورای عالی قرآن در استان، درباره هدف از تشکیل این شورا گفت: شورای قرآن به جهت حضور استاندار یا یکی از معاونان وی، فرصت خوبی برای تعامل جدی با دستگاه‌های مختلف است. از طرف دیگر بودجه‌هایی وجود دارد که تنها در صورت برگزاری جلسه شورا و مصوب شدن طرح‌های قرآنی قابل استفاده هستند.

بلادیان درباره اقدامات قرآنی دفتر نماینده ولی فقیه گفت: اولین برنامه ما برگزاری دیدار با جامعه قرآنی بود که برگزار شد. همچنین وعده جلسه دیگری در ماه رمضان داده شد که قرار است برگزار شود. مطالبه‌گری در زمینه تشکیل جلسات تفسیر در سطح استان در دیدار با علما صورت گرفته است. اگر جلسات تفسیر قرآن در استان تشکیل شوند، این رخداد فراگیر می‌شود و در بین اولویت‌های طلاب و چهره‌های قرآنی قرار می‌گیرد و قطعاً تأثیرگذار خواهد بود.

مسئول امور قرآنی نماینده دفتر نماینده ولی فقیه خوزستان بیان کرد: تأسیس یک مرکز عمومی قرآنی در اهواز و شهرهای بزرگ استان، خواست ما در دفتر نماینده ولی فقیه است. البته این امر اتفاق نمی‌افتد مگر اینکه همه جامعه قرآنی همدل شوند، نیازها را مطرح کنند و پیگیر افراد خیر و نیکوکار باشند. همچنین مساجد اهواز باید در زمینه فعالیت‌های قرآنی ورود کنند، چراکه به مساجد قرآن‌محور در مناطق مختلف اهواز نیازمند هستیم تا هر شب یک برنامه قرآنی از جمله تفسیر، تلاوت، حفظ و ... داشته باشند.

وی در پایان سخنان خود با اشاره به سخن امام هادی(ع)؛ «به جای آنکه حسرت و اندوه بخوریم که در گذشته موفق نشدیم، تصمیم و اراده قوی برای جبران مافات داشته باشیم»، گفت: بنا به دستور امام هادی(ع)، باید در زمینه فعالیت‌های قرآنی امیدوار به آینده باشیم و گام‌ها را برداریم. البته در این زمینه نیاز به انسجام وجود دارد، چون یک دست صدا ندارد و نیاز است همه در یک جهت حرکت کنیم تا شاهد ثمرات درخشان این کار باشیم.

انتهای پیام
captcha