کتابخانه تخصصی ادبیات پایداری کشور در خوزستان راه‌اندازی می‌شود
کد خبر: 3862193
تاریخ انتشار : ۱۹ آذر ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۷

کتابخانه تخصصی ادبیات پایداری کشور در خوزستان راه‌اندازی می‌شود

گروه فرهنگی ــ رئیس حوزه هنری خوزستان با اشاره به راه‌اندازی کتابخانه تخصصی ادبیات پایداری کشور در این استان، گفت: تا امروز آثار شناخته‌شده در حوزه دفاع مقدس را ما منتشر نکرده‌ایم. تا امروز نتوانسته‌ایم کتابی را در حوزه ادبیات پایداری بنویسیم که به نظر مقام معظم رهبری برسد و از طرف ایشان تقریظ دریافت کند و این نقطه ضعف است.

کتابخانه ادبیات پایداری خوزستان تأسیس می‌شود/

به گزارش ایکنا از خوزستان، حجت‌الاسلام سیدشهاب‌الدین طباطبایی، رئیس حوزه هنری خوزستان، با حضور در تحریریه خبرگزاری ایکنا، درباره برنامه‌های این نهاد در حوزه ادبیات پایداری سخن گفت.

وی در آغاز سخنان خود با اشاره به برگزاری «نشست‌ استان‌های مرزی درگیر در جنگ تحمیلی» که سال گذشته به میزبانی اهواز برگزار شد، گفت: خوزستان به دلیل اینکه به‌عنوان محور پایداری شناخته می‌شود میزبانی این نشست را بر عهده داشت و راهی برای برگزاری متناوب این نوع جلسات در استان‌های دیگر، گشوده شد.

طباطبایی اظهار کرد: اولین اتفاق این نشست این بود که توانستیم برای دو تن از پیشکسوتان هنر انقلابی استان خوزستان؛ استاد عبدالرضا حیاتی و استاد محمدجمال‌پور اعتبار ویژه‌ای دریافت کرده تا دو مستند فاخر در معرفی شخصیتشان تولید شود؛ در این دو مستند، علاوه بر این دو شخصیت محوری، سعی کردیم به دیگر شخصیت‌های تأثیرگذار در حوزه هنر پایداری نیز بپردازیم.

رئیس حوزه هنری خوزستان با اشاره به راه‌اندازی کتابخانه تخصصی ادبیات پایداری، گفت: مقدمات این کار آغاز شده و در همین راستا تفاهم‌نامه‌ای با اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان امضا شد که طبقه فوقانی کتابخانه مرکزی به کتابخانه تخصصی پایداری کشور اختصاص یابد. همچنین در همان فضا، دو اتاق ویژه مطالعه و اقامت محققانی که از سراسر کشور در کتابخانه حضور پیدا می‌کنند و به منابع نیاز دارند، پیش‌بینی شده است. برای راه‌اندازی این کتابخانه تخصصی، نزدیک به 2 هزار جلد کتاب آماده شده و 1800 جلد کتاب دیگر نیز قرار است به آن اضافه شود تا به‌صورت رسمی کتابخانه تخصصی ادبیات پایداری و دفاع مقدس کشور در اهواز افتتاح شود. با توجه به مشکلات مالی و اعتباری موجود، مجموعه‌ای از کتاب‌های مرجع در این حوزه هنوز تهیه نشده و پیگیر هستیم که از طریق استانداری بتوانیم برای این مسئله اقدام کنیم.

غفلت از آسیب‌های بعد از جنگ تحمیلی در فیلم‌سازی

طباطبایی در بخش دیگری از سخنان خود توجه به آسیب‌های بعد از جنگ تحمیلی در فیلم‌سازی را مطالبه‌ای حائز اهمیت دانست و افزود: پیرو برگزاری «نشست‌ استان‌های مرزی درگیر در جنگ تحمیلی» موضوع  و مطالبه توجه ویژه‌ به آسیب‌های بعد از جنگ در بحث فیلم‌سازی دفاع مقدس، مطرح شد؛ که براین اساس در حال حاضر دو یا سه فیلم‌نامه در این زمینه در دست نگارش است. مشاهده می‌شود که در آثار دفاع مقدس به نفس جنگ پرداختیم اما بسیار محدود به آسیب‌های بعد از جنگ توجه شده است. یکی از این آسیب‌ها، ویرانی‌های شدیدی است که هنوز نتوانستیم آن‌ها را جبران کنیم و تبدیل به خطر و آسیب برای ما شده‌اند.

رئیس حوزه هنری خوزستان گفت: این موضوعات بعد از نشست استان‌های مرزی مورد توجه قرار گرفت و مقرر شد، حوزه هنری کشور به‌صورت سالانه اعتبارات خاصی را برای استان‌های درگیر جنگ در بخش‌های تأسیس کتابخانه، برگزاری جشنواره، چاپ کتاب، فیلم‌سازی و ... در نظر بگیرد.

آثار شناخته شده در حوزه دفاع مقدس تولید ما نیست

طباطبایی درباره تولیدات استان‌ خوزستان به‌عنوان پایتخت دفاع مقدس در حوزه ادبیات پایداری تصریح کرد: این نگرانی برای استان خوزستان وجود دارد که تا به امروز، آثار شناخته شده حوزه دفاع مقدس، تولید ما نبوده‌اند. علی‌رغم اینکه کتاب «دا» خاطراتی است که در خوزستان اتفاق افتاده و نویسنده آن خوزستانی است اما تولید حوزه هنری تهران است. ما تا امروز نتوانسته‌ایم کتابی در حوزه ادبیات پایداری بنویسیم که به نظر مقام معظم رهبری برسد و از طرف ایشان تقریظ دریافت کند. نقصی که در خوزستان وجود دارد این است که علی‌رغم اینکه محور پایداری و دفاع مقدس است، نتوانسته‌ایم نویسنده توانمندی داشته باشیم که کتاب شاخصی تولید و نظر مخاطب را جلب کند و این یک نقطه ضعف است.

وی با اشاره به چاپ دو کتاب «تیمار غریبان» و «دِین» در سال گذشته از سوی حوزه هنری خوزستان، افزود: در زمینه تاریخ پایداری در خوزستان اثری تولید شده که تا مرحله چاپ هم برده شد اما با نویسنده دچار اختلاف نظر شدیم. در این کتاب، مقاومت خوزستان در طول تاریخ، برای اولین بار نشان داده شده است. همچنین سه کتاب دیگر در حوزه ادبیات پایداری هم به احتمال زیاد تا پایان سال چاپ می‌شوند.

رئیس حوزه هنری خوزستان تصریح کرد: استان‌های دیگر کارهای شاخصی در زمینه ادبیات پایداری انجام داده‌اند که مورد توجه مقام معظم رهبری نیز قرار گرفته است. ایشان در این زمینه صاحب‌نظر هستند؛ لذا وقتی برای کتابی تقریظ می‌نویسند به این معنی است که نویسنده از عهده کار برآمده. برای مثال کتاب «فرنگیس» ماجرای زنی مقاوم از کردستان است که ما در خوزستان از این نمونه‌ها بسیار داریم، مانند همان زن عربی که با نیروی عراقی‌ درگیر شد و او را کشت و او هم نماد مقاومت زن ایرانی است. خوزستان از این دست نمادها بسیار دارد اما نتوانسته‌ایم کالای خود را عرضه کنیم.

آثار دفاع مقدس چقدر خوانده می‌شوند؟

طباطبایی در ادامه درباره آثار منتشره دفاع مقدس در استان خوزستان گفت: آثار فراوانی در این حوزه در استان چاپ شده، این کار از یک جهت خوب است، اما این پرسش‌ها مطرح می‌شود که چقدر این آثار ادبی هستند؟ چه میزان کیفیت نگارش و چقدر سندیت دارند؟ به دلیل اهمیت این پرسش‌ها پیشنهاد کردیم این آثار توسط واحد ادبیات پایداری حوزه هنری بررسی شوند؛ در این واحد، شورای تخصصی از نویسندگان توانای ادبیات پایداری کشور، آثار را می‌خوانند و بررسی می‌کنند. صحبت بر سر این است که چقدر این آثار خوانده میشوند و در چه تیراژی به چاپ میرسند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره سایر برنامه‌های حوزه هنری گفت: در حوزه ادبیات پایداری در حال حاضر، جمع‌آوری خاطرات شهید رایگانی را در دستور کار داریم که از شهدای روحانی گمنام رامهرمز است. برخی از شهدای انقلاب و دفاع مقدس واقعاً گمنام هستند. این شخصیت از گنجینه‌های انقلاب و دفاع مقدس است که در رامهرمز و بهبهان انسان تأثیرگذاری بود. فراخوان جمع‌آوری خاطره با محوریت شهید رایگانی منتشر شده تا در سطح استان خوزستان و کهگیلویه‌وبویر احمد خاطرات مربوط به این شهید گردآوری شود. این مجموعه خاطرات بعد از داوری به چاپ می‌رسند.

رئیس حوزه هنری خوزستان همچنین با اشاره به برنامه‌های شب خاطره حوزه هنری اظهار کرد: یکی از برنامه‌های محوری حوزه هنری کشور، شب خاطره است که از محبوب‌ترین برنامه‌های مقام معظم رهبری به‌شمار می‌رود و سال گذشته، در شب خاطره، فاطمه جوشی و سردار سرخیلی از استان خوزستان در محضر رهبر انقلاب خاطره‌گویی کردند. هدفمان توسعه این نوع برنامه در همه شهرهای استان است؛ چراکه از برنامه‌های تأثیرگذار برای نسل جوان است و نشان می‌دهد که شرایط جنگ و دشواری آن روزها باعث نمی‌شود انسان مؤمن امید به زندگی را از دست بدهد، بلکه با قدرت به حرکت خود ادامه می‌دهد.

طباطبایی به توضیحاتی درباره دیگر برنامه حوزه هنری استان در زمینه تولید انیمیشن پرداخت و اظهار کرد: در حوزه انیمیشن، 110 گرافیست خوزستانی را شناسایی کرده‌ایم که با کیفیت بین‌المللی انیمیشن تولید می‌کنند. هدفمان این است که از این ظرفیت برای تولید انیمیشن در حوزه دفاع مقدس استفاده کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به سؤالی درباره کلاس‌های آموزشی حوزه هنری در خوزستان گفت: علت اینکه بین حوزه هنری و آموزش فاصله افتاد، سوءمدیریت افراد بود. در حال حاضر با مدارس شهید ابراهیمی در کوی کیانپارس اهواز تفاهم‌نامه منعقد کرده‌ایم که مجموعه آموزش حوزه هنری به آنجا منتقل شود تا این دوره‌های آموزشی ادامه پیدا کند.

برخی مسئولان نمی‌خواهند کسی غیر از خودشان رشد کند

رئیس حوزه هنری خوزستان در پایان سخنان خود با تأکید بر اینکه لازم است دستگاه‌ها و نهادهای فرهنگی از ظرفیت‌های یکدیگر برای ارتقای سطح فرهنگ و پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی استفاده کنند، تصریح کرد: متأسفانه برخی مسئولان نمی‌خواهند کسی غیر از خودشان رشد کند. نگاه جهادی این است که وقتی ظرفیت مازادی دارید که بلااستفاده مانده و می‌دانید جای دیگر می‌توان از آن استفاده کرد و در مسیر اهداف انقلاب است، آن را دریغ نکنید؛ اگر نگاه جهادی وجود داشت نهادی مثل حوزه هنری این همه مشکل نداشت.

انتهای پیام
captcha