نقش باورهای مذهبی در سلامت روان
کد خبر: 3992116
تاریخ انتشار : ۳۰ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۴

نقش باورهای مذهبی در سلامت روان

دیگر عدم باور به این منبع بیرونی آدمی را به سمت بسیاری از آسیب‌های اجتماعی سوق می‌دهد و بر این اساس باید گفت اعتقادات دینی و مذهبی سلامت روان را ارتقا می‌بخشد.

پیوند و ارتباط میان آرامش روانی، باورها و اعتقادات افراد غیر قابل انکار است. اسلام به عنوان مجموعه کاملی از باورها و اعتقادات و آموزه های دینی، سعی کرده است در اصلاح و هدایت فرد و جامعه تلاش کند و تمام رفتارهای انسانی را در سطح فردی و جامعه مورد توجه قرار داده و هدف اصلی‌اش را سعادت و سلامت و آرامش فردی و اجتماعی انسان‌ها معرفی کرده است.

سلامت روان و رضایت از زندگی یکی از ویژگی‌های فرد سالم است. دین و خداپرستی، رابطه مستقیم با سلامت فرد و جامعه دارد، هر قدر که افراد از ایمان قوی و مستحکم برخوردار باشند به همان نسبت از سلامت روان فردی و اجتماعی برخوردارند و ایمان و اعتقاد به خداوند متعال، اثر اضطراب‌آفرین را ریشه کن و عفت و پاکدامنی، خوشبینی و امیدواری را برای افراد به ارمغان می‌آورد و در اجتماع موجب از بین رفتن فقر و گسترش عدالت اجتماعی بوده وروابط اجتماعی را بهبود بخشیده و جامعه از امنیت و آرامش لازم برخوردار خواهد بود.

به اعتقاد شماری از روان‌شناسان باورهای دینی و مذهبی نقشی حیاتی در ارتقای سلامت روان ایفا می‌کند؛ به عبارت دیگر این باور که با عنوان ایمان به یک منبع بیرونی جهت دستیابی به آرامش شناخته می‌شود، موجب تخلیه بسیاری از انرژی‌های منفی است.

فطرت آدمی همواره خواستار اتصال به یک منبع بیرونی برای هدایت است؛ این تکیه‌گاه که از آسیب‌های روحی و روانی متعددی پیشگیری می‌کند؛ به طور حتم بر سلامت روان تاثیرگذار است. به عبارت دیگر عدم باور به این منبع بیرونی آدمی را به سمت بسیاری از آسیب‌های اجتماعی سوق می‌دهد و بر این اساس باید گفت اعتقادات دینی و مذهبی سلامت روان را ارتقا می‌بخشد.

ناهنجاری‌های اجتماعی نیز که در سطوح فردی و اجتماعی نظیر بیماری‌های روانی (اسکیزوفرنی و...) بروز می‌کند؛ حاکی از فقدان سلامت روانی جامعه است که با ارتقاء باورهای دینی و مذهبی کاهش می‌یابد.

امروزه بیش از هر زمان دیگر نیازمند تفکر و اندیشه در باب تأثیرگذاری تقیدات دینی بر تمامی امور انسانی به ویژه مسایل عاطفی و روحی هستیم. امرزه بسیاری از اندیشمندان و صاحبنظران بر این باورند که مذهب تاثیر انکارناپذیری بر سلامت روح و جسم و دیگر ابعاد زندگی بشر دارد.

سیده طاهره حسینی، مدیر مرکز مشاوره معاونت اجتماعی پلیس فارس

انتهای پیام
captcha