مستند خلبان رئوفی‌فرد؛ نخستین شهید هوانیروز
کد خبر: 4040023
تاریخ انتشار : ۱۲ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۲

مستند خلبان رئوفی‌فرد؛ نخستین شهید هوانیروز

امیر سرتیپ خلبان شهید محمد حسین رئوفی فرد اولین شهید هوانیروز ارتش، زاده خراسان‌جنوبی است؛ شهیدی که به تعلیم تربیت و رسیدگی به مدارس در کنار خلبانی و پاسداری از کشور بسیار معتقد بود.

امیر سرتیپ خلبان شهید محمد حسین رئوفی فردبه گزارش ایکنا از خراسان‌جنوبی، مستند «جای خالی قهرمان» روایتگر زندگی اولین شهید خلبان هوانیروز «محمدحسین رئوفی فرد» است که به همت حوزه هنری خراسان‌جنوبی تهیه و تولید شده است و همزمان با سالروز شهادت شهید «محمدحسین رئوفی فرد» از شبکه خاوران پخش شد.

در این مستند 25 دقیقه‌ای مادر شهید«محمدحسین رئوفی فرد» می‌گوید: محمدحسین وقتی به دنیا آمد کودک آرامی بود و دوران جوانی‌اش همزمان با روزهای اول انقلاب اسلامی بود.

وی ادامه می‌دهد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی محمدحسین وارد ارتش می شود و محمدحسین آسمان را برای خدمت به انقلاب انتخاب می‌کند و هیچ گاه متوجه نشدم که خلبان شده است.

مادر شهید رئوفی فرد می‌گوید: محمدحسین هم پدر، مادر و فرزند برای ما بود و همین موضوع خبر شهادتش را برای ما سخت کرده بود و هنگامی که خبر شهادتش را شنیدم از درون سوختم.

خواهر شهید در این مستند بیان می‌کند: هنگامی که حکومت نظامی در پنج شهر ایران حاکم شد چند خلبان زبده را برای بمباران کردن شهرها انتخاب کردند و محمدحسین یکی از این افراد بود که به همراه دوستانش از پادگان فرار می‌کنند.

مادر شهید رئوفی فرد خانه خود را وقف حوزه علمیه کرد تا با درج نام فرزندش در این مکان یاد و خاطر پسر دلبندش زنده بماند.

ساخت نمازخانه دبستان شکوفه‌های انقلاب بیرجند یکی دیگر از اقدامات مادر این شهید بزرگوار بوده است تا به تعلیم و تربیت فرزندان دیگری همچون محمدحسین خود کمکی کرده باشد. در این مستند به زندگی شهید سیدعلیرضا حسنی نیز یکی از شهدای بیرجند پرداخته می‌شود.

احسان عمیدیان، تکتم ساجد و مهدی حسینی تصویربرداری، محمدصادق دهقانی نویسندگی و تهیه کنندگی و مهدی حسینی کارگردانی مستند جای خالی قهرمان را بر عهده داشته‌اند.

امیر سرتیپ خلبان شهید محمد حسین رئوفی فرد اولین شهید هوانیروز ارتش و کشور است که 9 مهرماه سال 1334 در شهرستان بیرجند در استان خراسان‌جنوبی چشم به جهان گشود.

محمدحسین خانواده‌ای مومن و معتقد به مبانی اسلام داشت که او را طبق مبانی دین مبین اسلام پرورش دادند. دو سال بیشتر نداشت که به همراه خانواده‌اش به زاهدان رفت و دوران تحصیلات ابتدایی و دبیرستان خود را در آن شهر گذراند. او پس از اخذ دیپلم، در سال 1353 به استخدام هوانیروز ارتش درآمد و به دلیل علاقه به پرواز جهت طی دوره‌های مقدماتی خلبانی وارد دانشکده هوانیروز ارتش در اصفهان شد.

محمدحسین دوره تکمیلی پنج ساله و دوره‌های عمومی و تخصصی خود را با موفقیت طی کرد و نشان داد که در فنون و علوم حافظه‌ای سرشار دارد. دانشجو خلبانی رئوفی فرد از دانشجویان ممتاز هوانیروز بود که دوره‌های خلبانی کبری را در 15 هفته به پایان رساند و بلافاصله برای دوره تخصص بالاتر (موشک تاو) انتخاب شد. او پس از موفقیت در این دوره با درجه ستوان سومی در پایگاه هوانیروز مسجدسلیمان مشغول به خدمت شد.

انقلاب اسلامی که پیروز شد، شهید رئوفی فرد به خدمت بازگشت و از اولین افرادی بود که به مردم اصفهان پیوست و پس از چندی داوطلبانه جهت آزادسازی پادگان شهرکرد، به کردستان اعزام شد.

او مأموریت‌های زیادی را در دیگر شهر‌های مرزی کردستان با موفقیت انجام داد و در آخرین پرواز خود هنگامی‌که با هلیکوپتر جنگی، هلیکوپتر آذوقه‌رسانی را در منطقه کردستان هدایت و پشتیبانی می‌کرد، به توده مه و بهمن برخورد و موقعیت خود را گم کرد و پس از چند دقیقه به علت سردرگمی و عدم تشخیص موقعیت به کوه برخورد کرده و در 10 اسفندماه سال 1358 به آرزوی خود که شهادت و دیدار با معبود بود، دست یافت.

 

انتهای پیام
captcha