نشست نقد و بررسی کتاب «کودکستان آقا مرسل» برگزار شد
کد خبر: 4152977
تاریخ انتشار : ۱۴ تير ۱۴۰۲ - ۲۲:۵۷

نشست نقد و بررسی کتاب «کودکستان آقا مرسل» برگزار شد

به میزبانی کتابخانه مرکزی قم، نشست نقد و بررسی کتاب «کودکستان آقا مرسل» با حضور نویسنده و منتقد ادبی و جمعی از کودکان و نوجوانان برگزار شد.

نشست نقد و بررسی کتاب «کودکستان آقا مرسل» در قم برگزار شدبه گزارش ایکنا از قم، به نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان قم، با مشارکت کتابخانه مرکزی قم و مجمع فرهنگی محبین پیامبر اکرم(ص)، نشست نقد و بررسی کتاب «کودکستان آقا مرسل» با حضور داود امیریان، نویسنده اثر؛ علی باباجانی نویسنده و منتقد ادبی؛ زهرا عبدی، نویسنده کودک و نوجوان و جمعی از کودکان و نوجوانان در سالن جلسات کتابخانه مرکزی قم برگزار شد.

داوود امیریان، نویسنده نوجوان در این نشست گفت:  از کودکی کتابخوان حرفه‌ای بودم و خواندن را از کتابخانه شروع کردم؛ هرچند که در زمان ما کتاب‌های مناسب بسیار کم بود اما علاقه ما به کتاب سبب می‌شد که هرچه پول داشتم را خرج کتاب می‌کردم.

وی افزود: زمانی که نوجوان بودم، توفیق حضور در جبهه دفاع مقدس نصیبم شد و بعد از آن نیز درسم را ادامه دادم و عضو یک کتابخانه عمومی از مجموعه نهاد کتابخانه‌های عمومی شدم و اتفاقی با مسابقه‌ای به نام «فرمانده من» آشنا شدم و برگزیده شدن در این مسابقه، سرنوشت من را تغییر داد و مسیر نویسندگی را انتخاب کردم.

نویسنده کتاب «جام جهانی در جوادیه» پیرامون نحوه شکل‌گیری و عنوان کتاب گفت: در زمان جنگ، اسامی کنکوری‌ها، در روزنامه‌ها چاپ می‌شد و یک صفحه مخصوص هم در روزنامه‌ها به رزمندگانی که در کنکور ثبت نام کرده بودند و نتوانسته بودند در کنکور شرکت کنند و شهید شده بودند اختصاص داشت و این مشاهدات به همراه تجربه کتاب «گردان قاطرچی‌ها» و استفاده از شخصیت‌های آن کتاب، زمینه‌ساز نوشتن کتاب «کودکستان آقا مرسل» شد؛ ضمن اینکه در آن زمان، لشکر استان تهران، «لشکر 27 محمد رسول‌الله» بود و عنوان کتاب به نوعی به این نکته هم اشاره دارد که بسیاری از رزمندگان این لشکر را نوجوانان تشکیل می‌دادند.

امیریان همچنین پیرامون نگارش کتاب به زبان طنز، گفت: ذات ما ایرانی‌ها نیز طنز و خنده هست و برای همین با بسیاری از مشکلاتمان شوخی می‌کنیم؛ در حالی که متاسفانه در کتاب‌های داستانی ما کمتر از طنز استفاده شده است و این خلا احساس می‌شود.

نویسنده کتاب «خمپاره‌های فاسد» در توصیه‌هایی برای نویسنده شدن به نوجوانان حاضر در نشست، ابراز کرد: برای نویسنده شدن باید تخیلتان را ورزش و پرورش بدهید و در مورد ماجراهای مختلف داستان‌سرایی کنید و در کنار آن کتاب زیاد بخوانید.

در ادامه این نشست، علی باباجانی، نویسنده و شاعر کودکان و نوجوانان پیرامون نحوه علاقه‌مندی خود به دنیای نویسندگی گفت: از مقطع ابتدایی علاقه زیادی به درس انشا و نوشتن داشتم و در کنار درس، مشاغل مختلفی را تجربه کردم که اطلاعات زیادی در مورد آدم‌ها و شغل‌ها به من داد و بعد از مدتی در مسابقه شعر شرکت کردم و آشنایی با استادی که من را در این مسیر راهنمایی کرد، زندگی من را تغییر داد.

نویسنده کتاب «قبل از آفتاب» تصریح کرد: زندگی جمعی از اتفاقات خوشحال‌کننده و غم‌انگیز است و هنر داوود امیریان این است که اتفاقات طنز زندگی را کشف می‌کند و این موضوع در فضایی مثل جبهه‌های دفاع مقدس کار سختی است.

باباجانی افزود: ما دو مدل طنز داریم، یکی کلامی و یکی موقعیتی؛ و این کتاب از هر دو روش طنز استفاده شده است و همین موضوع باعث لذت‌بخش‌تر شدن مطالعه این کتاب می‌شود.

یادآور می‌شود، در پایان این نشست، کودکان و نوجوانان حاضر در نشست به پرسش و پاسخ پیرامون کتاب پرداختند.

انتهای پیام
captcha