پرهیز از سلیقه‌های شخصی در هیئت‌های مذهبی محرم
کد خبر: 4155325
تاریخ انتشار : ۲۵ تير ۱۴۰۲ - ۰۷:۲۰
حجت‌الاسلام رفیعی تأکید کرد:

پرهیز از سلیقه‌های شخصی در هیئت‌های مذهبی محرم

استاد حوزه علمیه پرهیز از خط‌بازی و سلیقه‌های شخصی را موضوعی مهم در فعالیت هیئت‌های مذهبی دانست و گفت: بر اصل دفاع از نظام و ولایت فقیه باید تأکید شود، ولی سلایق سیاسی نباید در کار آن‌ها دخیل باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی، استاد حوزه علمیهبه گزارش ایکنا از قم، حجت‌الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی، استاد حوزه علمیه در همایش «شمیم حسینی» که با حضور هیئت‌های مذهبی استان قم، 24 تیرماه در سالن همایش‌های حرم مطهر امامزاده شاه‌سیدعلی(ع) برگزار شد، اظهار کرد: در روایتی از پیامبر اکرم(ص) آمده است که هر کس با حسین من در بیفتد، خداوند بوی بهشت را بر او حرام می‌کند؛ بهشت، دربی دارد به نام باب‌الحسین، که درب ورود کسانی است که در دستگاه امام حسین(ع) به هر نحوی فعالیت می‌کنند.

وی با بیان اینکه نوحه‌سرایی و شعرخوانی برای امام حسین(ع) در نزد اهل بیت عصمت و طهارت(ع) و بزرگان دین دارای ارزش و جایگاه رفیعی است، گفت: از امام باقر(ع) درباره شخصی که چنین بود روایت شده که فرمودند: «خداوند گناهان آشکار و پنهان تو را بیامرزد.»؛ هدف اصلی از برپایی هیئت‌های مذهبی، تربیت انسان معتقد و باورمند است، به این معنا که موجب تهذیب نفس، عفاف و حجاب و دوری از گناهان شود.

رفیعی تصریح کرد: در این هیئت‌ها باید بصیرت و معرفت‌افزایی در اولویت قرار بگیرد، بنابراین مدیران هیئت‌ها باید با سخنرانان و مداحان جلساتی داشته باشند، آن‌ها را با هم هماهنگ کرده و موضوعات را از قبل مشخص کنند. نباید در هیئت‌های مذهبی به مطالبی پرداخته شود که بهانه دست رسانه‌های بیگانگان بدهد؛ بعضی سخنرانی‌ها و مداحی‌ها ضعیف و بی‌معنا هستند و موجب سوء‌استفاده معاندان می‌شود.

عضو هیئت علمی جامعة‌المصطفی(ص) العالمیه اظهار کرد: به روز بودن، یکی از مهمترین ویژگی‌های یک هیئت مذهبی است، همان‌طور که رهبری فرمودند ما هیئت سکولار نداریم؛ امروز مباحث معیشتی و فرهنگی همچون عفاف و حجاب مطرح است که باید در هیئت‌ها مورد توجه قرار بگیرند.

رفیعی پرهیز از خط‌بازی و سلیقه‌های شخصی را موضوعی مهم در فعالیت هیئت‌های مذهبی دانست و گفت: بر اصل دفاع از نظام و ولایت فقیه باید تأکید شود، ولی سلایق سیاسی نباید در کار آن‌ها دخیل باشد. نوآوری در فرم و موضوع سخنرانی و مداحی‌ها هم امری ضروری است، زیرا نسل امروز، نیاز‌هایی دارند که با سخنرانی‌ها و مباحث تکراری و قدیمی، نمی‌توان به آن‌ها پاسخ داد.

وی بیان کرد: هیئت‌های مذهبی باید با فضای مجازی آشنا باشند و از مشاوران این حوزه استفاده کنند؛ این مشاوران باید شبهات روز را رصد کرده و برای آن‌ها پاسخ‌هایی در نظر بگیرند که در قالب سخنرانی و مداحی ارائه شود. هیئت‌های مذهبی باید هیئت علمی داشته باشند؛ اعضای این هیئت‌ها می‌توانند موضوعات اساسی و نیاز‌های روز جامعه را تعیین کرده و برای آن‌ها برنامه داشته باشند.

انتهای پیام
captcha