مردی در نهایت خلوص + فیلم
کد خبر: 4209567
تاریخ انتشار : ۲۱ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۹
به‌مناسبت سالروز شهادت سپهبد صیاد شیرازی

مردی در نهایت خلوص + فیلم

علی صیاد شیرازی، مردی باخلوص، پاک‌نیت و صبور بود که عمر بابرکت خویش را در راه خدمت به اسلام و میهن علیه دشمنان و به جنگیدن با آنان سپری کرد. او خود را خادم مردم می‌دانست و با وجود مشغله بسیاری که داشت، هرگز از پاسخ‌گویی به درخواست‌های مردمی و رسیدگی به مشکلات آنان دریغ نمی‌کرد.

شهید علی صیاد شیرازی

شهیدعلی صیاد شیرازی، در سال ۱۳۲۳ شمسی در کبود گنبد از توابع شهرستان «درگز» در شمال خراسان، در خانواده‌ای مذهبی دیده بر این دنیای خاکی گشود. پدرش از عشایر فارس بود که به استخدام ژاندارمری درآمده و سپس به ارتش منتقل شده بود. وی از جاذبه‌ای خاص برخوردار بود و از این‌رو، علی تحت تأثیر پدر، از کودکی به شغل نظامی و ارتش علاقه‌مند شد. دوران کودکی‌اش را به علت شغل پدر در شهر مقدس مشهد و دوران جوانی‌اش را در شهرهای گرگان، شاهرود، گنبد و آمل گذرانید و طی این سال‌ها، تحت تأثیر جوّ مذهبی خانواده، ریشه‌های علاقه‌مندی به مذهب و ولایت، در عمق جانش جای گرفت.

وی پس از پایان آخرین سال دوره متوسطه در دبیرستان امیرکبیر تهران، در سال ۱۳۴۳ وارد دانشکده افسری شد و سه سال بعد، پس از اخذ درجه لیسانس، از دانشگاه افسری فارغ‌التحصیل شده و برای به پایان رسانیدن دوره مقدماتی توپخانه، عازم اصفهان شد. در سال ۱۳۵۱ پس از اتمام آموزش زبان انگلیسی در تهران، به دلیل لیاقت‌ها و دقت‌هایش در کار، برای تکمیل تخصص‌های توپخانه، از طرف ارتش، عازم آمریکا شد تا دوره هواسنجی بالستیک را بگذراند. او پس از بازگشت از آمریکا، به‌عنوان استاد در مرکز آموزش توپخانه اصفهان به تدریس پرداخت.

شهید صیاد شیرازی پس از آن که به دلیل مخالفت‌هایش با بنی‌صدر، درجات تشویقی‌اش توسط وی لغو و از مسؤلیت عملیات غرب کشور بر کنار شد، با دعوت شهید کلاهدوز، در سپاه پاسداران مشغول خدمت شد و تا برکناری بنی‌صدر، به مدت چهار ماه در معاونت طرح و عملیات سپاه انجام وظیفه کرد. او پس از انتخاب شهید رجایی به سمت ریاست جمهوری، دوباره با درجه سرهنگی به ارتش فراخوانده شد و قرارگاه عملیاتی شمال‌غرب کشور را تشکیل داد و به پاک‌سازی شهرهای بوکان و اشنویه پرداخت. وی در ردیف اولین فرماندهانی بود که وارد کردستان شد و شهید دکتر چمران را در حل بحران پدید آمده در غرب کشور، یاری کرد. طرح‌هایی که باعث شکستن محاصره شهرهای سنندج، پادگان مریوان، بانه و سقز شد، از طرح‌هایی بود که شهید در آنها دخالت اساسی داشت و آن‌گاه که این طرح‌ها با موفقیت به پایان رسید، با ارتقای درجه با درجه سرهنگی، به فرماندهی عملیات غرب کشور منصوب شد.

بدین ترتیب، لشکرهای ۲۸ کردستان، کرمانشاه، تیپ ۲۳ نیروهای مخصوص، بخشی از لشکر ۱۶، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیز نیروهای انتظامی کردستان، همگی تحت فرماندهی وی قرار گرفت. پس از شهادت سرلشکر فلاحی در سال ۱۳۶۰، با حکم امام خمینی(ره) به عضویت شورای عالی دفاع منصوب شد. صیاد شیرزای در سال ۱۳۶۸، به درخواست رئیس ستاد فرماندهی کل نیروهای مسلح و با موافقت مقام معظم رهبری، به سمت معاونت بازرسی ستاد فرماندهی کل نیروهای مسلح منصوب شد.

شهید صیاد شیرازی، در سال ۱۳۷۲ با حکم فرمانده معظم کل قوا، به سمت جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح منصوب و در عید غدیر ۱۳۷۸، به درجه سرلشکری نایل آمد. وی در این آخرین شغل خود، بخشی از اوقات کاری‌اش را به امور فرهنگی دفاع مقدس می‌پرداخت و هیئت پژوهشی و آموزشی معارف جنگ را تشکیل داد و به مسائل حاشیه‌ای مربوط به دفاع مقدس و ثبت و ضبط تاریخ جنگ پرداخت. او این کار را با هدف انتقال تجربه‌های جنگ به نسل جوان و دانشجویان، به‌ویژه دانشجویان دانشگاه افسری انجام داد. سرانجام این فرمانده دلاور پس از سال‌ها جست‌وجوی شیرین شهادت، صبح روز شنبه ۲۱ فروردین ماه ۱۳۷۸ در حوالی خانه‌اش مورد سوء قصد عوامل تروریست قرار گرفت و به شهادت رسید.

انتهای پیام
captcha