شماره جدید فصل‌نامه پژوهش‌های علوم انسانی اسلامی منتشر شد
کد خبر: 1351907
تاریخ انتشار : ۱۷ دی ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۳
با موضوع «امریکا و جنبش وال استریت»؛

شماره جدید فصل‌نامه پژوهش‌های علوم انسانی اسلامی منتشر شد

گروه سیاسی: شماره ششم و هفتم فصل‌نامه پژوهش‌های علوم انسانی اسلامی(صدرا) از سوی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شد.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، شماره ششم و هفتم فصل‌نامه پژوهش‌های علوم انسانی اسلامی (صدرا) با مدیرمسئولی حجت‌الاسلام رضا غلامی و با سردبیری ویژه این شماره، داود ضامنی به چاپ رسید. این شماره فصل‌نامه به موضوع امریکا و جنبش وال استریت، دارای ۳۷۲ صفحه تمام است.



.محور اصلی این دوشماره، موضوع آمریکا و جنبش وال‌استریت است که مجموعه متنوعی از مطالب و اندیشه‌های اساتید، صاحب‌نظران و محققان غربی، آمریکایی و ایرانی در قالب میزگرد، مصاحبه، مقاله، سخنرانی، یادداشت و معرفی کتاب در آن به چشم می‌خورد. در این شماره، صاحبان فکر و قلم از منظرهای گوناگون کوشیده‌اند به تبیین و واکاوی ماهیت نظام سرمایه‌داری، نقادی مبانی حاکم بر آن، واکاوی علل شکل گیری بحران‌های گاه‌به‌گاه در آمریکا، عوامل شکل گیری جنبش تسخیر وال‌استریت و پیامدهای آن، آیندهٔ جنبش مذکور، نحوه‌ِ عملکرد دولت آمریکا و نظام سرمایه‌داری و همچنین غول‌های رسانه‌ای غرب در مواجهه با جنبش تسخیر وال‌استریت بپردازند.



بر اساس این گزارش، در بخشی از سرمقاله این دو شماره از فصل‌نامه علوم انسانی اسلامی صدرا آمده است: «… بازخوانی پرونده جنبش ضدوال‌استریت این ضرورت را به ما گوشزد می‌کند که در وضعیت مطالعات آمریکا‌شناسی در ایران تجدیدنظرهای جدی باید صورت پذیرد. جالب است که برخی از اندیشمندان غیر متعصب غربی نیز به این باور رسیده‌اند که هژمونی آمریکا شکسته شده و صدای تَرَک‌های نظام سرمایه‌داری به گوش می‌رسد اما برخی از دولت‌مردان و برخی از به اصلاح صاحبنظران مسائل آمریکا در داخل کشور همچنان آمریکا را با ثُبات‌ترین و قدرتمند‌ترین کشور جهان می‌دانند که تا سال ۲۰۵۰ نیز برنامه دارد. شاید این تعبیر که جنبش تسخیر وال استریت یک قیام پانزده خرداد در آمریکا بود که اگرچه به ظاهر فروکش کرده اما قطعاً در سال‌های آتی با قدرت اجتماعی بیشتری ظهور خواهد کرد تعبیر بی‌ربطی نباشد. به اعتقاد مارگارت فلاورز جنبش تسخیر وال‌استریت تأثیرات عمیق فراوانی داشته و با توجه به ادامه روند کاهش بودجه و ریاضت‌های اقتصادی در آمریکا، موج دیگری از این جنبش‌ها در آینده نزدیک دوباره شکل خواهد گرفت.»



در این دو شماره، گفتار‌ها و نوشتارهایی از محسن رضایی، الیاس نادران، حسین راغفر، ابراهیم متقی، عباس ملکی، فواد ایزدی، حسن حسینی، هادی آجیلی، حسن عابدینی، حجت‌الاسلام رضا غلامی، نوام چامسکی، مارگارت فلاورز، ویلیام گاردنر، هدر گاوتنی، هنری جیروکس، سارا کرتن، مایکل پارتنی و… برای فرهیختگان و دغدغه‌مندان به موضوع آمریکا‌شناسی و هم‌چنین جنبش‌های اجتماعی به طور عام و جنبش تسخیر وال‌استریت به طور خاص فراهم گردیده است.



لازم به ذکر است، علاقه مندان می‌توانند جهت تهیه این شماره می‌توانند به سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و شرکت ترنج www.toranjbook.ir مراجعه نمایند.

captcha