لیست تمامی پرونده ها
نسیم تسنیم

نسیم تسنیم

تفسیر «تسنیم» از تفاسیر ارزشمند قرآن است که طی بیش از 40 سال کوشش و مجاهدت علمی - قرآنی آیت‌الله العظمی عبدالله جوادی آملی، فقیه، عارف، مفسر قرآن و از مراجع عظام تقلید برای فهم و تدبر بیش از پیش اهل اندیشه و قرآن نگاشته شده است. این تفسیر در شمار «تفاسیر قرآن به قرآن» جای دارد. روش مؤلف، ذکر آیه یا آیات مورد نظر و بررسی آنها طی چهار مرحله‌ است: «گزیده تفسیر»، «تفسیر آیه»، «لطایف و اشارات» و «بحث روایی». عنوان «تسنیم» مأخوذ از آیه ۲۷ سوره مبارکه مطففین در قرآن و نام چشمه‌ای در بهشت است. در نسیم تسنیم همراه ما باشید.
نوزدهمین نشست تخصصی شورای عالی قرآن

نوزدهمین نشست تخصصی شورای عالی قرآن

نوزدهمین نشست تخصصی استادان، قاریان و حافظان ممتاز قرآن کریم طی 7 تا 9 آذرماه 1403 از سوی شورای عالی قرآن برگزار می‌شود. «قاری قرآن، مبلغ پیام‌های الهی» دستور کار نشست نوزدهم شورای عالی قرآن است.
چهل و هفتمین مسابقات سراسری قرآن کریم سازمان اوقاف

چهل و هفتمین مسابقات سراسری قرآن کریم سازمان اوقاف

فرایند چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم (مهمترین و فنی‌ترین رقابت‌های قرآنی کشور) از ابتدای سال 1403 از سوی مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه آغاز و تاکنون مراحل حضوری شهرستانی، استانی و مرحله مقدماتی کشوری (غیرحضوری و صرفاً ارسال فیلم برای داوری) برگزار شده است. مرحله پایانی بخش آوایی این رویداد مهم طی 12 تا 29 آذرماه با حضور 225 نفر به میزبانی تبریز و مرحله پایانی بخش معارفی دوم تا ششم دی‌ماه به میزبانی قم برپا خواهد شد.
بانوی بی نشان

بانوی بی نشان

بانوی دو عالم حضرت فاطمه زهرا (س) در خطبه معروف خویش که در واقع تفسیری است بر اصالت‌های اسلام و رسالت‌های قرآن و دفاع‌نامه‌ای است از حکومت حقه و حقوق اجتماعی اسلام و مسلمین و نشان دادن خط مشی صحیح است به امت در لزوم پیروی از امام حق چنین می‌گوید: ای مسلمانان! این شمایید که درفش‌های افراشته احکام خدایید و این شمایید که بار گران دین خدا را و آیات وحی او را بر دوش کشیده‌اید تا هم خود از سر صدق و امانت به آن عمل کنید و هم این همه آیات و مواریث تربیتی را به سراسر گیتی و اقوام جهان برسانید. پرچم سایه عزای فاطمی بر ایام ما سایه گسترانده است،‌ دلمان با تاریخ هم نواست. در پرونده «بانوی بی‌نشان» در سوگ مادر عالمیان همراهمان باشید.
چهار فصل قرآنی

چهار فصل قرآنی

رویداد فرهنگی ـ‌ هنری چهارفصل قرآنی طرحی است که به همت سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور وابسته به جهاددانشگاهی، با هدف شبکه‌سازی دانشجویان علاقه‌مند به علوم قرآنی و در راستای ترویج سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی برگزار می‌شود؛ در این رویداد برای هر فصل از سال سوره‌ای در نظر گرفته شده و تمامی برنامه‌های اجرایی در این طرح حول آن سوره خواهد ‌بود و مخاطبان آن نیز از جمع دانشجویان علاقه‌مند هستند.
نغمه های بهشتی

نغمه های بهشتی

رسول اکرم(ص) می‌فرمایند: هيچ جلسه قرآنى براى تلاوت و درس در مجلسی از مساجد خدا برقرار نشد، مگر اينكه آرامش بر آنان نازل شد و رحمت دربرشان گرفت و فرشتگان در اطراف آنان حلقه زدند و خداوند در ميان كسانى كه نزدش هستند، از آنان ياد كرد. این سخن گهربار در کنار هزاران هزار توصیه اخلاقی و تربیتی از اهل بیت(ع) و بزرگان دین برای شنیدن و خواندن کلام الله، فرصت تأمل بیش از پیش در این امر را برای انسان فکور ایجاد می‌کند. ایکنا با هدف جرعه‌نشینی مخاطبان محترم خویش از کوثر رحمت و نور قرآن مجید، دری مبارک به روی «نغمه‌های بهشتی» گشوده است. در این پرونده می‌کوشیم تلاوت‌های ماندگار و فرازهای شنیدنی از قاریان نامی جهان اسلام را تقدیم شریفتان کنیم. جانتان روشن به کلام نور.
وحدت

وحدت

به ابتکار امام خمینی (ره)، هر سال در ماه ربیع الاول به مناسبت میلاد پیامبر اسلام (ص) در فاصله ۱۲ تا ۱۷ ربیع الاول در ایران و بسیاری از کشورهای اسلامی هفته وحدت برگزار می‌شود. به اعتقاد اکثریت اهل سنت ۱۲ ربیع الاول و به نظر اکثریت اهل شیعه ۱۷ ربیع الاول روز میلاد پیامبر اسلام (ص) است. این اختلاف سبب شد تا امام خمینی(ره) با نام گذاری این ایام به نام هفته وحدت هم به نظر دو مذهب بزرگ اسلام احترام گذاشته و هم بر لزوم وحدت بیش از پیش جهان اسلام صحه گذارد. در پرونده خبری هفته وحدت همراهمان باشید.
قدم قدم تا اربعین

قدم قدم تا اربعین

در زیارت شریف اربعین آمده است: «السَّلامُ عَلَیٰ وَلِیِّ اللّٰهِ وَحَبِیبِهِ، السَّلامُ عَلَیٰ خَلِیلِ اللّٰهِ وَنَجِیبِهِ، السَّلامُ عَلَیٰ صَفِیِّ اللّٰهِ وَابْنِ صَفِیِّهِ، السَّلامُ عَلَی الْحُسَیْنِ الْمَظْلُومِ الشَّهِیدِ، السَّلامُ عَلَیٰ أَسِیرِ الْکُرُباتِ وَقَتِیلِ الْعَبَرَاتِ؛‌ سلام بر ولی خدا و حبیبش، سلام بر دوست خدا و نجیبش، سلام بر بنده برگزیده خدا و فرزند برگزیده اش، سلام بر حسین مظلوم شهید، سلام بر آن دچار گرفتاری‌ها و کشته اشک‌ها و...» چهل روز از واقعه کربلا گذشته است و در کربلا،‌ کربلایی دیگر به پاست.. عاشقان سیدالشهدا(ع) خود را موج موج به دریای غمناک سرزمین همیشه ماتم کربلا می‌رسانند. زن، فرزند و کار و.. جملگی هیچ می‌شوند تا به دریای اشک برای او برسیم...در قدم قدم تا اربعین با اخبار و تولیدات ایکنا برای اربعین حسینی همراهمان باشید. التماس دعا.
جهاددانشگاهی الگوی پیشرفت

جهاددانشگاهی الگوی پیشرفت

به نظر من جهاددانشگاهي فقط يك نهاد نيست، بلكه يك فرهنگ است، يك سمت‌گيري و حركت است. هرچه بتوانيم ما اين فرهنگ را در جامعه گسترش دهيم و آن را پايدار و استوار كنيم. كشور را به سمت سربلندي و عزت و استقلال حقيقي بيشتر پيش برده‌ايم. شما اسم‌تان جهاددانشگاهي است،‌ روي اين اسم تكيه كنيد و به مقتضاي اين اسم تمسك كنيد و حقيقتا جهاد كنيد. (بخشی از بیانات مقام معظم رهبری در جمع جهادگران دانشگاهی) پرونده خبری «جهاددانشگاهی؛ الگوی پیشرفت، با ایمان، امید و اعتماد به جوانان» به انگیزه بازخوانی رویدادها و گزارش‌های چهل و چهارمین سالگرد تأسیس جهاددانشگاهی ایجاد شده است.
حسینیه ایکنا

حسینیه ایکنا

حق و عدالت این دو ترازوی فرهنگ بشری در کنار هم دو کفه میزان خدشه‌ناپذیر الهی را می‌سازند: آنجا که حق نیست عدالت نیست و آنجا که عدالت نیست حق نیست. هرجا که حق هست، عدالت هم هست و آنجا که عدالت هست، حق نیز جاری است و این دو زمینه‌ساز هستند. حق بهای عدالت و عدالت خونبهای حق است و اینها همه اجزای منظومه یگانه‌ای است با کلماتی متعدد که به یکدیگر منتقل می‌شوند و بشریت را به خود منتقل می‌کنند: حسین، عاشورا، اربعین، حق و عدالت که همه میراث خدا در زمین است: «وَنُرِيدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَى الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا فِي الْأَرْضِ وَنَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَنَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِينَ» (القصص/۵) محرمی دیگر از راه رسید و سیاهه بر جان مسلمانان جهان نشاند؛ در این سیاه‌پوشی با اخبار و گزارش‌های حسینی ایکنا در «حسینیه ایکنا» همراهمان باشید. التماس دعا.
امیر غدیر

امیر غدیر

خاتم پیامبران در کنار برکه خشک و سوزان غدیر، با نزول آیات وحی و امر الهی، علی (ع) را چونان استوارترین استوانه عدالت و ستون خیمه حیات و عماد حقیقت، در کانون حیات بشری بر پای داشت. روز غدیر را باید به حق، روز پایه‌ریزی عدالت عمومی نامید. غدیر، روز سعادت ابدی انسان، آزادی واقعی بشر و حکومت دادگری و فضایل است. اگر مسیر این هدایت بزرگ، انحراف نمی‌یافت و در جلوی این پرتو عدالت و تربیت، ابرهای تیره قرار نمی‌گرفت و مانندِ علی (ع) زمام رهبری و سرپرستی اجتماع اسلامی را در دست می‌گرفت، اصلاح جهان عملی می‌گشت. امام علی (ع) در خطبه‌ای که در روز جمعه، همزمان با عید غدیر، خواند، فرمود: «در این روز دو عید بزرگ است که قوام یکی به دیگری است. یعنی باید اسلام و شعائر آن با سرپرستی پیشوایی عدالتخواه، آمیخته شود تا سعادت دو جهان تأمین یابد.» و این جریان همچنان ادامه دارد.. در پرونده «امیر غدیر» با تولیدات ایکنا ویژه این محور مبارک همراهمان باشید.
انتخابات ریاست جمهوری 1403

انتخابات ریاست جمهوری 1403

چهاردهمین انتخابات ریاست‌جمهوری ایران برای انتخاب نهمین رئیس‌جمهور ایران جمعه ۸ تیر ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد. در این انتخابات مصطفی پورمحمدی، سعید جلیلی، محمدباقر قالیباف، علیرضا زاکانی، سیدامیرحسین قاضی‌زاده هاشمی و مسعود پزشکیان برای جایگاه ریاست‌جمهوری رقابت می‌کنند. در پرونده ویژه «مشارکت حداکثری؛ ایران سربلند» اخبار مربوط به این دوره از انتخابات در سراسر کشور را دنبال می‌کنیم. همچنین برآنیم تا از رهگذر نگاه و سخنان کارشناسان و صاحب‌نظران پیرامون انتخابات به موضوعات مهمی چون «اخلاق انتخاباتی و انتخابات اخلاقی» و همچنین «مشی و حمکرانی از دیدگاه قرآن و روایات» در قالب انجام مصاحبه، گفت‌وگو، یادداشت و گزارش بپردازیم. با ما همراه باشید.
امام وعده های صادق

امام وعده های صادق

حضرت امام خمینی(ره) مراحل و درجات عبادی و معنوی زیادی را پشت سر نهادند تا محبوب قلوب و مجذوب دل‌ها شدند، محور اساسی و مغز نوشته‌ها، سخنان و موضع گیری‌های امام راحل و نیز قیام و قعودش در جهت کسب رضایت خداوند متعال بود و بر حسب فرموده‌های قرآنی و مضامین روایی هر کس از روی اخلاص و با رعایت زهد و پارسایی و پرواپیشگی قیام کند و در همه حال خدا را در نظر داشته باشد قدرت الهی با او همراه می‌شود و پروردگار لایزال محبت او را چون جویبارهایی با صفا در اعماق قلب‌های مردم جاری می‌سازد. به بهانه سی و پنجمین سالروز رحلت ملکوتی امام امت در پرونده ویژه «امام وعده‌های صادق» همراهمان باشید.
خادم جمهور

خادم جمهور

بسم الله الرحمن الرحیم قال الله تعالى مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَى نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ يَنْتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِيلًا ( الاحزاب ٢٣) امروز با دلی پر خون در سوگ یاران دیرین و صدیق و خلوق و خدوم ملت بزرگ‌ ایران اسلامی نشسته‌ایم. در حادثه تاسف‌بارِ سقوط بالگرد، رئیس جمهور مردمی آیت الله دکتر سیدابراهیم رئیسی و خدمتگزاران به ملت و نظام اسلامی، آیت‌الله آل هاشم امام جمعه تبریز، دکتر امیرعبدالهیان وزیر امور خارجه و دکتر مالک رحمتی، استاندار آذربایجان شرقی و دیگر همراهان (رحمة الله علیهم اجمعین) در حین انجام وظیفه جان به جان آفرین تسلیم و به لقاءالله شتافتند. مرحوم آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی رضوان الله تعالی علیه این خادم بزرگ امام رضا علیه‌السلام و جمهوری اسلامی، نماد مدیریت جهادی خستگی ناپذیر در خط ولایت و خدمت به دین و ملت در مسیر تحقق اهداف انقلاب اسلامی است. در پرونده «خادم جمهور» با اخبار و گزارش این واقعه تلخ همراهمان باشید.
بخوانیم و بسازیم

بخوانیم و بسازیم

برگزاری سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران انگیزه مغتنمی برای سخن درباره «یار همیشه مهربان»‌ است. در این مجال بنا داریم در گفت‌وگو با اهل خرد و آگاهی در حوزه کتاب به اخبار این نمایشگاه بپردازیم. امید که پنجره‌ای کوچک به سوی نور گشوده شود. با پرونده خبری «بخوانیم و بسازیم» همراهمان باشید.
دهه کرامت

دهه کرامت

دهه کرامت، دهه اول ماه ذی‌العقده است و آغازش با ولادت حضرت معصومه(س) و پایانش با ولادت حضرت ابوالحسن علی بن موسی‌الرضا(ع) همراه است. این دهه یادآور بسیاری از مفاهیم سازنده و ارزشمند است. دهه کرامت یادآور لطیف‌ترین علایق و مهر و وفاهای کم‌نظیر یک خواهر نسبت به مقام معنوی برادر است. دهه کرامت امسال با شعار «ما با شما سربلندیم» به همراه جشن‌ها و ویژه برنامه‌های مختلف در سراسر کشور برگزار می‌شود. اخبار و تولیدات این دهه را در پرونده ایکنا دنبال می‌‎کنیم.
حج 1403

حج 1403

حج در یک نگرش کلی، سیر وجودی انسان است به سوی خدا. نمایشی رمزی که فلسفه خلقت بنی‌آدم است و تجسم عینی آنچه در این فلسفه مطرح است. در یک کلمه حج «شبیه (نمایش) آفرینش» است. در همان حال «شبیه تاریخ» و در همان حال «شبیه توحید» و در همان حال «شبیه مکتب» و در همان حال «شبیه امت» (جامعه اعتقادی، جامعه نمونه‌ای که اسلام می‌خواهد در میان انسان‌ها بنا کند و... بالاخره، حج نمایشی رمزی است از «آفرینش انسان» و نیز از «مکتب اسلام» که در آن کارگردان خداست. زبان نمایش، حرکت و شخصیت‌های اصلی، «آدم، ابراهیم، هاجر و ابلیس» و صحنه‌ها، منطقه‌های حرم و «مسجدالحرام، مسعی، عرفات و مشعر و منی؛ و سمبل‌ها: «کعبه و صفا و مروه» و روز و شب و غروب و طلوع و بت و قربانی و جامه و آرایش و حلق و تقصیر...
معلم

معلم

معلم نامی بلند و ساحتی محترم است که نیازش به تقدیر و تکریم روز و هفته و ماه نیست؛ تکریم معلم، احترام به حرمت انسانی است که شغلش شغل انبیاست. به انگیزه هفته بزرگداشت مقام معلم در این پرونده مروری بر اخبار و تولیدات ایکنا در این ایام خواهیم داشت. با ما همراه باشید.
وعده صادق

وعده صادق

عقل هر انسانی حکم می‌کند، اگر فردی یا جامعه‌ای مورد حمله دشمن قرار گیرد، برای دفع دشمن باید مقابله کرد چراکه دفاع یک «امر عقلی» است. آموزه‌های دینی ما هماهنگ با عقل است،‌ اگر کشوری به کشور مسلمان حمله کند حق دفاع از خود را دارد چنانکه قرآن می‌فرماید: «فَمَنِ اعْتَدَى عَلَيْكُمْ فَاعْتَدُوا عَلَيْهِ بِمِثْلِ مَا اعْتَدَى عَلَيْكُمْ وَاتَّقُوا اللَّهَ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ مَعَ الْمُتَّقِينَ؛ پس هر كس بر شما تعدى كرد همان گونه كه بر شما تعدى كرده بر او تعدى كنيد و از خدا پروا بداريد و بدانيد كه خدا با تقواپيشگان است». این آموزه دینی به همان حکم عقلانی برمی‌گردد که ما باید از خودمان دفاع مشروعی براساس عقل و شرع داشته باشیم. به انگیزه مرور و بازخوانی بر اخبار و واکنش‌ها در پی تنبیه متجاوز از سوی ایران، در پرونده «وعده صادق» همراهمان باشید.
شورای عالی قرآن شهرداری تهران

شورای عالی قرآن شهرداری تهران

شورای عالی قرآن شهرداری تهران در سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن با بهره مندی از هوش مصنوعی و تکنولوژی برنامه‌های جذابی را برای آشنایی مخاطبان خود با آیات و سور قرآن رقم زده است. در این پرونده مروری بر این برنامه‌ها خواهیم داشت.
زندگی با آیه ها

زندگی با آیه ها

تمرکز طرح ملی و فراگیر زندگی با آیه‌ها (مَسطورا) بر تبیین و حفظ آیات موضوعی قرآن کریم است و فرصتی را فراهم کرده تا عموم مخاطبان، امکان مشاهده و تولید محتواهای قرآنی پیرامون زندگی با آیه‌های منتخب قرآن کریم را داشته باشند. اجرای این طرح با اولین روز ماه مبارک رمضان 1445 ه‌ق آغاز شد.
سی و یکمین نمایشگاه بین المللی قرآن

سی و یکمین نمایشگاه بین المللی قرآن

سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم از نخستین روز بهار تا 14 فروردین ماه از ساعت 17 تا 30 بامداد و با شعار «می‌خوانمت» در مصلی امام خمینی(ره) به روی علاقه‌مندان باز است. در این پرونده خبری به اخبار این رویداد قرآنی نگاهی خواهیم داشت.
بهاران در بهار

بهاران در بهار

بهشت خدا اردو زده در بهارمان. عروس سروستان، تازه ترنج بهارستان. بهارمان شكوفه‌باران شد با طعم رطب ربنات. سفره بندگی پهن شد در دل‌هایمان و قصه نان و دل‌دادگی شد حكایت ثانیه‌های سحرمان. ماه رقص و آرامش و قیام و قعود. محبوب‌ترین ماه خدا، سلام. خوش‌آمدی به دل‌های طوفان‌زده بی‌قرار... ایکنا در این مجال می‌کوشد با تولیدات متنوع رسانه‌ای فرصت بهره‌مندی مطلوب‌تر از درک ماه خوب خدا را برای مخاطبان عزیز فراهم آورد. به امید کسب بهترین‌ها در ماه مهمانی خدا. در پرونده ویژه ماه رمضان ایکنا با عنوان «بهاران در بهار» همراهمان باشید.
منجی

منجی

انسان منتظر باید دارای اخلاق اسلامی و جامعه منتظر باید مظهر اخلاق اسلامی باشد. انتظار، خودسازی و آمادگی می‌طلبد و تعهد و تکلیف بزرگ به دنبال می‌آورد. آن دسته از مؤمنان و کسانی که در انتظار ظهور مصلحی به سر می‌برند که جهان را به نظم و صلاح درآورد باید پیوسته در جهت اصلاح اخلاق خود بکوشند و زمینه را برای ظهور آن حضرت آماده کنند. مردمی که شب و روز چشم به راهند تا آن امام برسد و جهان را از ظلم و فساد و تباهی برهاند؛ نباید خود غرق در فساد و بی خبری و ظلم و ستم به یکدیگر باشند، اگر باشند خلاف منطق «انتظار مصلح» است. انسان منتظر باید پایبند به انجام رفتارهای اخلاقی از جمله صالح بودن، پارسایی، دینداری، عدالت‌خواهی و تقیدمداری باشد. به امید گام‌های بلند انسان به این سو. در پرونده ویژه میلاد حضرت موعود(عج) همراهمان باشید.
چهلمین دوره مسابقات بین المللی قرآن ایران

چهلمین دوره مسابقات بین المللی قرآن ایران

چهلمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران با شعار «یک کتاب، یک امت، کتاب مقاومت» از ۲۶ بهمن‌ماه در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی آغاز و تا دوم اسفندماه ادامه پیدا می‌کند. هادی اسفیدانی در رشته قرائت، امیدرضا رحیمی در رشته قرائت تحقیق و محمد پورسینا در رشته حفظ کل و قرائت ترتیل در این دوره از مسابقات جمهوری اسلامی ایران شرکت دارند. در بخش بانوان نیز نمایندگانی از کشورمان در رشته‌های حفظ کل قرآن و قرائت ترتیل در این رویداد حضور دارند. در این پرونده خبری با اخبار این دوره از مسابقات همراه ایکنا باشید.
جشن فجر 45

جشن فجر 45

پرونده «جشن فجر؛ ایران قوی»، به مناسبت فرارسیدن چهلمین و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب بر روی خروجی ایکنا قرار گرفته و مجموعه‌ای از اخبار مراسم دهه‌فجر، نشست‌های مطبوعاتی، گفت‌وگو، یادداشت و گزارش‌های خبری و تصویری را که با هدف تشریح دستاوردهای نظام تهیه شده، شامل‌ می‌شود. با ما همراه باشید.
امیرالمومنین

امیرالمومنین

زندگی علی(ع) از بدو آفرینش جسمانی او در آغوش اسلام و آنگاه ادوار و مراحل گوناگون نشو و نما یافتنش در کوران حوادث خطیر و ابتلائات حیات همواره زیر ذره‌بین بزرگ انسان قرار داشته است. کمتر انسانی را می‌شناسیم که در طول تاریخ بشر تا این اندازه مورد توجه روح باریک‌بین انسان قرار گرفته باشد. در واقع، علی(ع) از دیرباز برای بشر به نحوی غیرقابل چشمپوشی موضوعیت داشته است، موضوعیتی چندوجهی و بهت‌انگیز از آن نوع که هویت خاص او اقتضا و استدعا می‌کرده است و هنوز هم در بر همان اقتضا و استدعا می‌چرخد. به همین دلیل چه جای تعجب که بخشی از مرکز چشم رنگی بشریت و بخش مهمی از تمرکز نگاه رنگین بشری به وضوح معطوف به جمال و جلال او بوده باشد در صحنه‌هایی که به عنوان یک انسان در آنها حضور داشت، در ساحت کودکی‌اش با جاذبه‌هایی کمیاب، در ساحت نوجوانی‌اش با منطقی رسا، در ساحت جوانی‌اش با شور و شمشیر و سیاستی ستم‌گریز و ستم‌ستیز و همه هم عادلانه و توام با فرشته عدالت و آنگاه ایستاده در برابر تاریخ و در معبر ابدیت با مظلومیتی عظیم که کمتر ستمدیده‌ای تحملش را تاب می‌آورد.

کنگره مشهد

کنگره بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای(مدظله العالی) اجلاسیه شرق کشور به همت جامعةالمصطفی(ص) العالمیة خراسان و با همکاری مراکز علمی حوزوی و دانشگاهی ۱۳ و 14 دی در حرم مطهر رضوی، کتابخانه مرکزی واقع در تالار قدس با محوریت مبانی قرآنی اندیشه‌های سیاسی و اجتماعی مقام معظم رهبری(مدظله العالی) با حضور شخصیت‌های حوزوی، علمی و دانشگاهی و مسئولان استانی خراسان رضوی برگزار شد.
مرد مقاومت

مرد مقاومت

خدایا! تو را سپاس می‌گویم به خاطر نعمت‌هایت خداوندا ! تو را سپاس که مرا صلب به صلب، قرن به قرن، از صلبی به صلبی منتقل کردی و در زمانی اجازه ظهور و وجود دادی که امکان درک یکی از برجسته‌ترین اولیائت را که قرین و قریب معصومین است، عبد صالحت خمینی کبیر را درک کنم و سرباز رکاب او شوم. اگر توفیق صحابه رسول اعظمت محمد مصطفی را نداشتم و اگر بی‌بهره بودم از دوره مظلومیت علی‌بن‌ابیطالب و فرزندان معصوم و مظلومش، مرا در همان راهی قرار دادی که آن‌ها در همان مسیر، جان خود را که جان جهان و خلقت بود، تقدیم کردند. خداوندا ! تو را شکرگزارم که پس از عبد صالحت خمینی عزیز، مرا در مسیر عبد صالح دیگری که مظلومیتش اعظم است بر صالحیتش، مردی که حکیم امروز اسلام و تشیّع و ایران و جهان سیاسی اسلام است، خامنه‌ای عزیز ــ که جانم فدایِ جان او باد ــ قرار دادی. این سطور بخشی از وصیت نامه سردار دلها حاج قاسم سلیمانی است. همزمان با چهارمین سالروز شهادت او در پرونده «جهان مرد مقاومت» با ما همراه باشید.
هجدهمین نشست تخصصی استادان، قاریان، حافظان ممتاز قرآن

هجدهمین نشست تخصصی استادان، قاریان، حافظان ممتاز قرآن

هجدهمین نشست تخصصی استادان، قاریان و حافظان ممتاز قرآن کریم با موضوع «اثرگذاری تلاوت بر مخاطب» از سوی شورای عالی قرآن و مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه 6 تا 8 دی‌ماه 1402 در تهران برگزار می‌شود. در این پرونده خبری ضمن انتشار مقالات دوره هفدهم، که بی‌ارتباط به موضوع نشست اخیر نبوده و پیرامون مبحث مهندسی تلاوت پیش رفته است، در ادامه مباحث نشست هجدهم نیز درج می‌شود.
قرآن و حکمرانی

قرآن و حکمرانی

فصل دوم از «سلسله‌نشست‌های اندیشه‌ورزی قرآن کریم و حکمرانی» از سوی سازمان دارالقرآن الکریم با همکاری شورای عالی انقلاب فرهنگی و کمیسیون فرهنگی ـ اجتماعی هیئت دولت در راستای فریضه جهاد تبیین برگزار می‌شود. فصل دوم این نشست‌ها به موضوع «نقش انقلاب اسلامی در نظم جدید جهانی و مناقشه با اسرائیل» اختصاص دارد. در این پرونده خبری محتوای این نشست‌ها به تدریج منتشر خواهد شد.
سعید ایران

سعید ایران

دکتر کاظمی یکی از فرزندان صالح انقلاب و از رویش‌های مبارکی بود که آینده درخشان علمی در کشور را نوید می‌دهند. این جملات بخشی از بیانات مقام معظم رهبری درباره دکتر سعید کاظمی آشتیانی یکی از فرزندان برومند جهاددانشگاهی است. در پرونده «سعید ایران» که به انگیزه هجدهمین سالروز درگذشت این دانشمند فرزانه به روی مخاطبان ایکنا گشوده شده است با اخبار و گفت‌وگوهایی که درباره شخصیت علمی، فرهنگی و جهادی او تولید شده است با ما همراه باشید.
انتخابات خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی

انتخابات خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی

انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری و دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی 11 اسفند 1402 برگزار می شود. این انتخابات به دلایل فراوانی در این برهه تاریخی از اهمیت و حساسیت بسزایی برخوردار است. یکی از مهم‌ترین دلایل حساسیت انتخابات پیش‌رو این است که تاکنون کشور عزیزمان با رهبری حکیمانه مقام معظم رهبری و حضور موثر و هوشیارانه مردم، از توطئه‌های دشمنان به ویژه در سال‌های اخیر با موفقیت و سرافرازی عبور کرده و سرمایه‌گذاری سنگین دشمنان با شکست مواجه شده و دشمنان برای انتقام شکست‌های بزرگ، به این انتخابات و میزان حضور مردم چشم دوخته و به آن به چشم یک فرصت برای جبران مافات آن شکست‌ها می‌نگرند. بر این‌ مبنا یأس‌آفرینی و ایجاد نارضایتی اجتماعی را با هدف قهر مردم با صندوق‌های رأی در قالب جنگ پیچیده و ترکیبی رسانه‌ای و روانی در کنار تداوم تحریم‌ها و فشارهای اقتصادی دنبال می‌کنند. بر همین اساس رهبر معظم انقلاب برای خنثی کردن این توطئه‌ها و برنامه‌های دشمن در سخنرانی ابتدای سال(۱۵ فروردین ۱۴۰۲) چهار راهبرد رقابت، مشارکت، امنیت و سلامت را برای انتخابات پیش‌رو مطرح کردند و به نوعی شاخص‌های یک انتخابات در نظام مردم‌سالاری دینی را ارائه نمودند. اکنون در چند ماه باقی مانده تا انتخابات، مردم، مسئولان و رسانه‌ها به فراخور مسئولیت و توان خود باید در راستای تحقق این راهبردها وارد عمل شده و برنامه‌ریزی کنند تا خروجی این فعالیت‌ها حول فرمان انتخاباتی رهبری حکیم انقلاب، انتخاباتی پرشور، باشکوه، حماسی، دشمن شکن و در نهایت شکل‌گیری دو مجلس قوی (مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی) باشد.
فاطمیه

فاطمیه

خواستم از «بوسوئه» تقلید کنم؛ خطیب نامور فرانسه که روزی در مجلسی با حضور لویی، از مریم سخن می‌گفت. گفت ۱۷۰۰ سال است که همه سخنوران عالم درباره مریم داد سخن داده‌اند. ۱۷۰۰ سال است که همه فیلسوفان و متفکران ملت‌ها در شرق و غرب، ارزش‌های مریم را بیان کرده‌اند. ۱۷۰۰ سال است که همه هنرمندان، چهره‌نگاران، پیکره‌سازان بشر، در نشان دادن سیما و حالات مریم، هنرمندی‌های اعجازگر کرده‌اند. اما مجموعه گفته‌ها و اندیشه‌ها و کوشش‌ها و هنرمندی‌های همه در طول این قرن‌های بسیار، به اندازه این یک کلمه نتوانسته‌اند عظمت‌های مریم را بازگویند؛ که «مریم مادر عیسی است» و من خواستم با چنین شیوه‌ای از فاطمه بگویم. باز درماندم. خواستم بگویم فاطمه دختر خدیجه بزرگ است. دیدم که فاطمه نیست. خواستم بگویم که فاطمه، دختر محمد(ص) است. دیدم که فاطمه نیست. خواستم بگویم که فاطمه همسر علی است. دیدم که فاطمه نیست. خواستم بگویم که فاطمه مادر حسنین است. دیدم که فاطمه نیست. خواستم بگویم که فاطمه مادر زینب است. باز دیدم که فاطمه نیست. نه! اینها همه هست و این همه فاطمه نیست. فاطمه، فاطمه است.
چهل و ششمین دوره مسابقات سراسری قرآن اوقاف

چهل و ششمین دوره مسابقات سراسری قرآن اوقاف

چهل و ششمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم سازمان اوقاف و امور خیریه از ۹ تا ۱۸ آذرماه 1402 به میزبانی شهر بجنورد مرکز استان خراسان شمالی برگزار می‌شود. این دوره نیز در دو بخش آقایان و بانوان در دو بخش نغماتی(اذان ویژه آقایان، دعاخوانی، مدیحه‌سرایی و همخوانی) و آوایی(قرائت تحقیق، قرائت ترتیل، حفظ کل و حفظ 20 جزء) در رده سنی بالای 18 سال برپا می‌شود. نفرات برتر این رقابت‌ها ضمن دریافت جوایز نقدی به مسابقات بین‌المللی ایران و دیگر کشورها نیز اعزام می‌شوند.
بانوان مبلغ شهر تهران

بانوان مبلغ شهر تهران

نخستین آئین نکوداشت و تکریم بانوان مُبلغ و محفل‌دار قرآن کریم شهر تهران با محوریت «اخلاق و معنویت» دوم آذر 1402 در سالن همایش‌های برج میلاد از سوی مرکز فرهنگی بانوان قرآن‌پژوه مؤسسه امام رضا(ع) و با همکاری ایکنا، سازمان اوقاف و امور خیریه، سازمان دارالقرآن تبلیغات اسلامی، رادیو قرآن، شبکه قرآن و معارف سیما و مؤسسه حضرت خدیجه(س) برگزار می‌شود. در راستای تبیین اهداف برپایی آئین نکوداشت و تکریم بانوان مُبلغ و محفل‌دار قرآن کریم شهر تهران با دست‌اندرکاران و 20 نفر از بانوانی که در این آئین تجلیل می‌شوند، گفت‌وگو صورت گرفته است که در این پرونده مشاهده می‌کنید.
بسیج

بسیج

من همواره به خلوص و صفای بسیجیان غبطه می‌خورم و از خدا می‌خواهم تا با بسیحیانم محشور گرداند. تشکیل بسیج در نظام جمهوری اسلامی ایران یقیناً از برکات و الطاف جلیه خداوند تعالی بود که بر ملت عزیز و انقلاب اسلامی ایران ارزانی شد. این سخن بخشی از سخنان بنیانگذار انقلاب اسلامی امام خمینی(ره) درباره بسیج است. سازمانی که حالا 44 سال از قدمت و خدمت آن به جامعه ایرانی می گذرد. همزمان با هفته بسیج در این پرونده خبری با مروری بر تولیدات و اخبار ایکنا در این باره همراهمان باشید.
نمایشگاه روایت پیشرفت

نمایشگاه روایت پیشرفت

نمایشگاه «روایت پیشرفت» از 23 تا 27 آبان ماه در باغ موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس قم و با هدف بررسی و بیان دستاوردهای دو ساله برخی نهادهای دولتی پذیرای طلاب و فضلای حوزه و مسئولان است.
هفته کتاب

هفته کتاب

برخی مناسبت‌ها بی‌مناسبت، تقویم و نامگذاری روز، دهه و هفته، مبارکند. نیازشان به تقویم نیست که دمادم نیازمند بودنشان هستیم. یکی از این بی‌نیازهای دنیای ما «کتاب» است؛ همان که از قدیم تاکنون «یار مهربان» نامیده و خوانده شده است؛ همان که این مهربانی را به روزگاران ثابت کرده است و بسیاری اوقات نامهربان از کنارش گذر کرده‌ایم. به انگیزه بزرگداشت هفته کتاب در این پرونده با ما همراه باشید.
حکمرانی قرآنی

حکمرانی قرآنی

موضوع حکمرانی در حوزه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و ساحت‌ها و ویژگی‌های آن امروزه به عنوان مبحثی مهم مورد توجه محافل مختلف علمی است. در نظام مردمسالار دینی و جامعه اعتقادی و اسلامی، اساس و پایه حکمرانی در حوزه‌ها و شئون مختلف قرآن و آموزه‌های این کتاب الهی است. سلسله نشست‌های حمکرانی قرآنی با هدف بررسی ابعاد مختلف این مفهوم و تبدیل آن به گفتمان غالب به منظور احصای راهکارهایی برای حل نظام مسائل کشور در حال برگزاری است و ایکنا بنابر رسالت خود ضمن انعکاس این نشست‌ها، تلاش دارد براساس منویات رهبر معظم انقلاب تشریح و تبیین آن را از طریق گفت‌وگو و برگزاری نشست‌های تخصصی با کارشناسان، دنبال کند.
طوفان الاقصی

طوفان الاقصی

سرعت تحولات منطقه‌ای و افزایش قابل توجه قدرت کنشگری نیروهای مقاومت، به شتاب هر چه بیشتر در روند زوال رژیم اشغالگر قدس و نیز بازگشت مسجد الاقصی به دامان صاحبان اصلی خود منجر خواهد شد که این وعده تخلف ناپذیر الهی است که؛ «فَإِذَا جَاءَ وَعْدُ الْآخِرَةِ لِيَسُوءُوا وُجُوهَكُمْ وَلِيَدْخُلُوا الْمَسْجِدَ كَمَا دَخَلُوهُ أَوَّلَ مَرَّةٍ وَلِيُتَبِّرُوا مَا عَلَوْا تَتْبِيرًا». در پرونده خبری «طوفان الاقصی» با اخبار و گزارش های این رخداد همراهمان باشید.
راهی کربلا

راهی کربلا

راهیان اربعین حسین(ع) دل به جاده‌های بی‌قرار زده‌اند برای جرعه‌ای قرار؛ دل به جاده زده اند برای نوشی نفس در وطنی که گهواره پر جوش و خروش آدمیان است در اعصار مختلف؛ جوش و خروشی از نی و نا و نوا. «راهی اربعین» عنوان پرونده ویژه ایکنا به بهانه اربعین حسینی است. در این مجال کوشیده‌ایم اخبار، گزارش‌های خبری و تصویری و ویدئوهای مرتبط با این مناسبت را به اشتراک بگذاریم. با ما همراه باشید.
جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان 37

جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان 37

سی و هفتمین دوره جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور از ۱۶ مرداد 1402 به مدت چهار روز به میزبانی دانشگاه فرهنگیان در شهر ارومیه برگزار می‌شود. جشنواره‌ ملی قرآن دانشجویان، در طول سه دهه برگزاری بعد از مسابقات سراسری قرآن کریم سازمان اوقاف و امور خیریه، یکی از باکیفیت‌ترین رویدادهای قرآنی محسوب می‌شود، به طوری که برگزیدگان این رویداد چند سال بعد در زمره قاریان و حافظان بین‌المللی ظاهر شده‌اند.
نهالِ جهاد

نهالِ جهاد

نهالِ دیروز و درخت تنومند امروزِ ایران است؛ نفسش گرم است به توان و همت اعضای بلندقامتش که دل در گروی آبادی وطن در صحنه‌های علمی، پژوهشی، فرهنگی و اجتماعی کوشیده اند و همچنان می کوشند. کوشایی و خواهندگی مدامشان بوی خوش ایران دوستی می دهد و برای تقویت ایمان، امید و اعتماد جوانان وطن سر از پا نمی شناسند. جهاددانشگاهی نهاد برخاسته از انقلاب فرهنگی ایران حالا و همزمان با 16 مردادماه چهل و سومین سال فعالیت پر افتخارش را گرامی می‌دارد. در نهال جهاد با ما همراه باشید با اخبار و گفت‌وگوهایی حول محور افتخارات و دستاوردهای جهاددانشگاهی.
ملت جهانی حسین علیه السلام

ملت جهانی حسین علیه السلام

امام حسين(ع) در قيام خود، راه و رسمى ماندگار در عالم به يادگار گذاشت و با خون سرخش مكتبى را براى مسلمانان، بلكه همه آزادگان جهان بنا نهاد كه تا هميشه تاريخ باقى و سرمشق حق‌طلبان عالم است در این پرونده حال و هوای دلدادگان حسینی در محرم 1445 از گوشه و کنار جهان رصد شده است.
اشکستان معطر

اشکستان معطر

این که حسین(ع) فریاد می‌زند پس از اینکه همه عزیزانش را در خون می‌بیند و جز دشمن، کینه‌توز و غارتگر در برابرش نمی‌بیند، فریاد می‌زند؛ آیا کسی هست که مرا یاری کند و انتقام کشد؟ هل من ناصر ینصرونی؟ مگر نمی‌داند که کسی نیست که او را یاری کند و انتقام گیرد؟ این سؤال، سؤال از تاریخ فردای بشری است و این پرسش از آینده است و از همه ماست و این سؤال انتظار حسین(ع) را از عاشقان بیان می‌کند و دعوت شهادت او را به همه کسانی که برای شهیدان حرمت و عظمت قائلند اعلام می‌نماید. بوی ماه محرم خود به تنهایی روضه ایست که از جان بشر منتظر؛ بشر منتظر نجات شنیده می‌شود؛ باری این روضه، این انتظار و این منجی خواهی نه افسانه است و نه دروغ تاریخ. اینها همه هست و اشکی که به یاد حسین(ع) و یارانش معطر می‌شود. در «اشکستان معطر» با تولیدات محرمی ایکنا همراه باشید. التماس دعا.
دومین دوره مسابقات قرآن جایزه کربلا

دومین دوره مسابقات قرآن جایزه کربلا

دومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن جایزه کربلا ویژه نمایندگان آستان‌های مقدس، زیارتگاه‌ها و بقاع متبرکه در حال برگزاری است. آیین افتتاحیه این دوره از مسابقات عصر یکشنبه، ۱۸ تیرماه، در صحن حرم مطهر امام حسین(ع) در کربلا آغاز شد و تا روز پنجشنبه، ۲۲ تیرماه ادامه دارد.
آقای همه بهشتيان است علی

آقای همه بهشتيان است علی

غدیر در طول تاریخ با صدها مانع مواجه شد و به رغم همه شکوه و شفافیت در گذر زمان با سدهای بزرگی روبرو شد. گروهی به نام علم در برابر غدیر صف کشیدند و مانع درخشش انوار غدیر شدند. علاوه بر آن جباران زیادی هم در برابر شکوه غدیر مقاومت کردند. انواع موانع در برابر غدیر خم ردیف شد تا خورشید فروزان غدیر درخشش نکند. با اینکه موانع فراوان در برابر درخشش غدیر پدید آمد ولی غدیر درون خود آنچنان شکوه و عظمتی داشت که توانست از همه دست‌اندازها عبور کند، از همه موانع بگذرد و همه مقاومت‌ها را ذوب کند و مشعل هدایت همه حق‌جویان عالم شود. این واقعیت، غدیر را در برابر موانع بیشمار حفظ کرد... عید سعید غدیر خم مبارک‌ترین عید شیعیان جهان مبارک باد. در پرونده ویژه غدیر گفت‌وگوهای ویژه این عید، اخبار و گزارش‌های مربوط به غدیر تقدیم حضور مخاطبان گرامی ایکنا می‌شود؛ با ما همراه باشید.
واکنش مسلمانان جهان به هتک حرمت قرآن

واکنش مسلمانان جهان به هتک حرمت قرآن

روز چهارشنبه و همزمان با عید قربان، یک پناهجوی عراقی قرآن کریم را در شهر استکهلم سوئد و در مقابل مسجد اصلی شهر به آتش کشید. در حالی که پلیس سوئد قبل از این با درخواست آتش زدن قرآن مخالفت کرده بود اما دو هفته قبل دادگاه با اعلام اینکه قرآن‌سوزی در راستای آزادی بیان است حکم پلیس را لغو و مجوز قرآن‌سوزی را صادر کرد. هر چند پلیس بعد از وقوع حادثه عامل سوزاندن قرآن را متهم به تحریک علیه جمع نژادی یا قومی و نقض ممنوعیت آتش زدن کرد
حج؛ جلوه وحدت مسلمانی

حج؛ جلوه وحدت مسلمانی

حج در یک نگرش کلی، سیر وجودی انسان است به سوی خدا. نمایشی رمزی که فلسفه خلقت بنی‌آدم است و تجسم عینی آنچه در این فلسفه مطرح است. در یک کلمه حج «شبیه (نمایش) آفرینش» است. در همان حال «شبیه تاریخ» و در همان حال «شبیه توحید» و در همان حال «شبیه مکتب» و در همان حال «شبیه امت» (جامعه اعتقادی، جامعه نمونه‌ای که اسلام می‌خواهد در میان انسان‌ها بنا کند و... بالاخره، حج نمایشی رمزی است از «آفرینش انسان» و نیز از «مکتب اسلام» که در آن کارگردان خداست. زبان نمایش، حرکت و شخصیت‌های اصلی، «آدم، ابراهیم، هاجر و ابلیس» و صحنه‌ها، منطقه‌های حرم و «مسجدالحرام، مسعی، عرفات و مشعر و منی؛ و سمبل‌ها: «کعبه و صفا و مروه» و روز و شب و غروب و طلوع و بت و قربانی و جامه و آرایش و حلق و تقصیر...
۱