اپلیکیشن نوانو رونمایی شد/ بودجه محتوای فضای مجازی هیچ سنخیتی با اهمیت آن ندارد
کد خبر: 3793002
تاریخ انتشار : ۰۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۹:۴۹
با هدف ارائه آثار فاخر مذهبی؛

اپلیکیشن نوانو رونمایی شد/ بودجه محتوای فضای مجازی هیچ سنخیتی با اهمیت آن ندارد

گروه فناوری اطلاعات ــ رئیس هیئت مدیره موسسه اعراف در مراسم رونمایی از اپلیکیشن «نوا نو» گفت: این اپلیکیشن با هدف ارائه آثار فاخر مذهبی و برای تولید آثار جدیدتر و تبلیغ امر دینی و مذهبی تولید و رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ مراسم رونمایی از اپلیکیشن آیینی «نَوا نو» عصر امروز یکشنبه، پنجم اسفندماه با حضور سیدمحسن میرمحمدصاقی، رئیس هیئت مدیره مؤسسه اعراف، محمد اسماعیلی، مدیر فرهنگسرای رسانه و شبکه‌های اجتماعی، مهدی دوایی، روانشناس و جمعی از فعالان فرهنگی و مذهبی در فرهنگسرای رسانه برگزار شد.

علی‎محمد اسماعیلی، مدیر فرهنگسرای رسانه و شبکه‌های اجتماعی در ابتدای این برنامه با تأکید بر ضرورت پرداختن به تولید محتوا در فضای مجازی، گفت: تولید محتوا مسئله بسیار مهم و حساسی است، به نحوی که یک مسابقه حساس را در فضای مجازی ایجاد کرده است. این درحالی است که ردیف بودجه چند هزار میلیاردی را به حوزه‌های مختلف اختصاص می‌دهند و متأسفانه مسئولان ما توجه خودشان را به موارد دیگری معطوف کرده‎اند و میزان بودجه و هزینه‎ای که امروز برای تولید محتوا در این فضا در کشور اختصاص داده‎اند، هیچ سنخیتی با اهمیت آن در کشور ندارد.

وی افزود: امروز در عصری زندگی می‎کنیم که تلفن همراه و ابزار آن با زندگی مردم گره خورده است. مردم ما با این فضا زندگی می‌کنند و باید بپذیریم که با زندگی ما عجین شده است. این درحالی است که مقام معظم رهبری تقریباً در اکثر سخنرانی‎های خودشان توجه و تأکیدی را بر این موضوع دارند، اما خیلی از مسئولین و مدیران فرهنگی ما جسارت بسیار کمی برای پذیرش این واقعیت دارند؛ این درحالی است که چندین سال است که رهبری به این حوزه و مسائل آن تأکید بسیاری دارند.

مدیر فرهنگسرای رسانه و شبکه‌های اجتماعی در ادامه ضمن اشاره به قابلیت‎های این اپلیکیشن گفت: این اپلیکیشن‌ها کمک می‌کنند که مردم بتوانند مایحتاج خودشان را در حوزه محتوای دینی، مذهبی و فرهنگی به راحتی به دست بیاورند.

سیدمحسن میرمحمدصادقی، رئیس هیئت مدیره مؤسسه اعراف در ادامه این برنامه با اشاره به اهداف تولید این اپلیکیشن گفت: امروز در زمینه فعالیت مذهبی دو فضا وجود دارد؛ یک دسته کار‌ها با کیفیت پایین و بدون دقت و شایستگی کار‌های مذهبی است که اصطلاحاً به آن‌ها بازاری می‎گوییم و سیستم توزیع مناسبی هم در اختیارشان است که شاهد آن‌ها در بازار هستیم. اما متاسفانه این کار‌ها آن‌طور که باید شأن کار دینی را برآورده نمی‎کنند و بعضاً دافعه و مبتذل کردن امور دینی را در پی دارند.

وی ادامه داد: دسته دوم کار‌ها مواردی است که با محاسبه، دقت و برنامه‌ریزی دقیق تولید می‌‏شوند و به لحاظ محتوایی و اجرا، غنای بالایی دارند و به معنای دقیق کلمه فاخر هستند، اما مشکل آن‌ها این است که یک مکانیسم توزیع مناسبی برای آن‌ها مخصوصاً به دلیل افزایش هزینه‏‌ها در شبکه توزیع وجود ندارد.

رئیس هیئت مدیره مؤسسه اعراف بیان کرد: این مؤسسه از سال‏‎های گذشته فعالیت‎هایش را روی این موضوع متمرکز کرده است و کار‌های فاخر مذهبی را توزیع و در اختیار عموم قرار می‎دهد. خوشبختانه امروز فضای مجازی این امکان را به ما داده که در ارائه آثار فاخر می‎توانیم آن را مورد استفاده قرار دهیم و به همین منظور این اپلیکیشن با عنوان نما نو آماده شد و با هدف ارائه آثار فاخر مذهبی و در شأن این آثار تولید شد و کار را با یک کیفیت خوب ارائه میدهد و امیدواریم این اپن زمینه‌ای را برای تولید آثار جدید‌تر و نو مذهبی برای حضور بیشتر در این فضا و تبلیغ امر دینی و مذهبی ایجاد کند.

رئیس هیئت مدیره مؤسسه اعراف تصریح کرد: تمامی آثاری که در این اپلیکیشن قرار گرفته است با رعایت مالکیت معنوی و حق کپی رایت منتشر شده است و امیدواریم بتوانیم یک فرهنگ‌سازی را در حوزه تولید محتوای فاخر دینی و مذهبی از طریق این فضا داشته باشیم.

به گزارش ایکنا؛ در بخشی از این برنامه قطعه‎ای از کتاب «با دخترم فاطمه» به صورت صوتی و زنده اجرا شد.

مهدی دوایی، روانشناس نیز سخنران بخش دیگر این نشست بود که با اشاره به ارتباط هنر و درمان بیماری‎ها گفت: به ‏تجربه ثابت شده است که موسیقی برای بیمارانی که در گذشته با موسیقی ارتباط داشته آمد، اثرگذار بوده و درمان را به موفقیت رسانده است. تأثیر موسیقی در ارتباط نورونی اثر دارد و اگر این موسیقی قابل دفاع باشد، بهداشت روانی می‌دهد و اگر نباشد اختلال ایجاد می‌کند.

وی بیان کرد: ذهن ما اساساً با موسیقی ارتباط خوبی دارد و تحقیقات روانشناسی ثابت کرده است که موسیقی در بهداشت روانی ما موثر است؛ حال ما می‎توانیم باتوجه به شرع و مواردی که مورد نظر دین ماست از طریق این امکان به درمان بیماری‎های روحی و روانی اقدام کنیم. در جایی یکی از بیماران ضربه مغزی که در کما بود، با استفاده از سوره «الحاقه» با تلاوت غلوش بهبود پیدا کرده بود.

این روانشناس اظهار کرد: ما در این جریان وظیفه داریم، کاری کنیم که جامعه شیعه بتواند تجربه خوبی را برای این ارتباط نورونی لمس کند. اگر از این تجربه‏‌ای است که خداوند برای لذت‎بردن از هارمونی و موسیقی در ذهن ما قرار داده است، استفاده نکنیم، حرص می‎شود و یک نعمت خداوندی را از دست داده‎ایم. اما اگر بتوانیم با یک نوای قرآنی، تواشیح، نوای ذکر و مواردی که با آن‌ها ارتباط قوی داشته را تقویت کنیم، می‌توانیم این نعمت خداوندی را در خودمان زنده کنیم و به یک آرامش و در جهت تحقق اهداف دینی و شرعی خود دست پیدا کنیم.

موسیقی آرامش‌دهنده است و این موضوع می‌تواند بر روح و روان افراد تاثیر بگذارد و امروز با تحقیقات مشخص شده که اذان موذن‌زاده اردبیلی در درمان افسردگی اثرگذار بوده است. اما آیا ما توانسته‌ایم این دارو‌های دینی و شرعی را در این حوزه به خوبی ارائه دهیم؟ اگر در این زمینه موفق عمل کنیم، توانسته‎ایم هم دنیای خودمان را حفظ کنیم و هم آخرت خود را به دست آوریم.

بنابر گزارش ایکنا؛ اپلیکیشن آیینی «نَوا نو» با هدف ارائه محصولات صوتی و تصویری به صورت کاملاً رایگان و با مضامین دینی و نشر معارف مذهبی در قالب‌های گوناگون نظیر آلبوم صوتی، کتاب گویا، تک‌نوا‌های مناسبتی، نماهنگ مناسبتی، نمایش رادیویی، آثار گروه‌های همخوانی، تواشیح، پادکست و مناجات تولید شده است.

تولید‌کنندگان محتوای آیینی از طریق این برنامه می‌توانند محصولات و آثار خود را بدون دغدغه منتشر کنند و کاربران هم می‌توانند با انتخاب آگاهانه از موضوعات مختلف، نیاز خود را برطرف کنند و طبق گفته تولیدکنندگان با ایجاد این برنامه می‌توان محتوای مناسب فرهنگی مذهبی را برای تمام سنین و افراد جامعه فراهم کرد.

از اهداف اعلام شده برای این اپلیکیشن می‌توان به نشر معارف دینی و مذهبی، حمایت از تولیدات این حوزه، رفع نیاز و ارائه محتوای مناسب دینی و مذهبی برای افراد علاقه‌مند و دنبال‌کننده این‌گونه آثار، جمع‌آوری کلیه آثار فاخر تولید شده در طی سال‌های اخیر توسط فعالان این زمینه، ایجاد همبستگی و همکاری با افراد صاحب‌نظر و فعالان این حوزه وایجاد بستر مناسب به منظور درآمدزایی برای تولید‌کنندگان آثار فرهنگی و مذهبی اشاره کرد.

رعایت مالکیت معنوی و حق تکثیر آثار، کاهش هزینه‌های عرضه محتوا از جمله چاپ و تکثیر سی‌دی، افزایش کیفی تولیدات و ایجاد رقابت سالم بین تولیدکنندگان این حوزه، توزیع و نشر مناسب این‌گونه آثار به صورت منسجم، در دسترس بودن و فراگیر شدن این‌گونه آثار در جامعه از دیگر اهداف تولید این اپلیکیشن است.

برخی از ویژگی‌های این اپلیکیشن شامل ارایه طیف گسترده‌ای از محصولات در قالب‌های گوناگون نظیر بررسی بازار و نیاز‌سنجی مخاطبین و کاربران، به‌روز‌رسانی مداوم آثار جدید، گروه‌بندی سنی، قابلیت دانلود فایل در اپلیکیشن و استفاده در حالت آفلاین، دسته‌بندی موضوعی و مشخص کردن علاقه‌مندی‌ها است.
 
انتهای پیام
captcha