اعلام میزان زکات فطره و کفاره مطابق با نظر آیت‌الله مدرسی
کد خبر: 3970378
تاریخ انتشار : ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۲

اعلام میزان زکات فطره و کفاره مطابق با نظر آیت‌الله مدرسی

میزان زکات فطره و کفاره روزه در سال 1400 در جمهوری اسلامی ایران از سوی دفتر آیت‌الله مدرسی اعلام شد.

ارسال/ اعلام میزان زکات فطره و کفاره مطابق با نظر آیت‌الله مدرسیبه گزارَش ایکنا، دفتر آیت‌الله سیدمحمدتقی مدرسی از مراجع تقلید عراق و صاحب تفسیر هدایت، در اطلاعیه نظر ایشان درباره زکات فطره و کفاره روزه عمد و غیر عمد در سال 1400 در جمهوری اسلامی ایران را اعلام کرد.
 
متن پاسخ ایشان به استفتایی درباره زکات فطره به شرح زیر است:
 
بسم الله الرحمن الرحيم
 
مبلغ زکات فطره با توجه به اینکه مکلف کدام یک از گزینه‌های زکات فطره را برای پرداخت انتخاب کند و همچنین با توجه به اینکه در چه کشور و یا در چه دوره‌ای باشد تفاوت می‌کند.
 
آنچه واجب است پرداخت تقریبا سه کیلوگرم گندم، يا جو، يا برنج، يا خرما، يا مويز، یا ذرت و یا مواد غذایی دیگر است. آنچه واجب است انتخاب یکی از این مواد غذایی و سؤال از قیمت آن در کشور يا شهر محل سکونت فرد و پرداخت سه کیلو از آن ماده غذایی و یا پرداخت قیمت آن در ازای هر یک از اشخاص است. البته بهتر است که زکات فطره از قوت غالب (غذایی که بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد) در هر شهر و دیار پرداخته شود.
 
در جمهورى اسلامى ايران میزان زکات فطره سال ۱۴۴۲ ه. ق (۱۴۰۰ ه. ش) به ازای هر نفر بر مبنای گندم بين ۲۰ تا ۲۱ هزار تومان، و بر مبنای برنج بين ۶۰ هزار تومان (برنج خارجی) تا ۱۰۰ هزار تومان (برنج ايرانی) برآورد شده است. البته معيار محاسبه شخص مكلف است كه شايد به‌دليل شرايط و شهرهاى مختلف برآورد ميزان فطريه كمتر يا بيشتر باشد.
 
همچنین دفتر ایشان با صدور اطلاعیه میزان کفاره روزه غیر عمد و عمد را نیز به شرح زیر اعلام کرد:
 
بسم الله الرحمن الرحیم
 
۱- میزان کفاره روزه نگرفتن با عذر شرعی (مانند خانم باردار، یا شیرده، یا افراد سال‌خورده، یا بیماران همیشگی، یا تأخیر قضای روزه از سال اول) به ازای هر روز، طعام دادن به یک مسکین است، که حداقل آن ۷۵۰ گرم گندم، یا جو و یا ذرت است. (قیمت روزه کفاره عذر بر اساس گندم حدوداً پنج هزار تومان برآورد شده است) البته مکلف می‌تواند قیمت آن را در شهر خود محاسبه و بر اساس آن پرداخت نماید، که ممکن است کمتر یا بیشتر باشد.
 
۲- کفاره روزه نگرفتن بدون عذر، یا باطل کردن روزه از روی عمد و بدون عذر شرعی یکی از سه چیز است (در برابر هر روز): آزاد کردن یک بنده (که این مورد در عصر حاضر وجود ندارد)، یا روزه گرفتن دو ماه پی در پی، و یا شصت مسکین را طعام دادن، برای هر مسکین (۷۵۰ گرم) از طعام‌هایی مانند: نان، گندم، جو یا هر طعامی که انسان از آن نوعاً استفاده می‌کند. (حداقل کفاره عمد سیصد هزار تومان برای یک روز برآورد شده است).
انتهای پیام
captcha