کد خبر: 3517265
تاریخ انتشار : ۰۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۳
پای تفسیر قرآن آیت‌الله شفیعی/10

بیان نسب خداوندی در سوره توحید

گروه فعالیت‌های قرآنی: آیت‌الله شفیعی با بیان اینكه سوره توحید در ترتیب نزول بیست و دومین سوره است، تصریح كرد: شأن نزول این سوره آن است که برخی گفته‌اند «یهود» و برخی گفته‌اند «عبدالله بن سلام» به خدمت پیامبر(ص) رسیدند و گفتند نسب خدا را برای ما بیان کنید، ایشان سه روز جواب آنها را ندادند و پس از سه روز سوره توحید نازل شد و نسب خداوندی در آیات این سوره آمده است كه «نزاده و زاده نشده است».

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خوزستان، آیت‌الله سید علی شفیعی، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری در دهمین شب از سومین دوره تفسیر قرآن كریم كه شامگاه گذشته 2 مردادماه برگزار شد، پیرامون سوره‌های کوچک قرآن کریم اظهار کرد: این سوره‌ها نوعاً مکی هستند و شامل اعتقادات و اصول دین می‌شوند و اصول دین بر همه واجب است و همه باید آن را بدانند.

وی با بیان اینكه به تفسیر سوره توحید خواهد پرداخت، افزود: این سوره در نماز خوانده می‌شود و باید تفسیر آن فهمیده شود. امام سجاد(ع) می‌فرماید: «خداوند متعال می‌دانست در آخرالزمان مردمانی عمیق‌فکر زیست خواهند كرد که در عمق مطالب وارد می‌شوند بنابراین سوره توحید نازل كرد.»

آیت‌الله شفیعی با اشاره به اینكه این سوره برای اندیشمندان و افرادی دارای تعقل و تفکر نازل شده است، عنوان كرد: اسم توحید این سوره به اعتبار مطالب سوره است و نامگذاری اسم «اخلاص» نیز به اعتبار افرادی است كه مطالب سوره را خوانده و به باور رسیده‌اند.

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: به این سوره اساس هم گفته شده چرا که اساس توحید خداوند در این سوره آمده است. همچنین به این سوره صمد نیز گفته می‌شود كه اشاره به حقایق مهم و ذی‌قیمتی دارد.

وی با بیان اینكه این سوره در ترتیب نزول به عنوان بیست و دومین سوره نازل شده بر قلب مبارک پیامبر(ص) معرفی شده است، تصریح كرد: شأن نزول این آیه آن است که برخی گفته‌اند «یهود» و برخی گفته‌اند «عبدالله بن سلام» به خدمت پیامبر(ص) رسیدند و گفتند نسب خدا را برای ما بیان کنید، ایشان سه روز جواب آنها را ندادند و پس از سه روز سوره توحید نازل شد.

آیت‌الله شفیعی با تاكید براینكه نسب خداوندی در آیات این سوره آمده است كه «نزاده و زاده نشده است»، گفت: در احادیث و روایات پیرامون فضیلت این سوره آمده است هر کس یكبار این سوره را بخواند مثل آن است که ثلث قرآن را خوانده و هر کس دو بار این سوره را بخواند مانند آن است که دوسوم قرآن را بخواند و هر کس سه بار آن را بخواند یعنی کل قرآن را ختم کرده است.

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری گفت: فضیلت سوره توحید حقایق برابر با یک سوم کل قرآن کریم است چرا که اسلام بر سه اصل توحید، نبوت و معاد استوار است و چون این سوره مشتمل بر توحید است، هر کس این سوره را با تدبر بخواند ارزش و فضیلت یک سوم قرآن را به دست آورده است.

مطالب مرتبط
captcha