کد خبر: 3529426
تاریخ انتشار : ۲۱ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۹
پای نفسیر قرآن آیت‌الله شفیعی/40

عرفه از مهم‌ترین و خطیرترین روزهای سال است/ عرفه را از دست ندهید

گروه فعالیت‌های قرآنی: آیت‌الله شفیعی با بیان اینکه شب و روز نهم ماه ذی‌الحجه از مهم‌ترین و خطیرترین شب‌ها و روزهای سال است، گفت: شب و روز عرفه را از دست ندهید، قدر آن‌ها را بدانید و بیش از اوقات دیگر خدا را عبادت کنید.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خوزستان، آیت‌الله سید علی شفیعی، در جلسه تفسیر قرآن که شب گذشته 20 شهریورماه برگزار شد، در آغاز سخنان خود به بیان فضیلت شب و روز نهم ذی الحجه پرداخت و گفت: شب نهم ماه ذی‌الحجه از مهم‌ترین و خطیرترین شب‌های سال است. عبادت، دعا، مناجات، احیا و تلاوت قرآن در چنین شبی فراوان توصیه شده است.

وی ادامه داد: روز عرفه، روز مناجات است. مخصوصاً دعای روز عرفه در چنین روزی از اعمال مهم است. شب و روز عرفه را از دست ندهید. قدر آن‌ها را بدانید و بیش از اوقات دیگر خدا را عبادت کنید؛ به گونه‌ای که با روزها و شب‌های دیگر شما تفاوت داشته باشد.

آیت‌الله شفیعی با بیان اینکه امشب شب شهادت حضرت مسلم بن عقیل(ع)؛ سردار بزرگ اباعبدالله(ع) و نماینده تام‌الاختیار ایشان در کوفه است، افزود: حضرت مسلم(ع) در روز نهم ماه ذی‌الحجه، بسیار مظلومانه به شهادت رسید و ایادی ابن‌زیاد او را شهید کردند. آن‌قدر مسلم برای حضرت اباعبدالله مهم بود که وقتی امام اصحاب خود را فرا خواند، اولین کسی که صدا زد، مسلم بن عقیل بود و این نهایت ارتباط حضرت مسلم با امام حسین(ع) را می‌رساند. در روز عرفه حتماً باید از حضرت مسلم یاد کنیم.

این مؤلف و محقق قرآنی در ادامه این جلسه به بیان تفسیر سوره قدر پرداخت و گفت: درباره آیه نخست این سوره «إنا انزلناه فی لیله القدر» دو احتمال وجود دارد؛ یکی اینکه قدر، شبی است که خداوند همه چیز را تقدیر می‌فرماید و اندازه و ابعاد آن را تا سال آینده تعیین می‌کند. خداوند می‌فرماید: ما قرآن را در لیله‌القدر نازل کردیم. بنابراین قرآن نیز مثل همه چیز دیگر اندازه معین دارد.

وی ادامه داد: احتمال دوم آن است که لیله‌القدر به معنی لیله‌الشرف باشد، مقام و منزلت. بنابراین شب قدر یعنی شب عظمت و شرافت و منزلت. پس خداوند متعال بهترین کتاب را که قرآن باشد در بهترین شب عزت و شرافت نازل فرمود؛ این است که باید برای قرآن احترامی قائل باشیم که برای هیچ چیز دیگر قائل نباشیم.

آیت‌الله شفعیعی گفت: خداوند در ادامه خطاب به پیغمبر(ص) فرمود: «و ما ادراک ما لیله‌القدر» و تو چه می‌دانی که شب قدر چیست؟ به این معنا که قابل وصف نیست. ای پیغمبر عزیز(ص) تو چه می‌دانی که شب قدر چیست؟ قرآن برای اینکه بیان حقیقت کرده باشد، فرمود: «لیله القدر خیر من الف شهر» شب قدر بهتر از هزار ماه است.

مؤلف کتاب بیان و تبیان در علوم قرآن با بیان اینکه تفسیرهای مختلفی درباره این آیه بیان شده است، گفت: بهترین تفسیر در روایات اهل‌بیت(ع) است که فرمودند: شب قدر بهتر از عبادات هزار ماهی است که شب قدر در آن نباشد. به عبارتی عبادت و احیاء یک شب قدر بهتر از عبادت و احیاء هزار ماه بدون شب قدر است.

این عالم دینی اظها رکرد: کلمه «شهر» در این آیه به معنی ماه است. چون وقتی ماه در آسمان دیده شد، شهرت پیدا می‌کند و ماه جدیدی آغاز می‌شود. خداوند متعال در ادامه این آیه فرمود: «تنزل الملائکه و الروح فیها بإذن ربّهم من کلّ أمر» که در جلسه بعد تفسیر آن بیان می‌شود.

مطالب مرتبط
captcha