به گزارش خبرگزاری بينالمللی قرآن(ايكنا) از خوزستان ، یكی از زیباترین و توحیدیترین آیات قرآن كریم آیه پنج از سوره حمد است: «إیاكَ نعبُدُ و إیاكَ نَستَعینُ»: تنها تو را مىپرستیم و تنها از تو یارى مىجوییم؛ آیهای كه هر روز در نمازهامان میخوانیم و معنای بلند و ظرفیت بزرگی در كاهش رنجهای انسان دارد.
با بیان این عبارت بلند در حقیقت تلاش میكنیم و با فكر اندیشه خودمان كلنجار میرویم كه همه(اسباب مادی) را از عرصه تأثیرگذاری در صحنه زندگی خود بیرون كنیم و یك رنگ و یك جهت شویم، به وحدت در اراده و عمل برسیم و عملی و ارداهای از سوي ما نباشد جز آنكه آنكه نظر و رضای او زیربنای آن باشد.
با این آیات در حقیقت زاویه اراده و عملمان را با او كم میكنیم و به او میرسیم. «ایاك نعبد» یعنی جز تو فرمانبر هیچ كس نیستیم و تنها نظر تأیید تو را میخواهیم. این عبارات باید چنان به جانمان بنشیند و چنان در بیان آن صادق و راغب و معتقد باشیم كه هیچ جاهی را برتر و بالاتر از بندگی او نبینیم.
«و ایاك نستعین» یعنی منشأ امیدواریهایم در زندگی تو هستی؛ از تو انتطار یاری دارم و به یاری رسانی تو باور دارم. تنها از تو یاری میجویم چون میدانم «ارحم الراحمین»، تنها تو هستی. پس تنها از تو یاری میخواهم چون به حال من از خویش عالمتری و بر برآورده ساختن نیازها و رفع غمهایم قدرت داری و بیش از همه به من مهر میروزی.
علامه كمالی دزفولی ذیل این آیه بیان
میدارد: مؤمن با اخلاص تمام میگوید: «ایاك نستعین». امیر مؤمنان در بخشی از مناجات
خود با قاضی الحاجات فرمود: «و هنگامی كه مصیبتها بر ایشان ریزد، به
پناهگاه یاد تو پناه برند چرا كه میدانند مهار كارها همه در دست تو و آغاز
صدور فرمانها امضای توست.
ز درم اگر برانی در دیگرم نباشد
همه عمر بسته بینم به تو راه بدگمانی(كمالی دزفولی.)