کد خبر: 3491777
تاریخ انتشار : ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۸
آيه روز/

تقوی؛ مدار رضايت خداوند

گروه فعاليت​های قرآنی: آيه 56 سوره مدّثر خداوند را «اهل تقوی» معرفی می​كند؛ اهل تقوی كسی است كه سزاوار آن است تا در رفتار و كردار خود مراقب و متوجه نظر و نگاه او باشيم و در انتخاب​های خود بر مدار رضايت او حركت كنيم.

به گزارش خبرگزاري بينالمللي قرآن(ايكنا) از خوزستان، يكی از اسماء و صفات الهی كه در قرآن كريم آمده است: عبارت «أهل التقوی» است كه در آيه 56 سوره مدثر «وَمَا يَذْكُرُونَ إِلَّا أَن يَشَاءَ اللَّهُ هُوَ أَهْلُ التَّقْوَى وَأَهْلُ الْمَغْفِرَةِ»(و هيچ كس پند نمى‏​گيرد مگر اينكه خدا بخواهد، او اهل تقوا و اهل آمرزش است) ميخوانيم.

علامه طباطبايی «اهل التقوي» را چنين معنا میكند: يعني او اهليت آن را دارد كه از او پروا شود چون سعادت و شقاوت انسان به دست اوست و نيز اهليت آن را دارد كه پرواكنندگان خود را بيامرزد.

به تعبير برخي از علما، شما همیشه در زندگیتان مواظب یک كسي هستید و میخواهيد بدانید نظرش نسبت به شما چیست. همیشه آدمها حریم کسی یا عدهای را رعایت میکنند. بر اساس آيه، خداوند اهل تقوی است، يعنی اهل آن است كه حريمش را نگاه داريم و مواظب نظر او باشيم.

به عبارت ديگر هميشه انسانها حريم كسی يا عدهای را رعايت میكنند، آيه يادآوری​ می​كند يادتان باشد كه فقط اوست كه ارزش اين را دارد كه حريمش رعايت شود. آيه میگويد: «هو اهل التقوی و اهل المغفرة» اگر حريم خدا را نگه داری و هميشه متوجه نظر حق باشی، آن وقت او آمرزش كننده است و نقصها را میپوشاند.

اهل تقوی كسي است كه سزاوار آن است كه در رفتار و كردار خود مراقب و متوجه نظر و نگاه او باشيم و در انتخاب​های خود بر مدار رضايت او حركت كنيم؛ او كسي است كه دستورات او بايد زيربنای اخلاق و اعمال ما در زندگي باشد و اين مراقبت انسان را به اخلاص مي​رساند.

captcha