به گزارشخبرگزاري بينالمللي قرآن(ايكنا)از خوزستان،آيه «إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِندَ اللَّهِ أَتْقَاكُمْ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ خَبِيرٌ» بخشي از آيه 13 از سوره حجرات است كه طي آن خداوند از آنچه نزد او امتياز و برتري ميان بندگان محسوب میشود، ياد میكند:در حقيقت ارجمندترين شما نزد خدا پرهيزگارترين شماست، بىترديد خداوند داناى آگاه است.
در اين آيه كريمه، خداوند میفرمايد: بزرگي و مهتري نزد او ا ز آن كسي است كه بيش از همه او را میبيند و بر مدار سخنان(دستورات) او گام بر میدارد.
«أتقی» كسي است كه بيش از همگان اين مدار را رعايت و مراقبت میكند و در جايي كه خداوند دوست نمیدارد، ظاهر نمیشود. چنين كسي نزد خداوند از همگان گرامیتر است؛ چراكه خداوند در اراده و اعمالش بيش از همه ظهور دارد و از خداوندي كه «فاطر السموات و الأرض»(آفريننده آسمانها و زمين) است، خداوندی كه آسمان و زمين در قبضه اوست، غافل نيست.
علامه طباطبایی درباره اين آيه بيان میكند: از آنجايى كه دلبستگی عامه مردم به زندگى مادى دنيا است، قهرا اين امتياز و كرامت را در همان مزاياى زندگى دنيا؛ يعنى در مال و جمال و حسب و نسب و امثال آن جستجو مىكنند، و همه تلاش و توان خود را در به دست آوردن آن به كار مىگيرند، تا با آن بلندى و سرورى كسب كنند.در حالى كـه اين گونه مزايا، مزيتهاى موهوم و خالى از حقيقت است، و ذره اى از شرف و كرامت به آنان نمىدهد.
اين مفسر در ادامه اظهار میكند: تقوى يك مزيت واقعى و حقيقت است و اين آرزو و اين هدفى كه خداى تعالى به علم خود آن را هدف زندگى انسانها قرار داده، هدفى است كه بر سر به دست آوردن آن، ديگر پنجه به رخ يكديگر كشيدن پيش نمىآيد.
به اعتقاد وی آيـه شريفه دلالت دارد بر اينكه بر هر انسانى واجب است كه در هدفهاى زندگى خود تابع دستورات پروردگار خود باشد، آنچه او اختيار كرده اختيار كند، و راهى كه او به سـويـش هدايت كرده پيش گيرد.