آیه شریفه به یكی از شرایط انفاق اشاره دارد و آن این كه در انفاق و بخشش به انسانهای نیازمند، آنچه را شایسته انفاق است، به آنها ببخشیم. این معنا یادآور آیه مباركه 92 سوره آلعمران است: «هرگز به نیكوكارى نخواهید رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق كنید».
دليل در تعيين چنين شرطی در انفاق به هدف اين دستور انسانساز بازمیگردد كه به گفته علما، هدف آن رهایى انسان از بخل است، نه رهایى از اشیاى بىارزش و نامطلوب. بیشك بخل نسبت به افراد نيازمند به بيشی مادی در درون انسان بازمیگردد؛ به اين معنا كه برخی افراد، فراتر و بالاتر از دنيا را نمیبينند و بر پايه اين اعتقاد اگر هم انفاق كنند، مال و دارايی خود را از دست رفته تلقی میكنند.
آیتالله جوادیآملی در شرح این نكته بیان میكند: از حضرت امیر(ع) نقل شد كه «ان المسكین رسول الله» (نیازمند فرستاده خدا است) شما كه نمیخواهید شكم این را سیر كنید، شكم بالأخره سیر میشود خدای سبحان هیچ مار و عقربی را گرسنه خلق نكرد برای هیچ درندهای خدا برنامه رزق را نبست فرمود: همه را ما روزی میدهیم انسانی كه انفاق میكند كه نمیخواهد شكم گرسنه را سیر كند او دارد وظیفه خود را انجام میدهد فرمود: «أَلَمْ یعْلَمُوا أَنَّ اللّهَ هُوَ یقْبَلُ التَّوبَةَ عَنْ عِبَادِهِ وَ یأْخُذُ الْصَّدَقَاتِ»گیرنده اوست اگر مسكين فرستاده خداست، پس گیرنده الله است، اگر گیرنده ذات اقدس الهی است، پس انسان باید طیب را به او تقدیم كند.
به گفته ايشان انفاق در حقیقت برای این نیست كه شكم دیگری سیر بشود، انفاق برای آن است كه خود انسان درمان بشود. اگر بخل در درون انسان ریشه دارد برای ریشهكن كردن باید طیب(شایسته) را داد و اگر خبیث را بدهد، بخل در او بیشتر ریشه میدواند.